Tässä on Helsingin kuumin disco! Mummodiscossa etsittiin miehiä ja unohdettiin lonkkaviat

Lähes 700 mummoa ja pappaa jytäsi diskomusiikin tahtiin Helsingin Tavastialla.


11.9.2017 7:24

Diskoilijoiden joukossa viime keskiviikkona olivat teatteriystävykset Aino Kokkonen, Kyllikki Joukama, Eevi Heinonen, Sisko Kinnunen ja Irene Grön.

– Koko aika ollaan tanssittu selkä märkänä. Onneksi löytyi vapaaehtoisia nuoria herroja tanssittamaan meitä, iloitsee Joukama.

Miehiä kaivattiin lisääkin.

– Yritin tuossa ottaa miehiä kadulta mukaan kun olin ovimiehenä. Miehet kyselivät, että onko täällä herrojenkin disko. Sanoin, että on tietenkin. Täällä tarvitaan just miehiä. Kyllä minä olen saanut tänne aika paljon miehiä, sanoo vapaaehtoisena tapahtumassa ollut Sisko Kinnunen.

Mummodiscossa yleisöä villitsi myös pitkän linjan disconainen Meiju Suvas.

– Täällä on aivan huikea fiilis, mummelit ovat lähteneet liikenteeseen. Kaikissa asuu sellainen pieni diskohile, Suvas sanoo.

Mummodiscon järjesti luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot, joka halusi tempauksella käydä taistoon vanhusten yksinäisyyttä vastaan. Aiemmin diskoja on järjestetty pienimuotoisemmin palvelutaloissa. Tavastian Mummodisko oli ensimmäinen laatuaan. Teatteriystävykset peräänkuuluttavat lisää vastaavanlaisia tempauksia.

– Tällaisia tapahtumia voisi olla useamminkin, ettei tarvitsisi yksin tanssia kotona. Täällä lonkkavikakin hävisi, sanoo Aino Kokkonen.

– Tämä on parasta lääkettä vanhuksille. Saa jotain vaihtelua elämään, Kinnunen jatkaa.

Mummoille ja papoille hyviä uutisia; lisää diskoilua on luvassa. Helsingissä Koskelan palvelukeskuksessa järjestetään seuraava Mummodisco 15.marraskuuta.

Aino Kokkonen, Kyllikki Joukama, Eevi Heinonen,Sisko Kinnunen ja Irene Grön diskoilivat Tavastialla.

Tunnelma oli tapissa.

DJ Kuk Norris soitti levyjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?