Tauolle jäävä Robin suuntaa asepalveluksen pariin – ”Sinne pitää mennä, ja sinne mennään”

Robin jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle lokakuussa.

23.8.2017 17:41

Laulajatähti Robin, 18, nousi koko kansan suosikkipoppariksi vain 13-vuotiaana. Sittemmin hän on tehnyt lähes 400 keikkaa, joilla on ollut yli miljoona katsojaa.

Maanantaina Robin tiputti jättiuutisen ja ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle tauolle lokakuussa. Sitä ennen supertähti julkaisi vielä yhden, Me tehtiin tää -nimeä kantavan singlen.

Vaikka tauolla torstaina 19-vuotias tähti aikoo miettiä aikuisuutta, on tiedossa myös velvollisuuksia. Luovan tauon kanssa samaan aikaikkunaan osuvat ylioppilaskirjoitukset sekä asepalvelus.

– Ne ovat sellaisia pakollisia velvollisuuksia. Ensin tulevat ylioppilaskirjoitukset, ja vuonna 2019 olisi tarkoitus mennä armeijaan. Mielestäni se on oikeastaan hauskaa. Sinne pitää mennä, ja sinne mennään, artisti naurahtaa ja heilauttaa kättään eteenpäin.

Robin kertoo odottavansa armeija-aikaansa innolla.

– Mun mielestä on todella siistiä, että joku joskus käskee! Pitää tehdä vain ne asiat, mitä joku sanoo. ”Petaa peti, juokse viisi kilometriä tuohon suuntaan”, okei, mä teen, hän luonnehtii.

– Totta kai sitä voi valita jonkun muunkin vaihtoehdon. Itselleni armeija on kuitenkin sellainen asia, jonka haluan käydä. Jos ei olisi näitä musahommia, niin haluaisin käydä sen pidemmän kaavan kautta, kouluttautua esimerkiksi laskuvarjojääkäriksi.

Robin aikoo mennä armeijaan vuonna 2019.

Robin odottaakin asepalvelukselta muutosta normaaliin arkeensa.

– Tämä ala on sellainen, jossa joutuu koko ajan kehittämään jotain uutta. Aloitat koko ajan nollasta. Uskon, että armeija antaa elämääni hyvää kontrastia.

Vaikka Robin on ilmoittanut taukonsa määrittelemättömän mittaiseksi, hän kertoo sen kattavan ainakin asepalvelusajan.

– Kyllä täytyy myöntää, että aika nopeasti sieltä täytyy yrittää pois, jotta pääsee takaisin musahommien pariin, hän tuumaa.

Ilman musiikkia Robin viihtyisi armeijassa pidempäänkin.

Robin nähdään myös 27. lokakuuta ensi-iltansa saavassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Seuraavana päivänä poptähti nousee esiintymislavoille toistaiseksi viimeisen kerran Hartwall Arenalla.

– Näytteleminen oli kyllä jännää, eikä todellakaan helppoa. Tulee muuten pirun hieno elokuva, ison maailman meininkiä, Robin tuumaa elokuvasta.

– Minulle tarjottiin siitä suurempaa roolia, mutta jouduin valitettavasti kieltäytymään. Oli pakko ottaa lyhyempi pesti, jotta ehdin kesällä keikkailemaan, monilahjakkuus virnistää.

Robin ei sulje pois näyttelijän työtä tulevaisuudessakaan.

– Se voisi olla hauska sivutyö jossain vaiheessa, vaikka kyllä sitä piti treenata. Ei se ihan lonkalta mennyt.

– Jos suurempia rooleja siunaantuisi, niin haluaisin kyllä jotain näyttelijänkoulutusta ennen sitä, tähti summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?