Näyttelijäkaunotar vaihtoi nimensä syrjinnän vuoksi – pelkäsi sukunimen tuhoavan uransa: ”Hollywood on rasistinen”

Julkaistu:

rasismi
Sukunimensä vaihtanut Chloe Bennet kokee, että Hollywood on rasistinen.
S.H.I.E.L.D. Agentit -sarjasta tuttu näyttelijä Chloe Bennet on ottanut vahvasti kantaa Hollywoodin piilorasismiin.

Bennet, oikealta nimeltään Chloe Wang kertoo kokeneensa Hollywoodissa ”jatkuvaa välinpitämättömyyttä ja nenäkästä käyttäytymistä aasialais-amerikkalaista yhteisöä kohtaan”.


Näyttelijä otti Instagramissa kantaa kollegansa Ed Skreinin tekstiin, jossa Skrein kertoo luopuneensa roolistaan Hellboy-elokuvassa ”valkopesusyytösten” vuoksi.

Englantilainen Skrein olisi näytellyt alunperin aasialaista syntyperää olevaa sarjakuvahahmoa, ja sai osakseen syytöksiä sen vuoksi. Lopulta Skrein halusi luopua saamastaan roolista ja ”tehdä niin kuin on oikein”.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chloe Bennet puolusti ja kiitti Skreiniä rohkeudestaan ja vaikutuksellisesta teostaan. Bennet sai osakseen palautevyöryn kannanottonsa jälkeen.

Bennetiä itseään kritisoitiin sukunimensä muuttamisesta aasialaisperäisestä Wangista Bennetiksi. S.H.I.E.L.D.-näyttelijä vastasi, että vaihtoi sukunimensä, sillä hän ”taipui Hollywoodin puolueelliseen kohteluun aasialaisten edessä”.

– Sukunimeni muuttaminen ei muuta sitä tosiasiaa, että minun VERENI on puoliksi kiinalaista, asuin Kiinassa, puhun mandariinia ja sain sekä amerikkalaisen että kiinalaisen kulttuurikasvatuksen, Bennet vastasi kritiikkiin kipakasti Instagramissa.


– Hollywood on rasistinen, eikä olisi antanut roolia sukunimen takia, joka sai heidät tuntemaan itsensä epämukavaksi. Teen kaikkeni, tällä asemalla mikä minulla on, jotta kukaan ei joutuisi muuttamaan enää sukunimeään vain siksi, että he saisivat töitä. Joten olkaa rakkaat kilttejä, ja painukaa hemmettiin, tähti jatkoi vastaustaan kritiikkiin.


Chloe on myös kertonut, että Bennet on itse asiassa hänen isänsä etunimi, ja päiviä nimenmuutoksensa jälkeen näyttelijäkaunottarelle lankesi hänen uransa isoin rooli Nashville -tv-sarjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt