Viihde

SK: 90-luvun Gladiaattorit-Laser purki erostressiä vastustajiinsa – hätkähti silmitöntä raivoaan: ”Hakkaan tyttöä suoraan päähän”

Julkaistu:

Gladiaattorit
Gladiaattoreiden alkuperäinen Laser Tuija Elo muistelee Satakunnan kansassa erästä suosikkisarjan todella hätkähdyttävää hetkeä.
Legendaarinen Gladiaattorit-sarja palasi lauantaina tv-ruutuihin uusilla jaksoilla.

Kuten alkuperäisessäkin formaatissa, nytkin taviskilpailijat ottavat mittaa toisistaan ja gladiaattoreista, jotka ovat erilaisia urheilun ja voimailun ammattilaisia.

Vanhat Gladiaattori-nimetkin ovat jälleen käytössä; Viikinkinä nähdään Juha Mentula, Pantterina Martina Aitolehti, Mohikaanina Jere Tiihonen, ja Barbina Minna Pajulahti.

Uutena Laserina nähdään puolestaan Rita Niemi-Manninen, joka astuu Tuija Elon trikoisiin.


Tuija Elo, tuolloinen Hokkanen, nähtiin alkuperäisenä Laserina vuosina 1993–1994, kun Gladiaattorit tuli tv:stä aiemman kerran.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Elo muistetaan vaaleatukkaisena voimailijana, jolla riitti voimaa ja kuntoa, sillä hän on vuosien 1988 ja 1991 kehonrakennuksen Suomen mestari.


Nykyään 54-vuotias Tuija Elo toimii Satakunnan kansan mukaan uimavalvojana Porin keskustan uimahallissa, on ollut naimissa kohta 21 vuotta ja harrastaa ratsastusta.

Gladiaattoreissa kamppailu on hyvin fyysistä, ja välillä se äityy jopa vaarallisen puolelle. Elo muistelee lehdelle, että sitä se oli jo 1990-luvun alussa, ja treeniä tarvittiin paljon.

– Kun massaa ja painoa oli tarpeeksi, niitä pienempiä tyttöjä kävi sääliksi. Mutta se oli pelin henki.

Kun sarjan kolmatta kautta kuvattiin, niin Elo erosi silloisesta avomiehestään. Ero ei ollut helppo ja Elo kertoo olleensa tuolloin täynnä raivoa. Hän jopa hätkähti itse, kun katsoi silloin kuvattuja jaksoja uusintoina.

– Kaksintaistelussa tyttö putoaa polvilleen ja minä hakkaan häntä suoraan päähän. Kesti aivan liian kauan, ennen kuin pilli soi ja tyttö sai nousta. Ihmettelin, miksi ne eivät puhaltaneet aiemmin, Elo kertoo lehdelle.

Naisen mukaan paineet näkyivät myös hänen ulkonäössään.

– Olin täynnä stressinesteitä. Naamakin oli niin leveä, ettei meinannut kuvaruutuun mahtua. Yöt menivät itkeä tillittäessä.


Suomen televisioon Gladiaattorit toi alunperin Renny Harlin. Harlin toimi sarjan ohjaajana, ja tuottajana hääri Markus Selin. Keravan Planet Funfunissa kamppailemassa nähtiin Tuija Elon lisäksi muun muassa Tony ”Viikinki” Halme, Marjo ”Salama” Krishi, Mikko ”Terminaattori” Tukonen, Lisbet ”Skorpioni” Hälikkä, Hanssi ”Lalli” Fell ja Mika ”Mohikaani” Ounaskari.

Ensimmäisellä kaudella ohjelmaa juonsivat Katariina Laakkonen (os. Ebeling) ja Juha-Pekka Jalo.

Gladiaattorit oli 1990-luvulla yksi aikansa isoimmista tv-ilmiöistä, ja juontajat ja gladiaattorit saivat aikanaan osakseen ennennäkemätöntä fanitusta. Nuoret naiset tahtoivat samanlaisen kampauksen kuin Ebelingillä, miesten ihaillessa massiivisten kilpailijoiden lihaksia.

Gladiaattoreiden uudet jaksot Nelosella lauantaisin kello 19.30.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt