Uusi päivä -sarjasta tuttu näyttelijä Antti Majanlahti, 50, on kuollut

Näyttelijä Antti Majanlahti on kuollut 50 vuoden iässä.

2.10.2017 17:42 | Päivitetty 2.10.2017 20:23

Tamperelainen näyttelijä Antti Majanlahti on kuollut. Majanlahti kuoli sunnuntaina vasta 50-vuotiaana. Majanlahden sisko Sanna Majanlahti vahvistaa suru-uutisen Ilta-Sanomille.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Majanlahti muistetaan viime ajoilta erityisesti Ylen Uusi päivä -sarjasta, jossa hän esitti Asko Haavistoa. Hahmon sarjasta poistumisesta uutisoitiin toukokuussa. Majanlahti näytteli suositussa draamasarjassa sen alusta asti, eli vuodesta 2010 eteenpäin.

Majanlahti ohjasti parhaillaan Rakastunut Ryti -nimistä musiikkinäytelmää Rauman kaupunginteatterissa. Näytelmän ensi-ilta oli tarkoitus olla 14.10. Teatterin johtaja Otto Kanerva kertoo, että näytelmän ensi-ilta ja näytökset pidetään sovitusti.

– Omaisten kanssa on keskusteltu, ja kunnianosoituksena Antin elämäntyölle me jatkamme, ja minä taiteellisena johtajana hyppäsin puikkoihin.

Antti Majanlahti kuvattuna maaliskuussa 2016.

Majanlahti valittiin elokuussa Valkeakosken kaupunginteatterin johtajaksi. Hänen piti aloittaa tehtävässään päätoimisesti ensi vuoden helmikuussa.

Majanlahti teki pitkän ja menestyksekkään uran esittävän taiteen parissa. Hän esiintyi lukuisissa teatteriproduktioissa, tv-sarjoissa ja elokuvissa. Hän teki jo lapsena näyttelijärooleja erilaisissa tuotannoissa.

Majanlahti teki mittavan uran esittävän taiteen parissa.

Näyttelijä muistetaan Uuden päivän lisäksi muun muassa 80- ja 90-lukujen taitteen suosituista tv-sarjoista Häräntappoase sekä Autovaras. Kokopitkistä elokuvista muistetaan erityisesti roolit elokuvissa Kulkuri ja joutsen (1999), Joensuun Elli (2004) sekä Vaiennut kylä (1997).

Majanlahden äiti, myöskin näyttelijänä uransa tehnyt Maija-Liisa Majanlahti kuoli viime tammikuussa 77 vuoden iässä. Myös Antti Majanlahden isosisko Sanna Majanlahti on näyttelijä.

Artikkelia täydennetty kello 18.01.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?