Serkku ilmoitti Matin salaa Napakymppiin vuonna 1999 – nyt yhteinen onni Niinan kanssa on kestänyt jo 18 vuotta - Viihde - Ilta-Sanomat

Serkku ilmoitti Matin salaa Napakymppiin vuonna 1999 – nyt yhteinen onni Niinan kanssa on kestänyt jo 18 vuotta

Napakympissä vuonna 1999 tavanneiden Matti ja Niina Patrosen rakkaus on kestänyt jo 18 vuotta. Molemmat ilmoitettiin ohjelmaan salaa.

Patroset tapasivat Napakymppi-ohjelman kuvauksissa vuonna 1999.­

30.9.2017 7:58

– Ihmiset eivät meinaa uskoa, kun kerromme missä tapasimme. Kun kerromme tarinamme, meiltä kysytään monta kertaa, että ihanko oikeasti tapasitte Napakympissä?

Totta se on. Stand up -koomikko Matti Patronen ja hänen vaimonsa Niina Patronen tapasivat legendaarisessa Napakympissä vuonna 1999. Tv-tärskyjen jälkeen parin elämässä on ehtinyt 18 vuodessa tapahtua paljon: avioliitto ja kaksi lasta Samuli, 13, ja Ronja, 11.

Suurelle yleisölle Patronen tuli tutuksi muutama vuosi sitten voitettuaan Naurun tasapaino -stand-up-kisan vuonna 2015. Keikoillaan Patronen onkin vitsaillut omasta roolistaan Herra B:nä ja vaimostaan Neiti X:nä.

Napakympin ikimuistoiset miehet: juontaja Kari Salmelainen ja pianisti Kaj ”Kaitsu” Wessman.­

Patronen muistelee mielellään hänen ja vaimonsa Niinan ensitapaamista. Kari Salmelaisen juontama Napakymppi oli varsinainen katsojamagneetti, jota kotisohvilta seurattiin hurjimpina suosion vuosina yli 2 miljoonan silmäparin voimin.

26-vuotiaan oululaisen Niinan ja 27-vuotiaan vantaalaisen Matin tapaaminen Napakympissä oli silkkaa sattumaa, sillä molemmat osallistuivat ohjelmaan vastahakoisesti. Matin parisuhdevisailuun oli ilmoittanut hänen serkkunsa ja Niinan hänen ystävänsä.

Matti sai kuulla serkkunsa metkuilusta vasta, kun hänelle soitettiin MTV-kanavalta.

– Olin ensiksi epäileväinen. Hetken aikaa mietittyäni ajattelin, että no perhana! Lähdetään, Matti muistelee.

Reikäisillä sukilla televisiossa

Neiti X:nä sermin takana ollut Niina hiillosti tulevaa kumppaniaan Herra B:tä sekä tämän kilpakosijoita Herra A:ta ja C:tä vartin ajan ennen kuin päätös kumppanista oli varma.

Pariskunta asui puoli vuotta etäsuhteessa ennen kuin Niina muutti Oulusta Matin luo Vantaalle. Nykyään pari asuu Haukiputaalla.­

Haukiputaalla nykyään asuvalla pariskunnalla on ohjelmasta tallella vhs-nauhoite, jota tulee silloin tällöin katseltua. Melko hyvin Herra B vielä vuosienkin jälkeen muistaa, mitä Neiti X tahtoi herroista tietää.

– Niina kysyi muun muassa, kuka tv- tai elokuvahahmo tahtoisin olla. Sanoin tahtovani olla kymppiuutisten loppukevennysten laukoja Urpo Martikainen.

Helpolla Niina ei herroja päästänyt, sillä miehet saivat tehtäväkseen runon lausumisen, ja kirjallisuudesta kiinnostunut nainen tahtoi tietää, mikä kirja herroihin viimeksi teki vaikutuksen. Ohjelmassa nähtiin myös kohta, jota Matti muistelee edelleen hymähdellen.

– Niina tahtoi nähdä meiltä jonkin vaatekappaleen. Samana aamuna, kun puin sukkia jalkaani olin sanonut serkulleni, että minulla on toisessa sukassani suuri reikä, mutta eipä sillä ole väliä, kun ei se tv:ssä näy, kun kengät ovat jalassa.

Reikäsukkansa unohtanut Herra B antoi neiti X:lle kenkänsä nähtäväksi.

– Siinä sitten nostin jalan vielä toisen päälle ja rennosti heiluttelin reikäistä sukkaani, mikä näkyi telkkarissakin. Ei se pahasti näkynyt, mutta ainakin serkullani oli hauskaa.

Lanzarotelle tehty voittomatka sai huvittavia käänteitä, kun matkajärjestäjät eivät olleet uskoa, että tv:ssä tavannut pari pärjää viikon samassa hotellihuoneessa. –Meille oli varattu kaksi erillistä huonetta. Saimme sitten vääntää siitä, että olemme tapailleet ja pärjäämme viikon samassa huoneessa, Matti muistelee.­

Neiti X tahtoi myös tietää, millainen nainen tekee miehiin vaikutuksen.

– Vastasin, että hymyilevä ja jäätelöstä pitävä.

Palkintona Kanarian-matka

Sukkelasanainen Herra B teki Neiti X:n vaikutuksen ja valinta oli helppo. Herra B:n kädessä pitämä matkakohdekin paljastui mieleiseksi: edessä oli Lanzaroten-matka. Matti muistelee, kuinka hänellä ja Niinalla klikkasi heti.

– Kyllä siinä tuli heti semmoinen tunne, että tässä on nyt jotakin.

– Eihän sitä etukäteen olisi uskaltanut odottaa. Lähinnä tuli mietittyä, etten nolaa itseäni telkkarissa.

Kun sermin takaa paljastui punapäinen ja hymyileväinen neiti X, oli Matti myyty.

– Äänestä olin jo jotain päätellyt, mutta kyllä olin positiivisesti yllättynyt, mies kuvailee reaktiotaan.

Avioon pariskunta asteli vuonna 2001. –Kaksi vuotta siinä vitkuttelimme ennen kuin menimme naimisiin, Matti muistelee.­

Heti ohjelman jälkeen pari alkoi tapailla tiiviisti. Ensimmäiset viralliset treffit sovittiinkin MTV:n lämpiössä heti ohjelman kuvausten jälkeen helsinkiläiseen yökerhoon, siitäkin parilla on tarina kerrottavana.

– Serkkuni heitti minut sinne ja kysyi pihalla vielä, saako hän tulla mukaan. Sanoin, ettet tietenkään saa tulla, kun minulla on treffit.

Sisällä kuppilassa Mattia vastassa oli Niina yhdessä kuuden kaverinsa kanssa.

Äiti apuna katsomossa

Erikoisesta ensitapaamisesta on hurahtanut jo 18 vuotta. Erityisesti yksi asia Napakympissä herättää vielä keskustelua perheen kahvipöydässä.

Myös Niinan äiti oli Napakympin katsomossa ja yritti näyttää tyttärelleen merkeillä, kenet tämän pitäisi valita.

– Olemme vuosia käyneet keskustelua siitä, miten se nyt menikään. Anoppi nimittäin näytti Herra A:ta, vaikka minä olin herra B. Anoppi vielä vuosia myöhemminkin väittää, että se oli vahinko, että hänen piti oikeasti näyttää minua, Matti naurahtaa.

Matkustelusta nauttiva pari nautti tänä vuonna Kroatian lämmöstä.­

Uutta Napakymppiä pariskunta ei ole ehtinyt vielä katsomaan. Patronen ei ole aivan vakuuttunut siitä, toimiiko Napakympin kaltainen deittailuohjelma vielä tänä päivänä.

– Tuntuu, että nykyään on niin paljon deittiohjelmia. On se aika hakuammuntaa.

– Toisaalta ei kai sitä ihmiset muutenkaan pysy yhdessä, vaikka olisi tavattu jotain muutakin kautta. Ehkä Napakymppi on ihan hyvä keino muiden joukossa.

Pitkän parisuhteen salaisuutena Patronen pitää keskinäistä kunnioitusta ja rakkautta.

– Toki pitää tahtoakin olla. Pitää päättää, mitä haluaa muutaman kymmenen vuoden päästä, että ollaanko yhdessä vai ei. Kyllä me aika nopeasti päätimme ja tuli varmuus, että tässä ollaan ja näillä mennään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?