Krista Haapalainen avioitui amerikkalaisen bisnesmiehen kanssa – käy nyt paperisotaa: ”Pahimmassa tapauksessa olisin jäänyt rajalle” - Viihde - Ilta-Sanomat

Krista Haapalainen avioitui amerikkalaisen bisnesmiehen kanssa – käy nyt paperisotaa: ”Pahimmassa tapauksessa olisin jäänyt rajalle”

Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa 2014 Krista Haapalainen on nyt rouva Lanning. Tai ei ehkä sittenkään.

Krista Haapalainen ja Kevin Lanning menivät naimisiin viime toukokuussa.­

17.9.2017 15:56

Krista Haapalainen, 27, avioitui viime toukokuussa amerikkalaisen Kevin Lanningin, 32, kanssa, mutta vieläkään Krista ei ole saanut muutettua sukunimeään.

– Kyllähän se mietityttää, millaisen paperisodan tässä on joutunut käymään viikkojen aikana läpi, Miss Suomen 2014 ensimmäinen perintöprinsessa Krista Haapalainen kertoo.

Krista huokaisee syvään kertoessaan sukunimensä muutosprosessista. Suoraan häämatkalle lähtenyt aviopari ei halunnut ottaa riskiä, eikä näin alkanut nimenvaihtoprosessia ennen reissua.

– Pahimmassa tapauksessa olisin saattanut jäädä rajalle. Amerikkaan takaisin tullessa virkailijat ovat todella tarkkoja matkustusasiakirjoista. Mikäli nimi on toinen kuin heidän arkistoissaan, voi tilanne olla tukala, arkielämässä jo uutta sukuniemeään käyttävä Krista kertoo.

Kun Krista muistelee häitään, hänen äänensä pehmenee. Suuri päivä oli ihana ja mukana oli Suomesta paljon perheenjäseniä sekä ystäviä. Krista kertoo heidän tehneen häämatkan Filippiineille ja siirtyneen siellä unelmasaarelta toiselle.

Kristan ja Kevinin häissä oli mukana paljon sukua ja ystäviä Suomesta.­

Yli kaksi vuotta Amerikassa asunut Krista ei ole vain amerikkalainen kotivaimo; hän tekee ahkeraan töitä New Yorkissa. Mainosalalla työskentelevä aviomies on juuri siirtynyt uuteen firmaan töihin ja pari on ajatellut muuttaa jouluna hieman suurempaan asuntoon Manhattanilla.

– Lapsia ei ole tulossa, mutta koiran olemme ajatelleet hankkia, Krista kertoo.

Krista on perustanut luomuruoka-alan start up -yrityksen tuttunsa Essi Liljaman kanssa. Ensi tammikuussa he lanseeraavat uuden raakaterveysmehun. Heillä on jo yksi tuote suuren Whole Foods -ketjun kauppojen hyllyillä.

– Täällä ollaan niin innostuneita kaikesta luomusta, että näillä markkinoilla on suuri potentiaali, mutta toisaalta kilpailu on myös kovaa. Meidän Sky Top Organics -maitomme on jo saanut hyvän vastaanoton, Krista kertoo.

Kristan ja hänen kaverinsa firma on kehittänyt vanhan ajan maidon, joka on homogenisoimatonta ja jossa kerma nousee pinnalle. Se on hyvin suosittu, sillä se sopii hyvin esimerkiksi lapsille, joita ei enää imetetä.

Kaiken muun ohessa Krista auttaa myös suomalaisyrityksiä. Hän avustaa Suomi 100 -muotinäytöksen järjestämisessä yhdessä Emmi Kainulaisen ja Sarianne Solion yrityksen kanssa.

– Newyorkilaisille esitetään suomalaista muotia. Mukana ovat muun muassa ChaÎne, Marimekko ja Weecos.com. Kaiken kaikkiaan yrityksiä on 15, Krista kertoo.

Mrs. LanningKrista Haapalainen ja Kevin Lanning menivät naimisiin viime toukokuussa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?