Radiojuontaja Hanna Kinnusen, 37, kaulalta löytyi epäilyttävä patti – ”Lääkäri sanoi, että täällä on ihan selkeä kasvain”

Hanna Kinnunen säikähti muutama viikko sitten pahasti, kun lääkäri löysi hänen kaulaltaan patin. Pitkän odottelun päätteeksi Kinnunen sai tällä viikolla testituloksensa.

14.9.2017 19:48

Radiojuontaja ja entinen Salatut elämät -tähti Hanna Kinnunen, 37, kävi muutama viikko sitten terveystarkastuksessa.

Kinnunen kertoi Radio Aallon Dynastiassa, että lääkäri alkoi tutkia hänen kaulaansa ja painella solisluiden luota tarkemmin. Hetken kuluttua lääkärin ilme vakavoitui ja tämä totesi, että oli löytänyt jotakin.

– Se oli ensimmäinen kohta, jossa säikähdin, että mitäs hittoa, Kinnunen sanoo.

  • Voit kuunnella Kinnusen tunteikkaan haastattelun alta!

Lääkäri selitti tuntevansa Kinnusen kilpirauhasten kohdalla selkeästi kyhmyn, mutta kehotti olla säikähtämättä. Kinnuselle varattiin parin viikon päähän aika erikoislääkärille, jossa patti tutkittiin aluksi ultraäänellä.

– Lääkäri sanoi, että joo kyllä, täällä on ihan selkeä kasvain, joka on halkaisijaltaan melkein kaksi senttiä, ja nyt tästä täytyy ottaa ohutneulanäyte, kun tämä on tällaisessa paikassa ja aina tällaiset epämääräiset möhkäleet tutkitaan, Kinnunen kertaa erikoislääkärin sanoja.

Lääkärin sanat säikäyttivät Hanna Kinnusen pahasti. Hän alkoi miettiä, mitä hänen lapsilleen tapahtuisi, jos kyseessä olisi syöpä, josta hän ei selviäisi.

Radiojuontaja tiedusteli, mikä kyhmy saattaisi olla. Lääkärin mukaan vaihtoehtoja oli kaksi. Patti olisi joko vaaraton kysta tai pahimmassa tapauksessa syöpä. Uutinen säikäytti Kinnusen.

– Olet 37-vuotias ja kahden pienen lapsen äiti, ja yhtäkkiä lääkäri sanoo, että ”Sulla voi olla syöpä ja että sun täytyy nyt varautua siihen, että se uutinen mikä sieltä tulee voi olla mikä tahansa”.

– Se tunne, kun lähdet sairaalasta pois ja menet kotiin ja kerrot miehelle, että mun pitäisi nyt miettiä, että mitä sitten jos. Jos tämä onkin sellainen sairaus, josta et ehkä selviä.

Kinnunen ei kertonut asiasta työtovereilleen, sillä halusi, että asia on varma ennen kuin hän puhuu siitä. Testitulosten saaminen kesti kaksi viikkoa. Koko sen ajan Kinnunen vaikeni.

– Se kaksi viikkoa oli elämäni pisimmät kaksi viikkoa.

Kinnunen vaikeni huolistaan työpaikalla, sillä hän ei halunnut kollegoiltaan erityiskohtelua.

Testitulosten odotuksen aikana radiojuontaja ehti ajatella paljon, myös mahdollista kuolemaa.

– Kyllä sitä istui lasten sängyn vieressä monena iltana ja mietti, että perhana mä en halua vielä.

Kinnunen kävi töissä ja yritti pitää itsensä muutenkin kiireisenä. Hän puuhasi paljon ja täytti kaikki hetket jollakin tekemisellä. Hän ei halunnut olla paikallaan, tekemättä mitään, sillä silloin kauhu iski.

– Joka kerta kun pysähdyin, rupesin itkemään.

Tällä viikolla Kinnunen sai testiensä tulokset. Hän sai kuulla, ettei kasvain ollut syöpää, vaan kyseessä oli vaaraton kysta. Helpotus oli valtava.

– Illalla mulla vasta kunnolla oikeastaan helpotti. Ja kun helpotti, lähdin salille ja lenkille. Ihailin, että ”Oi tätä auringon paistetta, oi tätä iltakastetta, oi näitä puun lehtiä”. Kaikki ne kliseet, kun pienet asiat tuntuu isoilta. Tuun salilta ja mulla on vielä se liikunnan euforia päällä ja sanon miehelle ”Tehdään kolmas lapsi!”. Mies on silleen, ”EI TEHDÄ, NYT RAUHOTU, kaikki on hyvin!”, Kinnunen nauraa reaktiotaan helpotuksen jälkeen.

Kinnusen mukaan kysta saattaa tarvita leikkauksen jossakin vaiheessa, mutta toistaiseksi ei ole sen aika.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?