Näitä käsittämättömiä asioita julkkikset ovat yrittäneet rekisteröidä itselleen – Trump halusi omistaa tunnetun lausahduksensa - Viihde - Ilta-Sanomat

Näitä käsittämättömiä asioita julkkikset ovat yrittäneet rekisteröidä itselleen – Trump halusi omistaa tunnetun lausahduksensa

Kaiken voi rekisteröidä, jos vain mielikuvitusta ja pokkaa piisaa.

Mikä näistä ei ole rekisteröity tavaramerkki? Mobot, Kasvot vai You’re Fired.­

14.9.2017 16:20

Kiss-yhtyeen Gene Simmons on ilmoittanut hakevansa patenttia niin sanotulle pirunsarvi-sormimerkille, jonka hän väittää keksineensä.

Simmons ei ole ainoa julkkis, joka on yrittänyt rekisteröidä itselleen jotain, mikä kuuluu kaikille. Tai ainakin luulisi kuuluvan.

 

Taylor Swiftin väitetään yrittäneen rekisteröidä Look What You Made Me D -biisin osan, jossa lauletaan “The old Taylor can't come to the phone right now”.

Viihdesivusto TMZ:n mukaan Swift on yrittänyt myös rekisteröidä useita sanoituksia ja fraaseja pian ilmestyvältä levyltään Reputation. Swift suunnittelee käyttävänsä lyriikanpätkiä levynsä markkinoinnissa.

Laulajalla on ollut myös onnea rekisteröintien suhteen, sillä hän omistaa oikeudet fraasiin ”this sick beat”, joka on pätkä hänen sinkultaan Shake It Off.

Entinen varapresidenttiehdokas ja Alaskan kuvernööri Sarah Palin yritti rekisteröidä oman ja tyttärensä nimet vuonna 2011. Homma ei kuitenkaan onnistunut, koska Palin unohti allekirjoittaa hakemuksen.

Kestävyysjuoksija Mo Farah rekisteröi Mobot-merkin Lontoon olympialaisten aikaan. Mobot-merkki syntyy, kun laittaa sormensa pään päälle tietyssä asennossa.

The old Taylor can't come to the phone right now on myös suosittu meemi.­

Vuonna 2007 Paris Hilton haastoi oikeuteen onnittelukorttifirma Hallmarkin, joka oli käyttänyt korteissaan sanaparia ”That’s Hot”.

Oikeuden paperien mukaan Hilton vaati 500 000 dollaria korvauksia korteista, joita myytiin 2,49 taalalla kappale.

Business Insiderin mukaan The Jersey Shore -tähti Nicola ”Snooki” Polizzi yritti rekisteröidä lempinimensä Snooki vuonna 2010.

Polizzi ei onnistunut, koska nimi oli jo rekisteröity kissalle nimeltä Snooki.

Snookin seikkailut on Brian J. -kustantamon kirjasarja.

 

Mark Zuckerbergin firma omistaa henkilöllisyytesi, valokuvasi, salaisuutesi, tulevaisuutesi, menneisyytesi ja myös sanan ”kasvot”.

TechCrunchin mukaan Facebookin perustajan hakemus hyväksyttiin vuonna 2010, ja sen mukaan yritys omistaa kasvot-sanan tavaramerkin ”tietyissä yhteyksissä”.

Tämä merkki sai nimekseen Mobot, ja juoksija Mo Farah omistaa sen tavaramerkin.­

Presidentti Donald Trump haki tavaramerkkiä lausahdukselleen “You're fired”.

Olet erotettu -tokaisu kuultiin Diili-ohjelmassa aina, kun kilpailija sai lähtöpassit kisasta. SF Gaten mukaan Trump halusi rekisteröidä lausahduksen käyttääkseen sitä fanituotteissa.

Trumpin hakemus ei mennyt läpi, koska se kuulosti liikaa sanaparilta ”You're Hired”, sinut on palkattu, jota käytetään Franklin Learningin julkaisemassa lautapelissä.

Facebook omistaa ”tietyissä tapauksissa” tavaramerkin sanaan face.­

You’re fired lienee Trumpin suosituin ja tunnetuin lausahdus.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?