Kohusarjasta tuttu tv-tähti sairastui vakavasti – lääkärin diagnoosi löi ällikällä: pitkittynyt yskä olikin syöpä - Viihde - Ilta-Sanomat

Kohusarjasta tuttu tv-tähti sairastui vakavasti – lääkärin diagnoosi löi ällikällä: pitkittynyt yskä olikin syöpä

Beth Chapman hakeutui hoitoon pitkittyneen yskän vuoksi. Yskä paljastuikin tutkimuksissa kurkkusyöväksi.

15.9.2017 23:06

Dog, palkkionmetsästäjä -tosi-tv-sarjasta tuttu Beth Chapman sairastaa syöpää, kertoo RadarOnline. Miehensä Duane ”Dog” Chapmanin rinnalla kohutussa tv-sarjassa esiintynyt Chapman, 49, kertoo sairastumisestaan tunteikkaassa kirjeessä, jonka RadarOnline on saanut haltuunsa.

Chapmanin mukaan kuulleensa sairaudestaan muutama viikko sitten.

Chapman oli hakeutunut lääkäriin pitkän sairastelun jälkeen. Tv-tähdellä oli ollut sitkeä yskä kuukausien ajan, joka ei tuntunut menevän millään ohi. Järkytys oli suuri, kun tutkimuksissa selvisikin, että kyseessä onkin jotain aivan muuta kuin tavallinen yskä.

– Kuukausia kestäneen sitkeän yskän jälkeen menin terveystarkastukseen, jossa minulla todettiin levinneisyysasteen 2 syöpä. Syöpäkasvain vaikeuttaa hengittämistäni. Lääkärit ovat suositelleet pikaista leikkausta, ennen kuin syöpä leviää, Beth Chapman kirjoittaa.

Beth ja Duane Chapman nähdään enää harvakseltaan julkisuudessa oman tv-sarjan päättymisen jälkeen.­

Chapman sanoo kokeneensa elämässään lukuisia vastoinkäymisiä, mutta mikään ei valmistanut häntä syöpädiagnoosiin.

– Olen katsonut paholaista silmästä silmään useamman kerran, mutta en ole ikinä ollut elämän ja kuoleman valinnan edessä. Elämäni ei ole ollut helppoa, enkä odota sen muuttuvan helpommaksi. En ole koskaan ollut uhri, enkä anna syövän lannistaa minua. Edessä on mutkikas tie, täynnä yllättäviä käänteitä.

Tv-tähti kertoo, ettei tiedä ennustetta, ja leikkauksessa selviää onko syöpä levinnyt.

– Tiedän diagnoosin, mutta kunnes leikkaus on tehty, niin en tiedä ennustetta. Jos kaikki sujuu hyvin, niin lääkärit pystyvät poistamaan kasvaimen kurkusta. Aion taistella koko matkan. Mieheni ja lapseni luottavat siihen, että olen täällä vielä vuosien ajan.

Aikansa kohureality

Dog, palkkionmetsästäjä -sarjaa tehtiin Yhdysvalloissa kahdeksan tuotantokauden verran vuosina 2004-2012. Sarjaa on esitetty Suomessa muun muassa Subilla.

Pari sai pian sarjan päättymisen jälkeen oman spin-off-sarjansa Dog and Beth on the Huntin, jota esitettiin vuoteen 2015 asti.

Sarjassa seurattiin palkkionmetsästäjinä työskentelevien Chapmanien perhettä. Sarja aiheutti aikanaan paljon kohuja sarjan kulisseissa tapahtuneiden käänteiden takia. 2007 julkisuuteen vuoti nauha, jolla Chapman käytti rasistisia ilmaisuja puhuessaan tummaihoisista. Sarja vedettiin nopeasti pois ohjelmistosta ja Chapman pyysi julkisesti anteeksi puheitaan.

Parin tv-sarjaa varjostivat lukuisat kohut.­

2009 Chapmania yritettiin ampua hänen ottaessaan kiinni pakosalla ollutta rikollista.

2011 puolestaan otsikoissa olivat Chapmanien perheen sisäiset riidat. Duane Chapmanin pojat Leland ja Duane Lee lähtivät sarjasta ovet paukkuen ja katkaisivat kaikki välit isäänsä ja äitipuoleensa Bethiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?