Oskari Katajisto avautuu avioliitosta oman serkkunsa kanssa – hämmästelee valtavaa kohua: ”Saatiin suvun siunaus” - Viihde - Ilta-Sanomat

Oskari Katajisto avautuu avioliitosta oman serkkunsa kanssa – hämmästelee valtavaa kohua: ”Saatiin suvun siunaus”

Oskari Katajisto avasi hänen ja edesmenneen serkkunsa Susanna Katajiston avioliittoa Radio Rockilla.

1.9.2017 18:03

Näyttelijä Oskari Katajisto vieraili Radio Rockilla puhumassa viime viikolla julkaistusta Arto Leivon kirjoittamasta elämäkerrastaan.

Tunnustuksia-kirjassa isoon rooliin nousee hänen ja Susanna Katajiston suhde. Pari oli aikansa kohupari, sillä Katajistot olivat serkuksia.

Radio Rockin Harri Moisio sanoi ihmettelevänsä, miten joku ihastuu serkkuunsa.

– Asia menee ihan samalla tavalla kuin ei-serkun kanssa. Ihan samat järjestyssäännöt, Oskari Katajisto kertoi.

  • Voit kuunnella Katajiston mietteitä yllä olevalta videolta!

Katajisto sanoi, että sukulaisuudesta on kohistu enemmänkin sen takia, että hän on julkkis, kuin sen takia, että asia olisi poikkeuksellinen.

Katajisto sai Susannan kanssa tytärtä odottaessaan tietää, että vastaavanlaisia pariskuntia on maailmalla vaikka kuinka monta.

– Niistä ei pidetä kauheaa mekkalaa. Kun satun olemaan julkisuudenhenkilö niin se tietysti kaivettiin esiin. Olin juuri silloin ollut Kaupunginteatterilla muutaman vuoden ja näytellyt päärooleja. Häät olivat sitten aika suuri mediamylläkkä. Siitä saatiin lisää vettä myllyyn, että on selkeää, että kyseessä on serkukset. Sillä se nostettiin pintaan, Katajisto kertoi uskovansa.

Katajiston mukaan sukulaisten naiminen on Suomessa varsin yleistä.­

Hän totesi, että jos kyseessä olisi ollut kuka tahansa muu kuin julkkis, niin liittoa serkun kanssa ei olisi pidetty outona.

– Olisitte hämmästyneitä, jos tietäisitte, että kuinka paljon tuolla on tällaisia pariskuntia. Olihan se tietysti poikkeuksellista ja mietimme sitä itsekin, että onko tässä mitään järkeä. Me tehtiin se päätös ja saatiin suvun siunaus asialle.

– Tietysti sitten kun vaimoni tuli raskaaksi, niin rupesimme heti käymään kontrolleissa. Katsottiin, että kaikki on ok. Sieltä saimme kuulla, että tämä on aika turhaa, sillä Suomi on maailman toiseksi suurin perinnöllisten sairauksien maa. Me ollaan niin naitu ristiin me suomalaiset naapureista johtuen. Emme ole koskaan tulleet naapureiden kanssa toimeen. Pysymme omissamme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?