Tangokuningatar Heidi Pakarisen elämään mahtuu erosta huolimatta rakkautta ja onnellisuutta: ”Moni ollut huolissaan, kuinka jaksan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tangokuningatar Heidi Pakarisen elämään mahtuu erosta huolimatta rakkautta ja onnellisuutta: ”Moni ollut huolissaan, kuinka jaksan”

Tangokuningatar Heidi Pakarinen laulaa usein rakkaudesta. Sitä löytyy hänen omastakin elämästään, vaikka takana on tuore ero.

2.9.2017 11:02

M/s Finlandia keinahtelee hiljalleen Tallinnan lahden aalloilla. Laivan keulassa samaan tahtiin keinahtelee suuri joukko tanssijoita. Väelle vauhtia antaa hymyilevä vaalea nainen pallomekossaan. Hän laulaa sydämen äänestä, rakkaudesta. Tangokuningatar Heidi Pakarinen, 41, on elementissään.

Heidi on lavalla intohimoinen. Ammattitaito ja rentous kruunaavat olemuksen. Aitous huokuu salin perälle asti.

– Minulla on asiat loksahtaneet kohdalleen, koska olen ollut koko ajan omana itsenäni, Heidi kertoo Ilta-Sanomille.

– Tiedän monia artisteja, joiden olemus muuttuu, kun he laittavat keikkavaatteet päälle. Heillä on keikkarooli, sellainen hieman etäinen olemus. Minulla ei taas ole minkäänlaista naamaria. Ihan omalla naamalla menen, ja aina takki auki, Heidi tuumaa ja helähtää nauruun.

Heidi ei halua hillitä itseään. On helpottavaa olla omana itsenään myös lavalla.

– Keikkamekko päälle ja esiintymään. Se olen minä edelleen, vaikka seisonkin muiden edessä laulamassa.

Rentous näkyy myös keikkaa edeltävissä rutiineissa. Pari kuppia teetä ja kevyt vitsailu bändin poikien kanssa riittää.

– En tarvitse sen ihmeemmin keskittymistä tai rauhaa.

Heidin välitön olemus on tuonut hänelle läjäpäin faneja. Faneja, jotka ovat valmiita kiertämään ympäri Suomea idolinsa perässä.

– Täällä laivalla on ollut oikein faniklaani mukana, Heidi huokaa tyytyväisenä.

– Tiedän ihmisiä, jotka käyvät keikoillani aina kun se on mahdollista. He saattavat matkustaa pitkiäkin matkoja. Se on aina niin hämmentävää, että joku ihminen tulee tai tekee sen minun takiani.

Heidi painottaa, ettei vaivaannu saamastaan huomiosta. Päinvastoin. Hän tuntee itsensä onnelliseksi.

– Ihmiset ovat hirveän kilttejä. Miespuoliset eivät lääpi. Jos joskus käsi meneekin liian alas, otan sen vain pois ja he uskovat heti.

Heidi nimittäin tanssii itsekin keikoilla yleisönsä kanssa.

– En minä voi olla vain takahuoneessa. On pakko mennä naisten riviin. Joku saattaa laittaa jopa sosiaalisen median kautta viestiä etukäteen ja tanssivarauksia. Että onhan sulla ne tanssitossut mukana? Heidi hymyilee.

Heidin keikkakalenteri on todiste siitä, että kuningattarella riittää vientiä. Yhteen viikkoon mahtuu Kauhavaa, Parikkalaa, Turkua, Nurmesta ja Lappajärveä. Keikkamatkat Heidi taittaa autolla musiikkia samalla suurkuluttaen.

Rakkaimpia lauluja ovat vanhat kotimaiset tangot. Mutta innostuu Heidi muustakin musiikista. Meiju Suvaksen Villivarsa kolahti varsinkin sanoituksen takia.

– Siinä lauletaan, että "jalkani tukevasti ilmassa tiedän sen, koska kuunnella haluan mä ääntä vain sydämen". Kuuntelen todella paljon oman sydämeni ääntä. Luotan siihen. Sitä pitää kuunnella. Se antaa omia pikku viestejä ja signaaleja, joita vahvana tunneihmisenä tulkitsen.

Heidin sydämen ytimessä asuu rakkaus.

– Kyllä, rakkaus. Edelleenkin. Elämässä on aina rakkautta ja onnellisuutta. Tälläkin hetkellä.

Heidi istuu hetken hiljaa. Miettii. Silmäkulma kostuu.

Takana on tuore ero vuoden 2011 tangoprinssi Heikki Koskelosta. Karkauspäivänä 2016 seurustelun aloittanut pariskunta ehti kihlautua saman vuoden elokuussa. Yhteinen taival tuli päätökseensä kuun alussa.

– Liikutun helposti. Mutta tämäkin on vain yksi ominaisuus, jolla laulun tulkitsija pääsee syvemmälle, Heidi huokaa.

Heidi sanoo olleensa aina omien tunteidensa vietävänä. Viime aikoina tunteikkuuden rinnalle on noussut myös järjen ääni. Se, joka kyselee minne tunteet kuljettavat, ja kannattaako niiden mukaan lähteä.

– Osaan toimia nykyisin fiksummin. Kuuntelen itseäni. Ja pysyn omien päätösteni takana.

Rakkaus. Siitä Heidi mielellään puhuu. Onhan häntä kutsuttu sydänten kuningattareksi.

– Kyllä minussa edelleen herää rakastumisen tunteita. Lapset tietysti. Heitä kohtaan tunnen äärimmäistä rakkautta. Kyllä rakkautta on. Ei se koskaan lopu. Minulla on aikaa antaa rakkaudelle.

– Tälläkin hetkellä minulla on hyvä olo. Moni on ollut huolissaan siitä, kuinka jaksan, mutta minä voin hyvin. Minulla on sellainen olo, että voin vain hymyillä ja halata.

Mutta mikä ominaisuus herättää rakastamisen tunteen? Heidi miettii pitkään. Miettii ja katsoo silmiin.

– Aitous, hän toteaa vakavana.

– Osaan myös tunnistaa aitouden. Kyllä sen näkee, onko asia oikeasti näin, vai jotain muuta.

Laulajana Heidi voisi esittää rakkaalleen laulun. Se laulu kertoisi läheisyydestä, yhdessä kokemisesta ja tässä hetkessä elämisestä. Se kertoisi oivalluksesta, ettei ihmisillä ole kiire minnekään.

– Eilen kuulin Aki Sirkesalon biisin Tule nyt. Se on hirmu hieno laulu. Tule nyt, kun sielussa soi. On paljon mahdollisuuksia ja eletään se nyt. Hetkessä eläminen on todella tärkeää. Vielä kun maailmaan saisi lisää rakkautta. Sen reseptin jos tietäisin, olisin sen sopan jo keittänyt. Kaikki lähtee kuitenkin ymmärtäväisyydestä ja toisten suvaitsemisesta.

Heidi on ylpeä savolainen. Hän ei juuri ujostele. Hän menee, höpöttää, keksii jutun juurta.

– Positiivisuus lienee paras puoleni. Se tulee siitä, että on sinut itsensä kanssa. Olen valoisa ihminen.

On Heidissä huonojakin puolia. Välillä hän on saamaton. Patisteltava, joka jättää asioita huomiseen.

– Siinä suhteessa toivoisin olevani enemmän skarppi. Minulle kun kukaan ei oikein aseta aikatauluja, jos ei ohjelmatoimiston keikkakalenteria lasketa. Kaikki muu on aika pitkälle omissa käsissäni.

Niin kauan kuin asiat ovat Heidin käsissä, hän aikoo laulaa ja esiintyä. Haaveita toki on. Heidi haluaisi laajentaa kohderyhmäänsä.

– Rakastan lavatansseja, mutta olen tehnyt keikkoja myös palvelutaloissa ja vanhainkodeissa, ja niitä haluan jatkaa. Myös pikkuyleisö kiinnostaisi jossain vaiheessa. Minulla on omanlainen visio tulevaisuudesta, mutta sen näkee sitten, Heidi hymyilee salaperäisesti ja nousee lavalle laulamaan vielä yhden tangon rakkaudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?