Viihde

Lady Gaga kärsii harvinaisesta ja vakavasta sairaudesta – kovat krooniset kivut vaikeuttavat megatähden elämää

Julkaistu:

krooninen sairaus
Lady Gaga kertoo uutuusdokumentissa olevansa kroonisesti sairas.
Poptähti Lady Gaga paljastaa uudessa Netflixin Gaga: Five Foot Two -dokumentissa sairastavansa vaikeaa kroonista kipua aiheuttavaa fibromyalgiaa, kertoo CNN.

31-vuotias Gaga avautui asiasta maanantaina Twitter-tilillään.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Dokumentissa krooninen sairaus ja krooninen kipu, jonka kanssa kamppailen, on fibromyalgiaa. Toivon, että voin lisätä tietoutta ja auttaa ihmisiä, joilla on se, Gaga twiittasi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Fibromyalgia on krooninen sairaus, joka aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Potilaat kärsivät Reumaliiton mukaan myös lepoa antamattomasta yöunesta ja heti heräämisestä alkavasta uupumuksesta.

Fibromyalgian tärkein oire on kehon eri osissa tuntuva lähes jatkuva kipu, johon vaikuttavat erilaiset ulkoiset tekijät. Kipu voi olla hyvin hallitsevaa.


Sairaus voi myös aiheuttaa erilaisia psyykkisen ja neurologisen tyyppisiä oireita. Fibromyalgiaan ei ole olemassa tiettyä kaikille sopivaa ja tehokasta hoitomenetelmää. Fibromyalgiaa sairastaa arviolta noin 2–5 prosenttia väestöstä.

Lady Gaga kertoi Twitterissä, että hän on oppinut kokeilemalla, mikä auttaa ja mikä pahentaa hänen sairauttaan.

– Luulin, että jää auttaa fibromyalgiaan. Olin väärässä ja pahensin sitä. Lämmin ja kuuma on parempi. Sähköinen lämpöpeitto, infrapunasauna ja suolakylpy, laulaja kertoi hoitokeinoistaan.

Gaga saa sairauteensa hoitoa huipputason lääkäreiltä.


Laulaja ei ole aiemmin kertonut sairaudestaan, mutta paljasti vuonna 2016 kärsivänsä kroonisesta kivusta. Tuolloin hän julkaisi itsestään kuvan, jossa hänen olkapäätään hoidettiin pistoksilla.

Kuvan yhteydessä laulaja kertoi, että hänellä oli kipujen kanssa menossa erittäin huono päivä, mutta sai onneksi apua osaavilta lääkäreiltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt