Niina Lahtisen oma elämä näkyy Siskonpeti-sketseissä: Vaikeista aiheista voi tehdä huumoria - Viihde - Ilta-Sanomat

Niina Lahtisen oma elämä näkyy Siskonpeti-sketseissä: Vaikeista aiheista voi tehdä huumoria

Niina Lahtinen nähdään tv:ssä samanaikaisesti sekä Napakympissä että Siskonpedin viimeisellä kaudella. Siskonpedin aiheet ovat tällä kertaa varsin synkkiä ja kertovat esiintyjien omasta elämästä.

Niina Lahtinen kertoo, että nyt nähtävä viimeinen Siskonpeti-kausi on synkin kaikista.

21.9.2017 17:14

Näyttelijä Niina Lahtisen omat elämäntilanteet näkyvät hänen käsikirjoituksissaan. Nyt alkava kolmas ja viimeinen Siskonpeti-kausi käsittelee juuri elämän suuri asioita; uskoa, toivoa, rakkautta, eroja, kuolemaa, isänmaata.

– Siskonpeti on verovaroin kustannettua terapiaa meille tekijöille. Kirjoitamme jaksoihin tarinoita omista elämäntilanteistamme – on se sitten vauva-aika kotona, uusi ja pelottava esimiesasema tai ero parisuhteessa, Niina sanoo.

Sarjaa käsikirjoittavat myös sarjan muut naisnäyttelijät Sanna Stellan, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä sekä ohjaaja Anna Dahlman. Mukana nähdään myös Joonas Nordman ja Jarkko Niemi.

– Olemme olleet toistemme tukena ja tehneet vaikeista aiheista vitsejä. Usein tarinat kulkevat eri suuntaan alkuperäisestä, mutta kirjoittaminen auttaa käsittelemään asioita.

Jokainen Siskonpedin päätähdistä käsikirjoittaa omia sketsejä. Mukana nähdään Sanna Stellan, Krisse Salminen, Niina Lahtinen ja Pirjo Heikkilä.

Supersuosittu Siskonpeti-sarja päättyy kolmannen kauden jälkeen, sillä tekijät olivat alunperin suunnitelleet sarjan kolmikautiseksi.

– Nyt sarjassa on kaikki, mitä halusimme mukaan: Runeberg, Tuntematon sotilas, Manaaja, Disney-prinsessat, Pikku Kakkonen, Kaurismäki-leffat, keskiaika, hautajaiset ja paljon terapia-aiheisia juttuja. Kyseessä on ylivoimaisesti mustin ja synkin kausi.

Laulutunneilla käyvä Niina Lahtinen on tehnyt jo nuoruudessa revyyviihdettä, ja se näkyy hänen käsikirjoittamissaan Siskonpeti-sketseissä. – Tykkään musiikillisesta huumorista, eri musiikkigenreistä ja niiden parodioimisesta.

Niina on pohtinut paljon ihmissuhdeasioita paitsi Siskonpedin, myös Napakympin kuvauksissa.

Niina uskoo, että Napakympin kasvoton puheyhteys on parempi tapa löytää oikeanlainen kumppani kuin kuvakäsittelyohjelmien muokattujen valokuvien vertailu netin deittipalstoilla.

Keskustelu paljastaa ihmisten sieluista ja niiden yhteensopivuudesta enemmän kuin vaatevalinnat.

– Uskon, että puhumalla voi tutustua aika hyvin, ja se kertoo ihmisestä paljon. Sielujen pitää resonoida samalla taajuudella, Niina sanoo.

Niina on mukana Napakympissä aivan uudenlaisessa tehtävässä.

Janne Katajan juontamassa ohjelmassa nähdään myös pianisti Lenni-Kalle Taipale ja Jannen riihimäkeläinen ystävätär Niina Lahtinen.

– Minulle on kehitetty ihan oma rooli: olen Janne Katajan riihimäkeläinen ystävätär, joka antaa suosituksensa jokaiselle X:lle kuunneltuaan ja katseltuaan ehdokkaita. Ulkopuolinen näkee niin hyvin, kuka milloinkin kannattaisi valita, Niina pohtii.

Suoraa suositusta hän ei anna kenellekään.

– En edes tiedä, kuunteleeko kukaan neuvojani. Oma roolini on toimia ohjelman kevennyksenä, sillä yritän sanoa hauskasti, mitkä olisivat kunkin ehdokkaan hyvät ja huonot puolet.

Napakympissä on myös uusi osio, jossa yleisö saa esittää oman kysymyksensä kilpailijoille.

Niina myöntää jännittäneensä itsekin, kenet kukin valitsee. Hän samastui moniin pareihin.

– Mietin monesti, että voi ihanaa, kunpa noista tulisi pari! Tai että toivottavasti X ei valitse tuota tyyppiä, heille tulee riita jo matkalla lentokentälle! Niina nauraa.

Siskonpedistä suunnitteilla elokuva

Siskonpedin ja Napakympin lisäksi Niina on syksyn aikana mukana Hyvät ja huonot uutiset -paneelissa.

– Katsojista ehkä näyttää siltä, että minulla on hirveästi hommia, mutta useat jutut on kuvattu jo aiemmin, eikä elämäni ole niin kiireistä.

Seuraavaksi ajatukset ovat Siskonpedin erityispitkässä joulujaksossa, jonka suunnittelu alkaa nyt.

– Olen itse ylisuorittanut joulua, ja aina on pitänyt käydä miljoonassa paikassa. Olen sellainen touhuaja ja miellyttäjä. Joulusta ja muistakin juhlapyhistä on paljon ”hilpeitä” havaintoja, ja niistä saa hyviä sketsejä.

Suunnitteilla on myös Siskonpeti-elokuva, ja siihen olisi tarkoitus rakentaa yksi suurempi tarina.

Kaurismäki-elokuvan hahmoa näyttelevä Niina kiittelee Siskonpedin maski- ja pukusuunnittelijaa Marjo Federleytä upeista lopputuloksista.

Revyy-näytteleminen haaveissa

Tulevaisuudessa Niinaa kiinnostaa elokuvien ja televisiotöiden lisäksi myös teatterityö, erityisesti revyyssä näytteleminen.

Siskonpeti-ohjelman ideakin on peräisin erään Riihimäellä järjestetyn revyyillan jälkimainingeista, kun Niina kutsui YleLeaks-kollegansa katsomaan esitystään.

Siskonpeti-sarjassa nähdään useita musiikkiesityksiä.

Revyy tarkoittaisi kuitenkin jonkin verran iltatöitä, joka olisi aikataulullisesti haastavaa kahden kouluikäisen tyttären äidille.

Niinan ja ex-mies Aku Hirviniemen esikoistytär Annikki on myös innostunut esiintymisestä, ja hänet nähdään jälleen joissakin Siskonpeti-sarjan jaksoissa.

– Annikki tykkää esiintyä meidän sketseissä, kun taas pienemmän tyttömme mielestä se on tylsää.

Suosittu Siskonpeti saa jatkoa mahdollisesti myös valkokankaalla.

Napakymppi Nelosella torstaisin kello 21.00 ja Siskonpeti TV2-kanavalla torstaisin kello 21.25.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?