Rosa Meriläinen avautui ronskisti seksielämästään HS:ssa – ”En ollut vielä koskaan saanut keneltäkään hyvää suuseksiä...”

Kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen kirjoitti avoimesti seksiin liittyvistä epävarmuuksista Helsingin Sanomissa.

Rosa Meriläinen ei häpeä kirjoittaa aroista asioista.

2.9.2017 22:43

Rosa Meriläinen tunnetaan kuohuttavasta ja kantaa ottavasta kirjoitustyylistään. Hänen tekstejään julkaistaan Helsingin Sanomien kolumnipalstalla. Viimeisin, pientä kohuakin herättänyt kirjoitus koski Meriläisen seksielämää.

Kirjoituksessaan Meriläinen korosti, että kumppaniltaan pitää osata pyytää sellaista seksiä kuin itse haluaa.

– Minulla on suuri puhumisen tarve ja pidän itseäni aika suorasanaisena ihmisenä. En myöskään häpeile alastomuutta tai seksuaalisuutta. Silti seksistä puhumisessa on ollut vuosien varrella omat mutkansa.

Kirjailija tykitti tekstissään ajatuksiaan seksielämän kehittämisestä.

– Joskus ei ole luottanut kumppanin kykyyn antaa sellaista seksiä, jota toivoisin, joten on jäänyt pyytämättä. Ja on ollut aika, jolloin en ollut vielä koskaan saanut keneltäkään hyvää suuseksiä, joten en tiennyt millaista se on, miten sitä kuvailisi ja miten sitä siis kysyisi, Meriläinen kirjoittaa.

Meriläinen oli lähes 13 vuotta yhdessä Simo Frangénin kanssa. Heillä on yhdessä 10-vuotias poika. Pari erosi tammikuussa 2017. Anna-lehden mukaan Meriläinen alkoi saman tien eron jälkeen seurustella toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Nyt pariskunta on jo kihloissakin.

– On tutkittu juttu, että uudessa parisuhteessa on helpompi puhua seksistä kuin vanhassa. Uusi suhde antaa aina uuden mahdollisuuden aloittaa parempi puhuminen alusta. Vanhassa liitossa kun pitäisi hyväksyä toisen halujen muuttuminen ja toisaalta kehdata sanoa, ettei ollut saanut annetuksi korjaavaa palautetta jo kymmenen vuotta sitten, Meriläinen jatkaa avointa kirjoitustaan.

Kohubloggaaja ylisti kirjoitusta

Kirjoitus keräsi HS:n sivuilla paljon kommentteja. Myös hiljattain eronnut bloggaaja, tänä syksynä Kielletty rakkaus -tv-ohjelmaa tähdittävä Sami Minkkinen huomioi Meriläisen kirjoituksen omassa Havaintoja parisuhteesta -blogissaan.

– Rosa Meriläinen kirjoitti eilen Hesarin artikkelissa siitä, että turha meidän on odotella valkealla ratsulla saapuvaa ritaria, joka tekee meidät onnelliseksi ja tietää sanomatta, miten se kuuluu tehdä. Kolumnin kommenttikentässä hänet lytättiin armotta. Luultavasti ilman, että koko kirjoitusta oli luettu. Hyökätä on aina helpompaa kuin kuunnella.

– Olen hänen kanssaan samaa mieltä. Pitkään saa odottaa, jos ajattelee, että on olemassa ihminen, jolla on kyky saada toinen onnelliseksi ilman, että itse on siihen kykeneväinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?