Toni Wirtanen haluaa olla esikuva masennuksesta kärsiville: ”Ei pidä murtua, vaikka voi tuntua helv***in vaikealta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Wirtanen haluaa olla esikuva masennuksesta kärsiville: ”Ei pidä murtua, vaikka voi tuntua helv***in vaikealta”

Toni Wirtanen haluaa muistuttaa, että uupumus ja masennus ovat voitettavissa olevia asioita.

Apulanta on mukana Suomilove -ohjelman neljännellä kaudella.­

2.9.2017 12:02

Apulannan laulaja Toni Wirtasella on takaan kiireinen festarikesä ja edessään vielä kiireisempi syksy, sillä hän on mukana muun muassa Voice of Finlandissa tähtituomarina.

Toni nähdään tänä syksynä myös Vain elämää -ohjelman uudella kaudella.

Lisäksi Apulanta on mukana supersuositun Suomiloven tuoreimmalla kaudella, jossa esitellään suomalaisia rakkaus- ja ystävyystarinoita, joihin liittyy jokin suomalaisten rakastama musiikkikappale. Ohjelma alkaa 9. joulukuuta.

– Kun meitä pyydettiin Suomiloveen mukaan, olin heti messissä. Olen katsonut joitain jaksoja ja olemme olleet kerran aikaisemmin mukana ohjelmassa, Toni kertoo Suomiloven kuvauksissa.

Ohjelmassa koetaan suuria tunteita, eikä kyyneliltäkään aina vältytä.

– Tarinoissa saa olla kosketusta jonkun suuremman voiman, kuten vaikka kuolemanvaaran tai äärimmäisen rakkauden kanssa. Elämähän on yleensä suurempaa kuin elokuva, kunhan ihmiset vaan jaksaa avata asioita muille, Toni sanoo.

Apulanta on mukana Suomilove -ohjelman neljännellä kaudella.­

Kulunut kesä ei ole ollut Tonin Jannika-vaimolle helpoimmasta päästä, sillä hän on kertonut avoimesti uupumuksestaan ja masennuksestaan.

– Nämä ovat asioita, joista ihmiset eivät paljon puhu. Toisaalta nämä vaivaavat monia, joten olisi hyvä, että näiden asioiden kanssa otettaisiin avoimempi linja. Se ei ole sen kummempaa, kuin että olisi käsi poikki. Siihen vain on eri lääkkeet, Toni sanoo.

Toni kokee, että monen ihmisen idolina ja esikuvana hän voi toimia esimerkkinä muille.

– On hyvä, että joku on luomassa fiilistä, että nämä asiat on voitettavissa, koska ne ovat voitettavissa. Oma viestini on näissä asioissa ehdottomasti se, ettei pidä murtua, vaikka voi tuntua helvetin vaikealta.

Masennus ja uupumus eivät ole täysin vieraita asioita Tonillekaan, joten hän ja Jannika ovat pystyneet olemaan toistensa tukena.

– Osaan suhtautua asiaan tietyllä tavalla rennommin. Näiden asioiden edessä ei tarvitse alkaa liikaa jännittämään. Ne ovat tällaisia ja menevät joskus pois.

Muiden ihmisten palaute on Tonin mukaan ollut lähes pelkästään positiivista.

– Sivusta seuranneena hän on saanut voimakkaan positiivista palautetta, Toni sanoo.

Perhe pitää yhtä, ja Toni julkaisikin hetki sitten suloisen kuvan, jossa hän totesi, että kun kotiasiat ovat kunnossa, mikään myrsky ei heitä voi kaataa.

Perheellä menee Tonin mukaan nyt loistavasti.

– Olemme olleet perheen kesken mökillä ja nautiskelleet ennen syksyn kiireitä. Tykkään vetäytyä luonnon rauhaan töideni vastapainoksi. Tulevina kuukausina on tulossa todella kiire, ja myös Jannikalla on isoja juttuja syksyllä. Niistä en voi vielä puhua, Toni vihjaa.

Parin Martta-tytär täytti eilen 2 vuotta, jonka kunniaksi Jannika julkaisi hauskan synttärikuvan.

Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?