42-vuotias Helena rakastui oppilaaseensa – menetti työnsä: Syynä läheisen ystävän ”käräytys” pomolle - Viihde - Ilta-Sanomat

42-vuotias Helena rakastui oppilaaseensa – menetti työnsä: Syynä läheisen ystävän ”käräytys” pomolle

20 vuotta nuorempaan oppilaaseensa rakastuneen opettajan suhde paljastui ystävän vuodettua viestejä koulun johdolle.

12.9.2017 19:32

42-vuotias Helena työskenteli 4 vuotta sitten työväenopistossa teatteri-ilmaisun ohjaajana, kun rakkaus roihahti. Tunteen palon kohde oli häntä lähes 20 vuotta nuorempi oppilas. Helenan ja 22-vuotiaan Esan vaikeaa parisuhdetta ja siihen liittyneitä ongelmia käsiteltiin maanantaina Liv-kanavan Kielletty rakkaus -ohjelmassa.

– Meillä menee oikein hyvin vieläkin. Ei ole arjessa ollut mitään ongelmia. Aika traagistahan se olisi, jos tässä ohjelman kuvausten jälkeen olisi ero tullut, Helena naurahtaa Ilta-Sanomille.

Helena ja Esa ovat olleet yhdessä neljä vuotta.

Takana on nyt yli neljä yhteistä vuotta, joista kaksi on mennyt avioliitossa. Sinä aikana suhde on vahvistunut ja mukaan on tullut myös yksi yhteinen lapsi. Helenan mukaan parisuhde on edennyt varsin luonnollisesti omalla tahdillaan.

– Isoimmat ongelmat on liittynyt siihen, että miten tämä ikäero meillä toimii. Enemmän se on kuitenkin sellaista minun omassa päässäni olevaa pohdintaa siitä, että mitä sitten, kun en enää ole viehättävä ja muuta, Helena pohtii.

– Mutta eihän oikeassa rakkaudessa lopulta ole siitä kyse, hän jatkaa.

Pariskunta on yhdessä onnellisempi kuin koskaan.

Ystävän selkään puukotus oli asia, joka toi opettajan ja oppilaan välisen suhteen työyhteisön tietoon. Helenan toinen oppilas, joka oli myös hänen ystävänsä, oli välittänyt tämän Esaa koskevia keskusteluja työväenopiston johtajalle.

– Hän oli itseni kanssa samanikäinen nainen ja oppilaani, josta oli tullut todella hyvä ystävä minulle. Jaoin hänelle paljon tätä minun ja Esan suhdetta, ja hän sitten päätti jakaa nämä viestini minun pomolleni, Helena huokaisee.

Suhteen julkitulo johti lopulta Helenan työsuhteen päättymiseen. Helena kertoo, että työsuhdetta oltiin päättämässä heti, mutta lopulta hän sai jatkaa käynnissä olleet kurssinsa vielä loppuun saakka.

– Ensin minut haluttiin heti pois sieltä, enkä kyllä ihmettele pomon reaktiota. Kyllähän se näiden viestin jälkeen on voinut vaikuttaa vähän erilaiselta tilanteelta. On varmaan mietitty, että tietävätkö kaikki oppilaat tästä ja mitä kaikkea tähän liittyy, hän kertoo nyt neljä vuotta myöhemmin.

Oppilaat keräsivät addressin

Työpaikan menettäminen suhteen takia harmittaa Helenaa vieläkin.

Muut oppilaat kuitenkin keräsivät adressin Helenan puolesta, jotta tämä sai opettaa kurssinsa loppuun saakka. Opetustyön päätyttyä Helena on ollut työttömänä kotiäitinä. Tulevaisuuden haaveena olisi oma television yöchat-ohjelma, jossa käsiteltäisiin elämää ja sen käänteitä.

– Tällä hetkellä teen sellaista Youtube-kanavalle, mutta ei tässä neljän lapsen kanssa hirveästi ole ollut aikaakaan miettiä enempää näitä työasioita.

Esa taas on aloittanut syksyllä koulun ja opiskelee nyt aikuiskasvatustieteitä. Helena kertoo joskus riitojen jälkeen pohtivansa heidän ikäeroaan ja siihen liittyviä asioita, mutta toteaa niiden olevan samankaltaisia ongelmia, joihin muutkin avioparit törmäävät.

– Jos on riidelty ja Esa on menossa vaikka bileisiin, niin mietin, että nyt se löytää sieltä jonkun mua laihemman ja kauniimman naisen itselleen, hän naurahtaa.

”Esa sopisi äiti sulle paljon paremmin kuin iskä”

Vaikka ystävät ja perheet ottivat pariskunnan suhteen hyvin myöntää Helena vielä vuosien jälkeenkin sen, että unelmien työpaikan menettäminen suhteen takia on harmittanut ja tuntunut pahalta.

– Ihmiset, jotka on meidät nähnyt ymmärtää, ettei tässä ole mitään tuomittavaa. Muistan kuinka vanhin lapsenikin sanoi hyvin nopeasti, että tuo Esa sopisi äiti sulle paljon paremmin kuin iskä, Helena toteaa.

Pariskunta on saanut kulkea kaduilla ja kaupoissa rauhassa toisten pahoilta katseilta. Tulevaisuudessa asia voi Helenan mukaan muuttua, kun heidän ikä­eronsa tulee helpommin havaittavaksi. Se on kuitenkin hänen mukaansa sen ajan ongelma.

– Minulla on kuitenkin ihan täydellinen parisuhde, Helena lopettaa ilman katumuksen häivääkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?