Pilou Asbæk juhli yön Helsingissä – häkeltyi hänestä seonneista suomalaisista - Viihde - Ilta-Sanomat

Game of Thrones -tähti juhli yön Helsingissä – häkeltyi intensiivisestä fanituksesta: ”Ette vaikuta huutavalta kansakunnalta”

Vallan linnakkeen Kasper Juulina ja Game of Thronesin Euron Greyjoyna tunnettu Pilou Asbæk on parhaillaan vierailulla Suomessa Rakkautta & anarkiaa -festivaalin vieraana.

21.9.2017 14:17 | Päivitetty 21.9.2017 15:31

Helsinkiin keskiviikkona saapunut tanskalaistähti Pilou Asbæk juhli pitkän kaavan kautta ensimmäisenä iltanaan Helsingissä. Ensin hän illallisti seurueensa kanssa tunnetussa helsinkiläisravintolassa, Sea Horsessa, ja söi rapeaksi paistettuja silakoita ja sienikeittoa.

Iltaa jatkettiin ulkona. Iloinen seurue siirtyi Kafe Moskovasta Dubrovnik-baariin.

– Siellä oli mahtava meininki. Bändi soitti, ja tapasin Rakkautta & anarkiaa -festivaalin väkeä, näyttelijä kehuu ja tunnustaa olevansa krapulassa.

Kujeilevaa pahista Euron Greyjoyta Game of Thronesissa näyttelevä Asbæk törmäsi kaduilla suomalaisiin Game of Thrones -faneihin. Hän oli muina miehinä kävelemässä, kun yhtäkkiä hänen roolihahmonsa nimeä huudetaan täyttä kurkkua.

– Se oli aika outoa. Olen ollut Suomessa nyt 24 tuntia ja te ette vaikuta huutavalta kansakunnalta, ellette ole todella kännissä ja kello on yli 2. Silloin olette hyvin riehakkaita, hauskoja ja pidätte laulamisesta. En tiennyt sitä ennen, mutta nyt tiedän, hän nauraa.

– Se, että suomalainen mies tai nainen huutaa sinulle illalla, on iso juttu. Se on lähinnä isoin kehu, mitä olen elämässäni saanut.

Asbæk toteaa, ettei tiennyt Game of Thronesin olevan niin suuressa suosiossa Suomessa. Hän kertoi lähtevänsä muutaman viikon päästä kuvaamaan sarjan kahdeksatta ja samalla viimeistä kautta.

Tanskalaistähti viihtyy Suomessa kolme päivää.

Asbæk palkitaan tänään torstai-iltana Nordic Flair -palkinnolla Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä. Palkitsemista edeltää yleisötilaisuus Valokeilassa Pilou Asbæk, jossa kulttuuritoimittaja JP Pulkkinen haastattelee Asbækia tämän työstä tv-sarjoissa ja elokuvissa klo 17 alkaen.

Tuoreimmat viihdejutut somessa – seuraa IS Viihdettä Facebookissa tästä linkistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?