Riitta Väisäsen ja Speden suhde päättyi salasuhteeseen – Riitta uutuuskirjassa: ”Mulla oli siitä huono omatunto” - Viihde - Ilta-Sanomat

Riitta Väisäsen ja Speden suhde päättyi salasuhteeseen – Riitta uutuuskirjassa: ”Mulla oli siitä huono omatunto”

Riitta Väisänen muistelee uutuuskirjassa Spede, nimittäin hänen ja Pertti ”Spede” Pasasen suhdetta.

7.9.2017 10:50

Edesmenneestä viihdetaituri Pertti ”Spede” Pasasesta julkaistiin torstaina Tuomas Marjamäen kirjoittama kirja Spede, nimittäin. Docendon kustantamassa kirjassa Riitta Väisänen muistelee vuonna 1982 alkanutta suhdettaan Speden kanssa. Pitkän uran elokuvamaailmassa tuolloin tehnyt Pasanen tutustui itseään 24 vuotta nuorempaan Riittaan tarjoamalla tälle pientä elokuvaroolia.

Jutun alussa olevalla videolla katkelma Spede Pasasen elämäkerrasta.

– Pertti soitti yhtenä kesäpäivänä tuosta vain ja kysyi, olisiko mulla aikaa tulla yhteen Turhapuro-elokuvaan. Varmaan siltä puuttui joku neitokainen jostain kahvilasta, Riitta Väisänen muistelee uutuuskirjassa.

Riitta on aiemmin kertonut kirjassa Miss Euroopan reunalla siitä, kuinka ei ajatellut alussa kaksikon tutustumista seurustelujohteisesti, vaan he alkoivat pikkuhiljaa työnteon lomassa viihtymään yhdessä. Spede oli Riitan tavatesssaan vielä paperilla naimisissa Pirjo Pasasen kanssa, vaikka jo myös Pirjolla oli kirjan mukaan tuolloin uusi kumppani.

Spede Pasanen ja Riitta Väisänen kuvattuna vuonna 2000. Kuvassa kaksikko esittelee tv-visailu Kymppitonnin internetversiota.­

Seurustellessaan vielä Speden kanssa Riitta tapasi nykyisen kumppaninsa Erik Mäkkylän. Pari tapaili Speden selän takana. Kirjassa kerrotaan, kuinka Riitan salasuhde paljastui sekä Spedelle että koko Suomen kansalle kesällä 1993, kun Iltalehti julkaisi uutisen yhdessä viihtyneestä parista.

Kirjassa kerrotaan myös, kuinka Spede päätti näyttää sekä lehdistölle että kansalle, että hänkin taitaa tiedottamisen taidon. Siispä Spede kaikkien yllätykseksi julkaisi syyskuussa 1994 sekä Ilta-Sanomien että Iltalehden yleisönosastossa kirjoituksen, jossa kertoi ex-tyttöystävänsä Riitta Väisäsen odottavan vauvaa.

Teksti kuului näin:

Riitta saa vauvan

Koska uteliaimmat lehtimiehet ja -naiset alkavat jo häiritä

soittelemalla kotiin kysellen minun ja Riitan seurustelusta, niin

viedäänpäs nyt vastapalvelukseksi heiltä hyvä irtonumeroiden

myyntiaihe kertomalla tämä asia näin yleisönosastossa.

Riitta on seurustellut jo pitkään Karl Erik Mäkkylän kanssa

ja kohtapuoliin Riitta saa lapsen. Ja luulenpa että niin ihana

nainen saa varmasti ihanan lapsen.

Ja tässäpä olikin sitten ehdottoman lopullisesti ihan kaikki

tästä aiheesta. On turha soitella. Hyvää joulua.

Spede Pasanen.

”Tilanne oli tiukka”

Riitta Väisänen kertoo uutuuskirjassa kokeneensa, että häntä on syyllistetty siitä, että hänen ja Speden suhde päättyi eroon.

– Kyllä suhteissamme oli päällekkäisyyttä pidempään ja mulla oli siitä huono omatunto. Eron jälkeen Pertti kyllä kävi edelleen täällä ja soittelimme paljon, mutta kyllä tilanne oli silloin aika tiukka.

Kun Riitta Väisänen tammikuussa 2016 palkittiin Venla-gaalassa elämäntyöstään Kultaisella Venlalla, hän kiitti puheessaan Spede Pasasta.­

Riitta kertoo tavanneensa Spedeä vielä, kun hänen ja Erik Mäkkylän tytär ”Viltsu” (= Sofia Mäkkylä) syntyi.

– Kun sitten yllättäen aloin odottaa Viltsua, ja tyttö syntyi, Pertti kävi häntä katsomassa ja piti sylissään. Senkin jälkeen kävimme vielä yhdessä erilaisissa tapahtumissa, Riitta Väisänen kertoo kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?