Emilia Bottaksella on pian näytön paikka: uuden uran suurin haaste on edessä – ”Valtteri on tyytyväinen, että minulla on intohimo” - Viihde - Ilta-Sanomat

Emilia Bottaksella on pian näytön paikka: uuden uran suurin haaste on edessä – ”Valtteri on tyytyväinen, että minulla on intohimo”

Esteratsastukseen täysillä panostava Emilia Bottas kilpailee uusimmalla hevosellaan Helsinki International Horse Show’ssa.

–On todella hienoa päästä tuonne kisaamaan. Toivottavasti tulisi hyvä suoritus, Emilia pohtii.­

26.9.2017 18:32

Emilia Bottasta, 24, jännittää. Hän on muutamien viikkojen päästä ratsastajanuransa suurimman haasteen edessä, kun hän osallistuu Helsinki International Horse Show’hun Joli-hevosensa kanssa. Emilialla on yhteensä kolme hevosta, mutta Joli on lauman tuorein jäsen.

– Joli on ihan viime aikojen hankinta, löysin sen sattumalta. Olin nähnyt sen kisaavan, ja se vaikutti ihanalta. Meillä synkkasi hyvin heti, Emilia kertoi tiistaina Helsinki International Horse Show’n lehdistötilaisuudessa.

[inline+name="000rchfo.jpg"+align="center"+width=""+height=""+runaround=""/]" class="person"> 

Emilia ja Joli osallistuvat Helsingin Jäähallissa järjestettävässä tapahtumassa Lucky Winners -luokkaan, jossa kisataan 120 senttimetriä korkeissa esteissä. Aviomies Valtteri Bottas ei valitettavasti pääse tuolloin paikan päälle kannustamaan vaimoaan, sillä F1-tähdellä omat kisansa ajettavana.

– Valtterilla on samaan aikaan USA:n kisat, mutta vanhempani ja ystäväni tulevat varmasti katsomaan. Olen ainakin sanonut heille, että varaavat sen päivän. Menivät kisat sitten syteen tai saveen.

– On todella hienoa päästä tuonne kisaamaan. Toivottavasti tulisi hyvä suoritus, Emilia pohti.

Hevosrakas Emilia teki tiistain lehdistötilaisuudessa tuttavuutta pienen ponin kanssa.­

Uintiuransa jokin aika sitten lopettanut Emilia on harrastanut ratsastusta kolmen vuoden ajan. Takana on nyt ensimmäinen kisakausi. Se on pitänyt sisällään aluekisoja ja yhden kansallisen startin.

– Alkuun oli vähän vaihtelevaa, mutta nyt loppukauteen on tullut tasaista suoritusta. En olisi osannut odottaa tältä kaudelta noinkaan hyviä tuloksia. Kaikki on ollut niin uutta, joten opettelemista on riittänyt.

Bottakset juhlivat hiljattain ensimmäistä hääpäiväänsä.–Oli tosi kivaa, että saimme viettää päivää yhdessä. Se oli kaikkein tärkeintä.­

Emilia kiittelee saavutuksistaan myös tukijoukkojaan ja hyvää valmentajaa. Niin ikään aviomies kannustaa puolisoaan täysillä.

– Valtteri on tyytyväinen, että minulla on intohimo. On tärkeää, että on joku oma juttu. Uinti on ollut tähän asti koko elämäni, Emilia muistutti.

Hän mietti uintiuransa lopettamista pitkään ja valmisteli päätöstään huolella. Juuri tästä syystä Emilia ei ole katunut päätöstään.

– Minulla on uinnista totta kai paljon hyviä muistoja, mutta ei minulla ole ollut sitä ikävä.

Emilia kokee olevansa hyvin kilpailuhenkinen ihminen, joten ratsastus korvaa itsensä haastamisessa uinnin jättämän paikan.

– Minulla olisi varmasti uintia enemmän ikävä, jos en pääsisi kisaamaan ratsastuksessa. Kilpaileminen on aina ollut se minun juttu.

Emilia ei vielä osaa määritellä, missä hänen tähtäimensä on kilparatsastuksessa. 24-vuotiaana hänellä on mahdollisuus tehdä pitkä ura tämänkin urheilulajin parissa.

– Olen niin alkutaipaleella, joten en osaa sanoa, mihin rahkeet riittävät. Haluan koko ajan kehittyä ja päästä eteenpäin.

Kolme hevosta vie tällä hetkellä suuren osan Emilian arjesta, joten päivät vaativat rytmittämistä.

– Aina jollain hevosella on vähän kevyempi päivä. Lisäksi minulla on apujoukkoja, jos tarvitsen apua hevosten liikuttamisessa.

–Minulla olisi varmasti uintia enemmän ikävä, jos en pääsisi kisaamaan ratsastuksessa. Kilpaileminen on aina ollut se minun juttu.­

Emilia elää parhaillaan eräänlaista siirtymävaihetta, sillä uintiuran päättymisestä on vasta niin vähän aikaa.

– En vielä tiedä, mitä tarkalleen haluan tulevaisuudessa tehdä. Annan aikaa itselleni, ei minulla ole mikään kiire.

Aikatauluttamista ja organisointia vaatii myös yhteisen ajan löytäminen aviomiehen kanssa. Valtteri asuu edelleen suurimman osan ajastaan Monacossa ja Emilia Suomessa. Ainakaan vielä kaksikko ei ole asettumassa pysyvästi samaan maahan.

– Meillä on alusta asti ollut tällainen tilanne, joten olemme tottuneet siihen, että sitten kun yhteistä aikaa on, niin sitä osaa arvostaa. Totta kai aina välillä tulee ikävä. Yllättävän hyvin pystymme kuitenkin järjestämään asioita.

Emilia Bottas kisaa Helsingin Jäähallissa järjestettävässä tapahtumassa Lucky Winners -luokkassa.­

Emilia on tuttu näky F1-varikoilla. Kuluneena kesänäkin hän kävi seuraamassa muutamat Valtterin kisat paikan päällä. Lisäksi pari ennätti viettää kesällä yhteistä aikaa myös kotimaassa.

– Meillä oli molemmilla elokuussa hieman lomaa. Olimme Suomessa ja mökkeilimme.

Bottakset juhlivat hiljattain myös ensimmäistä hääpäiväänsä.

– Oli tosi kivaa, että saimme viettää päivää yhdessä. Se oli kaikkein tärkeintä.

–On todella hienoa päästä tuonne kisaamaan. Toivottavasti tulisi hyvä suoritus, Emilia pohtii.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?