Ultra Bra muistelee kesän huikeita festarikeikkoja – yleisömäärä löi ällikällä: ”Facebook on ollut pullollaan palautetta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ultra Bra muistelee kesän huikeita festarikeikkoja – yleisömäärä löi ällikällä: ”Facebook on ollut pullollaan palautetta”

Kiittelevä palaute ja kehut kesän upeista festarikeikoista ovat tavoittaneet Ultra Bran erityisesti Facebookin kautta.

Ultra Bra villitsi kesällä Turussa Ruisrockissa. Tämän lisäksi yhtye teki kaksi muutakin festarikeikkaa, Seinäjoen Provinssissa ja Joensuun Ilosaarirockissa.­

2.9.2017 14:20

Suomi kohahti innoissaan, kun takavuosien menestysbändi Ultra Bra ilmoitti tekevänsä kesällä kolme harvinaista festarikeikkaa. Yleisö saapui haltioissaan kuuntelemaan takavuosien nostalgisia hittejä.

Joulukuussa Ultra Bra nähdään myös suositussa Suomilove -ohjelmassa.

– Olen katsonut ohjelmaa kotisohvalla kyynelehtien, joten olin heti mukana, laulaja Arto Talme kertoo Suomiloven kuvauksissa.

Ohjelmassa esitellään rakkaus- ja ystävyystarinoita, joihin liittyy jokin suomalaisten rakastama musiikkikappale. Ohjelma alkaa joulukuun 9. päivä.

– Henkilökohtainen ilahduttaminen tuntui tärkeältä. Kappaleeseemme liittyvä tarina on aika koskettava, laulaja Vuokko Hovatta vihjaa.

Ultra Bra on mukana suositun Suomilove-ohjelman neljännellä kaudella.­

Harvinaista herkkua on luvassa myös livekonsertin muodossa, sillä yhtye ilmoitti maanantaina tekevänsä vielä yhden konsertin Helsingin Hartwall Arenalla 15. joulukuuta.

– Comebackit voivat olla joskus vähän noloja, mutta kesällä ihmiset olivat niin innoissaan, että tajusimme paluumme olevan tärkeää paitsi meille, myös yleisölle. Siksi haluamme tehdä keikan vielä Helsingissäkin, Hovatta kertoo.

Yhtyeen tyylille uskollisesti suurkonsertissa nähdään yllätyksiä ja jotain spesiaalia, mutta pääosassa on ehdottomasti se tärkein, eli musiikki.

Ultra Bran laulajat Olli Virtaperko ja Arto Talme osallistuivat mielellään Suomilove-ohjelman uudelle kaudelle.­

– Aivan kuin festarikeikkojakin varten, nyt aiomme harjoitella yksin ja yhdessä. Kävimme Arton kanssa laulutunneillakin. Siihen ei liity mitään joogaa tai homeopatioita, vaan valmistautuminen tarkoittaa tiukkaa harjoittelua, laulaja Olli Virtaperko naureskelee.

Konsertti Hartwall Arenalla tarjoileekin mahdollisuuden melko erilaiseen esitykseen kuin festareilla, joissa esitettiin pääasiassa vain yhtyeen tunnetuimpia ja suurimpia hittejä.

– Kerkko Koskinen taisi mainita kaksi kappaletta koko meidän tuotannosta, joita emme esitä Hartwall Arenalla. Aloitetaan, eikä lopeteta koskaan, Talme nauraa.

Kerkko Koskinen Suomilove-ohjelman kuvauksissa.­

Vaikka syksy tekee jo tuloaan, painui kesä unohtumattomana yhtyeen mieleen. Festariyleisössä kyynelehtineet ja onnellisesti hymyilleet ihmiset antoivat runsain mitoin palautetta Facebookin kautta.

– Facebook on ollut pullollaan palautetta. Kehumista, tykkäämistä ja erityisesti kiittelyitä. Se vetää nöyräksi, Arto sanoo.

Yhtye kokoontui äskettäin yhdessä muistelemaan kesää ja katsomaan Ruisrockissa esitetyn keikan taltiointia.

– Sen yleisön määrän näki aivan eri tavalla nyt jälkikäteen television kautta. Mietin, että hupsis! laulaja Terhi Kokkonen naureskelee.

– Olin yllättynyt, kuulostimme hyvältä. Kaikki treenaaminen kantoi hedelmää, Hovatta hymyilee.

Ultra Bra esiintyi Provinssi-festivaaleilla Seinäjoella 1. heinäkuuta 2017.­

Ultra Bran kesän keikat ovat herättänyt toiveikkaita kysymyksiä suuremmastakin comebackista.

Mistään kokoaikaisesta paluusta ei yhtyeen mukaan kuitenkaan ole kysymys.

– Ei meistä sellaista aktiivista bändiä tule, joka kiertää joka viikonloppu jossain. Se ei ole mahdollista. En tosin pistäisi tosin pahakseni, jos tekisimme harvakseltaan kivoja juttuja yhdessä, Talme sanoo.

Suunnitelmat tulevalle vuodelle ovatkin vielä avoinna, vaikka nyt yhtyettä revitään suuntaan jos toiseenkin.

– Tuskin ainakaan livelevyä teemme. Emme ole puhuneet suunnitelmistamme joulukuun konsertin jälkeen, Talme sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?