Matti Eskon konsertit peruttiin yllättäen – taustalla vakava sairaus: ”Pelko yleisön eteen astumisesta tuntui vuoren korkuiselta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Matti Eskon konsertit peruttiin yllättäen – taustalla vakava sairaus: ”Pelko yleisön eteen astumisesta tuntui vuoren korkuiselta”

Tänään ilmestyvässä Matti Esko - Valtakunnan rekkamies -kirjassa kerrotaan, miten Matti Eskon ja Katri Helenan managerin ja elämänkumppanin Tommi Liimataisen yhteistyö kariutui.

30.8.2017 15:02

Vuosi sitten talvella masennus iski taas kerran laulaja Matti Eskoon. Hän oli jättänyt masennukseen saamansa lääkkeet ottamatta, koska olo oli tuntunut niin hyvältä. Se oli virhe, sillä sairaus palasi kovalla voimalla.

Matti Esko täyttää marraskuussa 70 vuotta, joten juhlavuoden kunniaksi Tommi Liimatainen oli järjestämässä laulajalle konsertteja, joista ensimmäisten piti olla jo viime jouluna. Kirjassa kerrotaan, kuinka joulukonsertit jouduttiin peruuttamaan laulajan voinnin, mutta myös vähäisen kysynnän takia.

– Tommi on fiksu mies, katsoo silmiin, kun puhuu ja osaa hoitaa liikeasiat, Matti Esko sanoo uutuusteoksessa.

– En yhtään ihmettele, että ihmiset ihastuvat häneen, Pirjokin istui Tommia kuunnellen ihan rillit huurussa, laulaja viittaa vaimoonsa.

Matti Esko myöntää, että masennuksen pahimmissa pyörteissä vaarassa oli tärkein työkalukin.

– Ahdistus oli murtaa äänenikin, tärkeimmän instrumenttini. Pelko yleisön eteen astumisesta tuntui vuoren korkuiselta, aivan mahdottomalta ajatukselta.

Masennus on saatu nyt aisoihin, kun Matti Esko jatkoi lääkkeiden ottamista. Marraskuussa 70-vuotispäivää juhlistetaan kolmella juhlakonsertilla.

Varsinaisena syntymäpäivänään 5. marraskuuta Matti Esko esiintyy entisessä kotikaupungissaan Oulussa, mutta jo sitä ennen 3. marraskuuta hän on lavalla nykyisillä kotikulmillaan Järvenpäässä ja Oulun jälkeen hän suuntaa Rovaniemelle.

Marraskuisten konserttien järjestelyjä ei ole hoitanut Tommi Liimatainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?