Kommentti: Jari Sillanpään Vain elämää -jaksoa katsotaan nyt aivan uusin silmin - Viihde - Ilta-Sanomat

Kommentti: Jari Sillanpään Vain elämää -jaksoa katsotaan nyt aivan uusin silmin

Mitä kaikkea kuplivan ja elämäniloisen, mutta silti suurta surua tuntevan ihmisen elämässä on viime aikoina tapahtunut? Ja antaako Vain elämää -jakso siihen vastauksia? pohtii Ilta-Sanomien toimittaja Katri Utula.

14.9.2017 17:52

Olen aina vihannut huumeita. Vihannut. Ne tuhoavat hyvätkin ihmiset, koukuttavat ja tekevät hulluiksi, epätoivoiksi ja itsetuhoisiksi.

Ne ovat myös pelottavia, koska ne ovat tuntemattomia ja hallitsemattomia.

Ei siis ihme, että järkytys oli suuri, kun koko kansan rakastama Jari ”Siltsu” Sillanpää yhdistettiin huumeisiin ja vieläpä melko koviin huumeisiin, kun IL julkaisi uutisen huume-epäilystä.

Miten muka Siltsu? Ei voi pitää paikkansa! Eihän noin hyvä ja ihana mies voi huumeisiin koskea! Eihän hän näytä lainkaan ihmiseltä, joka käyttäisi huumeita!

Moni toivoo varmasti vieläkin, että epäily ei pidä paikkansa. Niin toivon minäkin. Ja varmasti toivoo myös Jari itse.

On ironista, että juuri tällä viikolla esitetään Vain elämää -jakso, jossa Sillanpää on pääroolissa. Hän itkee (ja nauraa) tulevassa jaksossa paljon, ja moni katsoja varmasti katsoo jaksoa aivan eri silmin kuin aiemmin.

Onko mahdollisesta huumeidenkäytöstä jotain viitteitä? Johtuvatko alati vaihtuvat mielialat kenties nyt julki tulleista asioista?

Jari Sillanpään huume-epäily oli suuri järkytys monelle.

Jaksossa Jari kertoo, että hän on tuntenut jo pidempään suurta surua, jota ei osaa määritellä.

Itse tunnen surua siitä, että mikäli epäily pitää paikkansa, Jari on todella elänyt kovia aikoja.

Kukaan ei näe toisen sisälle

Vaikka voisin tuomita huumeidenkäyttäjät heti mitä jyrkimmin (enkä suhtaudu lainkaan kevyesti siihen, että niiden vaikutuksenalaisena ajetaan autoa!), haluaisin kuulla tässä tilanteessa myös Jarin elämän kipukohdista. Mitkä tilanteet ovat johtaneet toisiin ja mitä todella on tapahtunut?

Tapasin Jarin kuukausi sitten järjestetyllä Vain elämää -risteilyllä ja puhuin hänen kanssaan pitkään.

Hän kertoi siitä, miten oli vähentänyt radikaalisti alkoholinkäyttöään kolme vuotta sitten, koska kärsii Hortonin neuralgia -sairaudesta, ja jatkuva alkoholilla läträys (”aina vedin joka kolmas päivä hirveitä määriä”) ja sauna aiheuttivat toistuvia, vakavia migreenioireita.

Jari Sillanpään sisällä on suuri suru, jota hän ei osaa selittää.

Tuolloin hän vaikutti siltä, että elämä oli jälleen hallussa, vaikka hän onkin persoonana varsin kupliva – ja tunteet ovat usein pinnassa hyvässä ja joskus pahassakin.

Mutta emmehän me tunne edes läheisiämme koskaan täydellisesti – saati sitten ihmistä, jolle esiintyminen on arkipäivää.

Kirjoitusta muokattu 14.9. klo 18:33.

Sillanpään Vain elämää -jakso esitetään huomenna perjantaina. Moni katsoo sitä varmasti täysin uusin silmin tämän viikon uutiset luettuaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?