Viihde

Mervi Tapola sairastui syöpään – ei voida parantaa: ”Järkytys oli hirvittävä”

Julkaistu:

sairaus
–Minulla on vatsasyöpä, joka on levinnyt maksaan. Sitä ei voida leikata. Vetää hiljaiseksi, Mervi Tapola kertoo.
Mervi Tapolan syöpä tuli ilmi kun tutkittiin sitä, miten uusi diabeteslääkitys toimii.

– Seurattiin verikokeilla, miten lääkitys pelaa. Ilmeni, että hemoglobiiniarvot ovat huonot, ja ne huononivat kevään ja kesän mittaan. Ryhdyttiin ottamaan selvää siitä, mikä huonontaa arvoja, Mervi kertoo.

– Diabeteshoitaja tilasi lääkärin, ja lääkäri tilasi vatsan tähystyksen. Tähystyksen tehnyt lääkäri sanoi, että minulla on joko vatsahaava tai vatsasyöpä.

– Viikon päästä lääkäri soitti, että se on vatsasyöpä, joka on levinnyt maksaan. Siellä on neljä etäpesäkettä, eikä voida leikata.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Järkytys oli todella hirvittävä. Olen ollut shokissa viime aikoina.

– Kauhealta tuntui kun sanottiin, että syöpä on parantumaton. Välillä käy mielessä, että joko tässä pitää ruveta järjestämään omia hautajaisiaan.

Mervi ei ole luopunut toivosta. Kun hän sai tietää sairastumisestaan, hän osti tyynyn jossa on teksti: ”Everything is gonna be alright”.


– Kaikesta huolimatta voin hyvin. Rankka lääkitys väsyttää, mutta täytyy yrittää pitää itsensä pirteänä, positiivisena, aktiivisena. Pikkupojat (lapsenlapset) pitävät minut liikkeessä, ja likkakavereiden kanssa pidetään yhteyttä, Mervi kertoo.

– Saan sytostaattihoitoa. Sillä yritetään mennä.

Lue Mervi Tapolan koko haastattelu viikonvaihteen Ilta-Sanomista joko digitaalisena täältä tai printtilehdestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt