Toni Wirtanen yritti hoitaa paniikkihäiriötään alkoholilla: ”Tajusin, että kuolen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Wirtanen yritti hoitaa paniikkihäiriötään alkoholilla: ”Tajusin, että kuolen”

Apulannan keulahahmo kertoo Vain elämää -ohjelmassa yrittäneensä hoitaa paniikkihäiriötään väärin keinoin.

25.9.2017 8:16

Ensi perjantaina Vain elämää -sarjassa vietetään Toni Wirtasen päivää. Apulanta-yhtyeen keulahahmo oli mukana myös suosikkisarjan kolmannella tuotantokaudella vuonna 2014.

  • Katso yllä olevalta videolta, kuinka Toni Wirtanen kertoo vaikeista ajoistaan.

Wirtanen kuitenkin toteaa useassa kohtaa jaksoa, että nyt kolme vuotta myöhemmin Satulinnassa kappaleita tulkitsee ja tunteistaan kertoo täysin muuttunut mies. Suurin muutos artistin elämässä on ollut rakkaan tyttären syntymä. Tonin ja hänen laulajapuolisonsa Jannika B:n Martta-tytär täytti hiljattain kaksi vuotta.

Toni Wirtasen vaimo Jannika B ja Martta-tytär seurasivat Apulannan keikkaa Helsingissä viime kesäkuussa.­

Wirtasen taival onnelliseksi perheenisäksi ei ole ollut mutkaton, sillä vaikka Apulanta nauttikin suurta suosiota 2000-luvulla, ei Wirtanen voinut hyvin. Hän kertoo vuonna 2006 julkaistun Koneeseen kadonnut -kappaleen sanoituksen kertovan niistä ajoista, kun hän ei voinut hyvin.

– Eräänä aamuyönä tajusin, että kuolen ja mietin, kehtaanko soittaa äidille ja kiittää häntä kaikesta. En sitten kuollutkaan ja tajusin, että voi perkele, nyt kajahti paniikkihäiriö päälle. Se oli kyllä mielenkiintoista aikaa, kun ei pystynyt keikkojakaan soittamaan, Wirtanen kertoo.

Wirtanen kertoo yrittäneensä parantaa oloaan väärin keinoin.

– Ajattelin, että hitto jos vedän puoli pulloa Jägermeisteria ja pari kaljaa alle, ne auttavat hyvin. Sitten on sellaisessa hyvässä nousussa, että ei tässä sitten ole ongelmaa.

– Sehän sitten kajahti jossain vaiheessa silmille se koko yhtälö ja meni vähän huonoihin vesiin tämä Wirtasen elämä, artisti myöntää.

Nykyään laulajan ajattelutapa eroaa suuresti siitä, mitä se on joskus ollut.

– Uskon hyvin vahvasti siihen, että mitä vaikeampi ongelma on, että kun sille nauraa, sitä helpommin siitä selviää.

Vain elämää perjantaisin Nelosella kello 20.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?