Fanit tsemppaavat täysillä Oulussa esiintyvää Jari Sillanpäätä – vuosia uraa seurannut Eija IS:lle: ”Jarilla on rankka vuosi takana” - Viihde - Ilta-Sanomat

Fanit tsemppaavat täysillä Oulussa esiintyvää Jari Sillanpäätä – vuosia uraa seurannut Eija IS:lle: ”Jarilla on rankka vuosi takana”

Jari Sillanpään fanit eivät ole hylänneet rakastamaansa tähteä. Oulun Madetojan salille Valokeilassa-kiertueen avauskonserttiin kerääntyneet ihailijat ovat täysillä Siltsun takana.

29.9.2017 18:43

Jari Sillanpää esiintyy Oulussa ensimmäistä kertaa parin viikon takaisen huumekäryn jälkeen.

Iltalehti uutisoi tuolloin, että poliisi otti Helsingin keskustassa epävarmasti autoilleen laulajan kiinni ja paikan päällä tehty pikatesti reagoi huumeeseen.

Poliisi löysi Sillanpään autosta kristalliksi epäiltyä metamfetamiinia. Laulaja myönsi pari päivää myöhemmin sosiaalisessa mediassa ajaneensa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Konserttipaikan ovet avautuvat kello 18, ja laulajan ihailijoita on saapunut paikalle sankka joukko hyvissä ajoin ennen konsertin alkua.

– Jari on pohjimmiltaan fiksu mies. Hän on esiintyjänä monipuolinen, sympaattinen ja hauska. Toivomme, että hän olisi kohusta ottanut opikseen ja näköpiirissä on kaikkea hyvää ja pitkä ura, toteavat konserttipaikalle tulleet Anu, Eija ja Arto Nöjd.

Anu, Arto ja Eija Nöjd saapuivat keikkapaikalle hyvissä ajoin.­

Haapajärveltä keikoille suuntaava perhe on seurannut Sillanpään uraa jo vuosien ajan. He ymmärtävät, ettei artistin elämä ole aina ruusuilla tanssimista.

– Jarilla on rankka vuosi takana. Hänelle pitäisi nyt antaa yksityisyyttä ja lepoa, Eija Nöjd aprikoi.

Torniosta, Ylitorniolta ja Oulusta Madetojan salille saapunut naiskolmikko odottaa hauskaa ja menevää keikkaa.

– Hänellä on hieno lavakarisma ja hän osaa ottaa yleisönsä. Jari on ammattimies, Hannele Pukema, Marjaana Luttinen ja Katriina Pietilä-Juntura kehuvat.

Sympaattisen laulajan huumeista kiinni jääminen oli triolle yllätys.

– Kieltämättä se on vaikuttanut negatiivisesti mielipiteisiin hänestä. Se pysäytti miettimään, että kuinka paljon huumeita käytetään yleensäkin viihdepiireissä, Pietilä-Juntura toteaa.

Kolmikolle Sillanpään käry tuli yllätyksenä.­

Raahesta keikalle tullut Anu-Riikka Autio on vuodessa kiertänyt yli kymmenellä paikkakunnalla Sillanpään keikoilla. Huumekohu ei ole vaikuttanut fanittamiseen.

– Jari on hauska mies ja hyvä esiintyjä. Odotan yhtä iloista keikkaa kuin ennenkin, 11-vuotias fani sanoo.

Anu-Riikka Autio pitää Sillanpään esiintymistyylistä.­

Sillanpää on ahkera esiintyjä, mutta omaa konserttikiertuetta fanit ovat saaneet odottaa muutaman vuoden. Edellinen Liekeissä-kiertue starttasi syksyllä 2013 ja jatkui kevään 2014 ajan eri puolilla maata.

Hurjan mediamyllytyksen aikana Sillanpää ilmoitti jatkavansa töitä normaalisti loppuvuoden ajan.

– Kiertueen jälkeen jatkan töitäni sovitusti kunnes lähden lomalle tammikuussa, hän kertoo verkkosivuillaan.

Valokeilassa-konsertit toteutetaan poikkeuksellisen intiimisti ilman isoa orkesteria, tanssiryhmiä, jättikuvaruutuja tai muuta rekvisiittaa.

Ennakkotietojen mukaan Sillanpäätä säestää kiertueella hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa, kapellimestari ja pianisti Heikki Elo.

Elon lisäksi lavalle nousevat näillä näkymin vain kitaristi ja puhallinsoittaja. Tavoitteena on luoda konsertteihin herkkä ja akustinen, miltei unplugged-henkinen tunnelma.

Edit: Juttua muokattu 29.9. klo 19.03. Korjattu tieto konsertin ovien aukeamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?