Kuningatar Elisabet suojeli prinssi Harrya ja Williamia äärimmäisin keinoin – poisti näkyviltä jopa sanomalehdet: ”Emme tienneet yhtään mitä tapahtui” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet suojeli prinssi Harrya ja Williamia äärimmäisin keinoin – poisti näkyviltä jopa sanomalehdet: ”Emme tienneet yhtään mitä tapahtui”

Prinssit muistelevat traagisia hetkiä 20 vuoden takaa uudessa Diana: 7 Days -dokumentissa.

28.8.2017 7:29

Prinssit William ja Harry muistelevat sunnuntaina Iso-Britanniassa esitetyssä uudessa Diana: 7 Days -dokumentissa vakavina hetkeä, jolloin he kuulivat äitinsä kuolleen.

– Yksi vaikeimmista asioista vanhemmalle on kertoa lapsille toisen vanhemman kuolleen. En voi ymmärtää, miten sellaisesta voi selvitä, Harry sanoo dokumentissa.

Prinssit muistavat isän tuen surun keskellä ja sanovat olevansa siitä kiitollisia.

– Hän yritti parhaansa ja varmisti, että meitä suojeltiin ja meistä pidettiin huolta. Mutta hän kävi itse läpi samaa suruprosessia, Harry jatkaa.

Dianan kuolema aiheutti Britanniassa valtavaa hysteriaa.

Prinssien isoäiti, kuningatar Elisabet halusi suojella perhettä julkisuuden valokeilalta sekä lehtien otsikoilta, ja käytännössä sulki heidät suojaan Skotlannissa sijaitsevaan Balmoralin linnaan.

Charles ja Diana häämatkallaan Balmoralissa, jonne myös prinssi William ja Harry lähetettiin Dianan kuoleman jälkeen.­

Nuoret prinssit eivät tienneet lainkaan, minkälainen poikkeuksellinen tilanne Britanniassa tuolloin vallitsi.

– Isoäiti halusi tuolloin suojella kahta pojanpoikaansa sekä isäämme. Isoäitimme poisti tarkoituksella kaikki sanomalehdet ja muut vastaavat asiat, että talossa ei ollut mitään sellaista. Emme siis tienneet yhtään mitä tapahtui, William kertoo.

William toteaa myös olevansa kiitollinen siitä, että he saivat surra rauhassa, kerätä ajatuksiaan ja pitää etäisyyttä kaikkiin.

Tasapainoilu yksityisen ja julkisen suremisen välillä oli kuitenkin hankalaa. Nuoret kuninkaalliset painoivat varsin pian ”prinssin kruunut” päähänsä ja surivat julkisesti, kun he astelivat äitinsä arkun takana hautajaiskulkueessa.

Williamin mukaan päätös nuorten prinssien osallistumisesta hautajaissaattueeseen oli erittäin vaikea kuningatar Elisabetille.

– Hänestä tuntui, että häntä revittiin kahtia Williamin ja Harryn isoäidin ja kuningattaren roolin välillä. Uskon, että hän – ja kaikki – olivat yllättyneitä ja hämmästyneitä siitä, mitä tapahtui ja kuinka nopeasti kaikki kävi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?