Vesilahden kirkkoherra Harri meikkaa ja pukeutuu pinkkiin – naisellisuus koetaan häväistyksenä: ”Olen osunut arkaan paikkaan”

Ylpeästi erilaiset -sarjassa nähtävä Harri on löytänyt itsensä näyttävien vaatteiden, vaaleanpunaisen ja meikin avulla. Kaikki eivät kirkkoherran tyyliä kuitenkaan sulata.

29.8.2017 21:34

Vesilahden kirkkoherra Harri on yhteisönsä rakastettu jäsen, mutta kaikki eivät Harrin naisellista puolta sulata.

– Miehillä meikin käyttö mielletään musiikkibisnekseen. Kun katsoo Michael Monroeta, kukaan ei ihmettele häntä millään tavalla, vaan se kuuluu hänelle, Harri kertoo tiistaina alkavassa Ylpeästi erilaiset -ohjelmassa.

  • Katso yllä olevalta videolta, millaista elämää Harri viettää.

– Kirkon piirissä meikkaus koetaan häväistyksenä. Että Jumala ei tykkää tuosta. Silloin olen osunut niin sanottuun arkaan paikkaan, mikä on kipukohta myös hengellisyydessä. Että me ajatellaan Jumalan näkökulmasta asioita.

Harri harmittelee sitä, etteivät kaikki pysty ymmärtämään hänen elämäntapaansa.

Aikoinaan pinkki väri ja röyhelöt olivat miehisyyden merkki.

– En tiedä, tuliko se 60-luvulla, että vaaleanpunainen mielletään naisellisuuteen tai kevytmielisyyteen, mikä on tosi sääli vaaleanpunaista väriä kohtaan. Varmaan suurin osa miehistä kokeekin, ettei tämä ole heidän juttu, mutta ehkä tämä on haaste suvaitsevaisuudelle – miehenä olemisen mallit ovat moninaiset.

Harri ei pelkää näyttää naisellisempaa puoltaan.

– Mulla on se onni, että olen löytänyt itseni ja toivon muillekin ihmisille sitä. Että tällainen ihminen on tarkoitettu tänne, me ei olla sattumaa.

Ylpeästi erilaiset tiistaisin 29.8. alkaen kello 22 Nelosella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?