Oscar-voittaja Matt Damonin väite: Trumpin kiinteistöissä sai kuvata, jos suostui yhteen vastapalvelukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Oscar-voittaja Matt Damonin väite: Trumpin kiinteistöissä sai kuvata, jos suostui yhteen vastapalvelukseen

Yhdysvaltain presidentti esiintyi mielellään erilaisissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja mainoksissa ennen nykyistä asemaansa.

Matt Damon väittää, että Trumpilla oli yksi ehto sallia elokuvien filmaaminen omistamissaan rakennuksissa.­

2.9.2017 20:42

Hollywood-näyttelijä Matt Damon on väittänyt Hollywood Reporter -lehdelle antamassaan haastattelussa, että Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump vaati aikoinaan itselleen cameo-rooleja elokuviin vastineeksi kuvaamisesta omistamissaan rakennuksissa.

Haastattelussa häneltä kysyttiin, onko hän koskaan tavannut Trumpia, mihin hän vastasi kieltävästi. Damon kuitenkin kertoi, että kiinteistömiljardöörinä tunnetuksi tullut Trump esiintyi ennen presidenttiyttään mielellään elokuvissa.

– Sopimus oli sellainen, että jos halusit kuvata yhdessä hänen rakennuksistaan, oli sinun kirjoitettava hänelle rooli. Ohjaaja Martin Brestin piti kirjoittaa jotakin Naisen tuoksuun, ja koko kuvausryhmä osallistui. Oli tuhlattava tunti päivästä hevonpaskakohtaukseen: Donald Trump kävelee sisään ja Al Pacino sanoo jotakin, kuten ”Hei, herra Trump!” – häntä oli kutsuttava nimellä – ja sitten hän kävelee ulos, Damon kertoi.

– Tuhlaat vähän aikaa saadaksesi luvan kuvata, ja sitten voit leikata kyseisen kohtauksen pois. Mutta uskoakseni Yksin kotona 2:ssa he jättivät sen mukaan, Damon jatkoi.

Jos Damonin väite pitää paikkansa, Trumpin osuus Naisen tuoksusta todella leikattiin pois, sillä hän ei esiinny vuonna 1992 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa. Samana vuonna ilmestyneessä, lapsitähti Macaulay Culkinin tähdittämässä Yksin kotona 2:ssa hän sen sijaan esittää itseään lyhyessä kohtauksessa.

Trumpille on kuitenkin vuosien myötä kertynyt varsin kunnioitettava määrä cameo-rooleja, joita ei ole leikattu pois tuotantovaiheessa. Alla joitakin niistä listattuna.

Elokuvia:

Haamut eivät kykene (1989), Yksin kotona 2 – Eksynyt New Yorkissa (1992), The Little Rascals (1994), Wall Streetin valtiatar (1996), Eddie (1996), Zoolander (2001), Kahden viikon iskuaika (2002)

TV-sarjoja:

Bel-Airin prinssi (1993), Nanny (1996), The Drew Carey Show (1997), Hei, olen Susan (1997), Spin City (1998), Sinkkuelämää (1998, 1999), The Job (2001)

Lisäksi Trump on esiintynyt useissa mainoksissa. Muun muassa ravintolaketjut Pizza Hut ja McDonald’s ovat luottaneet silloisen kiinteistömiljardöörin vetovoimaan tuotteidensa mannekiinina.

Videonäytteitä Trumpin roolisuorituksista voi katsella esimerkiksi tästä Hollywood Reporterin artikkelista.

IS kertoi viime lokakuussa myös tuolloin uudelleen esiin nousseesta cameo-roolista, jonka Trump teki vuonna 2000 valmistuneessa Playboy-pehmopornovideossa. Jutun voit lukea täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?