Tatuoitu ja lävistetty Sara, 43, asuu erakkona – käyskentelee talvisin alastomana metsässä: ”En anna kenenkään määritellä, kuka mä oon” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tatuoitu ja lävistetty Sara, 43, asuu erakkona – käyskentelee talvisin alastomana metsässä: ”En anna kenenkään määritellä, kuka mä oon”

Uudessa Ylpeästi erilaiset -televisiosarjassa seurataan rohkeasti omanlaista elämää elävien ihmisten arkea.

29.8.2017 15:05

Nelosella alkaa tiistaina uusi dokumentaarinen televisiosarja Ylpeästi erilaiset.

Elina Kottosen juontamassa sarjassa katsojat pääsevät kurkistamaan suomalaisten, erilaisen elämäntavan valinneiden henkilöiden omalaatuiseen elämään. Syksyn aikana tutustutaan muun muassa naturistipariin, yksisarvishoitoja tarjoavaan pariskuntaan, kummituksia etsiviin veljeksiin ja eläinasuun pukeutuneeseen naiseen.

  • Katso sarjan esittely yllä olevalta videolta!

Sarjan esittelytekstin mukaan sarjan päähenkilöiden elämäntyyli ja intohimo herättävät katsojissa tunteita ja antavat ajateltavaa.

Ensimmäisessä jaksossa esitellään myös äänekoskelainen, 43-vuotias vahvasti tatuoitu ja lävistetty Sara, joka asuu erakkona metsän siimeksessä karvaisten perheenjäsentensä ympäröimänä. Itseään Sara kuvailee saalistajaksi, joka tulee paremmin toimeen eläinten kuin ihmisten kanssa. Jaksossa Sara käyskentelee alastomana talvisen maiseman keskellä.

– Ei ylimääräisiä ihmisiä, ei mitään pakottavaa kiirettä, eletään omassa syklissä siellä ihan täysin, Sara valottaa jaksossa verkkaista elämäntapaansa.

Sara kertoo, ettei päästä ihmisiä kovin helposti lähelleen. Hän rakastaa valokuvaussessioita, joissa hän ilmaisee itseään ja luo erilaisia rooleja. Leikittely kauneusihanteilla ja normien rikkominen viehättävät. Sara ei välitä, mitä ihmiset ajattelevat hänen huomiota herättävästä ulkonäöstään. Arvostelijoita hän ei siedä, ja liian lähelle tulevia saattaa tirvaistakin.

– Yleensä kaikki asiat lokeroidaan johonkin. Niin ihmiset, tapahtumat, eläimet, ihan kaikki. Ja se on aika saakutin masentavaa, Sara tuhahtaa ja jatkaa.

– Mä en halua kuulua mihinkään itsestäänselvään asiaan. Mä haluan ite luoda ihteni, oman elämäni hyvässä ja huonossa. Elikkä toisin sanoen en anna lupaa kenellekään määritellä, kuka ja minkälainen mä oon.

Valokuvaussessiot ovat Saralle tärkeitä.­

Jakson aikana seurataan Saran valokuvaussessiota hänen hyvän ystävänsä Mansikan kanssa. Lisäksi katsoja pääsee mukaan, kun Saran kieltä halkaistaan lisää.

Kehonmuokkausoperaatiossa kieli halkaistaan kärjestä kahteen osaan. Kehonmuokkaus on myös yksi Saran tapa ilmaista itseään.

Hän ei osaa kuvitella itselleen muunlaista elämäntapaa.

– Jos mä en ilmasis ihteeni, vaikka muut ei välttämättä ymmärräkään, oisko se elämisen arvoista.

Vesilahden kirkkoherra Harri on löytänyt sisäisen naiseutensa.­

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Saran lisäksi värikkääseen Vesilahden kirkkoherraan Harriin, 52, joka on löytänyt sisäisen naiseutensa. Lisäksi mukana on elämänsä kehonrakennukselle pyhittänyt Jaana.

Jaana on pyhittänyt elämänsä kehonrakennukselle.­

Jaana kokee, että hänen on vaikeaa saada hyväksyntää lihaksikkaana ja vahvana naisena varsinkaan miehiltä. Harri taas tietää, että kirkon piirissä röyhelöihin pukeutunut, meikkaava pappi saattaa herättää hämmennystä.

Ylpeästi erilaiset Nelosella tiistaina 29.8. alkaen klo 22.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?