Lauri Ylönen myy Sipoon-kotiaan lähes 4 miljoonalla eurolla – katso kuvat 330 neliön luksuslukaalista - Viihde - Ilta-Sanomat

Lauri Ylönen myy Sipoon-kotiaan lähes 4 miljoonalla eurolla – katso kuvat 330 neliön luksuslukaalista

Lauri Ylönen suunnitteli Sipoon-talon kodiksi itselleen, mutta muuttunut elämäntilanne pakottaa muusikon nyt myymään sen.

23.8.2017 14:31

Muusikko Lauri Ylönen on joutunut tekemään harmittavan ratkaisun. Hän suunnitteli ja rakennutti omaan käyttöönsä upean design-kodin, mutta nyt talosta pitää luopua.

– Uutta taloa ei ollut tarkoitus myydä, enkä millään haluaisi tehdä niin, mutta nyt näin on toimittava. Talo menee myyntiin, koska en voi enää omistaa asuntoa Suomessa, Lauri kertoo IS:lle.

Lauri Ylösen talo on täysin uniikki. Muusikko kuvailee sen olevan peräti Suomen hienoin.­

Tilanne on muuttunut, koska Ylösestä on tullut Kalifornian vakituinen asukas. Kyseisen asumisoikeuden saaminen vaikuttaa useisiin käytännön asioihin.

Nyt myyntiin tuleva uniikkitalo rakennettiin meren äärelle Sipoon Kalkkirantaan keväällä esitetyssä tv-ohjelmassa Laurin talot.

Talon hintapyyntö on 3,95 miljoonaa euroa. Summalla saa muun muassa nämä hulppeat oleskelutilat omakseen.­

Päärakennuksessa on 330 neliötä ja sen lisäksi tontilla on rantasauna vierastaloineen. Omaksi Suomen-kodiksi tarkoitettu talo on varustettu kaikilla herkuilla. On baaria, lounge-aluetta ja elokuvateatteria tavanomaisemmista vaatehuoneista ja patioista puhumattakaan.

– Jos nyt näin voi itse sanoa, niin talohan on Suomen hienoin. Toista samanlaista ei ole. Talo on ylellinen, mutta kodikas, Lauri luonnehtii.

Ainutlaatuinen asumus sijaitsee omassa rauhassaan reilusti yli kahden hehtaarin tontilla. Hintapyyntö on asetettu 3,95 miljoonaan.

– Talo on käyttämätön, en ole ehtinyt asua siellä lainkaan. Asunnossa on tehty joitain kuvauksia eri tarkoituksiin, mutta muuten se on täysin uusi.

Talo sijaitsee aivan rannan tuntumassa.­

Talosta löytyy hulppea elokuvahuone.­

Sipoon-talon myyminen ei ole mieluisa ratkaisu, mutta Lauri lohduttautuu suunnittelemalla jo seuraavaa omaa kotia. Hän osti viime vuonna tontin tähtien suosimasta Malibun rantakaupungista, joka sijaitsee Los Angelesin kupeessa.

– Toiveena on rakentaa sinne oma koti. Amerikassa tehdään monet asiat eri tavalla kuin Suomessa, mutta olen jo perehtynyt paikallisiin toimintatapoihin. Kaliforniassa lupa-asioiden eteneminen vaatii aikaa, joten rakentamaan ei päästä vielä aikoihin.

Laurille on hahmottunut näkemys siitä, millaisen talon hän Malibuun haluaa.

– Aloitan suunnittelun uima-altaasta, ja talo nousee sen ympärille.

Talon ikkunoista avautuu kaunis maisema luontoon.­

Kalifornian suotuisa ilmasto sallii sen, Suomessa niin ei voisi tehdä.

Kaliforniassa kelit ovat ihanteelliset ympäri vuoden, mutta on siellä viihtymiseen muitakin syitä. Vaikka The Rasmus tunnetaan hyvin myös Pohjois-Amerikassa, Lauri saa kuitenkin olla suurimman osan aikaa rauhassa tähtiä vilisevässä Los Angelesissa.

Ylösen kirjoittamat hittibiisit saavat radiosoittoa ympäri maailman, eikä hän valita ammattiin kuuluvasta julkisuudesta ja huomiosta, mutta silti on mukavaa olla ja elää, kun ihan koko ajan ei tunnisteta ja tuijoteta.

– Ystävät sanovat usein, että olen Los Angelesissa melkein kuin toinen ihminen, koska olen niin rento. Ilmapiiri on siellä kannustava ja hyväntuulinen, joten siellä on hyvä olla.

Ylönen harmittelee sitä, että hän joutuu myymään talon. Sunnitelmissa on asettua Yhdysvaltoihin pysyvästi.­

Ylösen vuosi 2018 kuluu The Rasmuksen lukuisia hittejä ympäri maapalloa esittäen, mutta tuottelias mies ehtii silti myös edistää rakennusprojektejaan.

– Suunnittelu ja rakentaminen ovat intohimojani, joten jatkan myös niiden parissa. Ohjelman jatko-osa on vireillä.

Ylösen talo sijaitsee omalla parin hehtaarin tontilla.­

Laurin talot -ohjelman ensimmäisellä kaudella Ylönen suunnitteli oman talonsa lisäksi kolme muutakin taloa julkisuudesta tutuille henkilöille.

– On tullut yhteydenottoja useilta tunnetuilta tahoilta, jotka haluaisivat minun suunnittelevan myös heille talon. Uusi tulokulma suunnitteluun ja rohkea tapa ajatella tuntuu kiehtovan monia yksityisiä, mutta myös yrityksiä, Lauri on huomannut.

Kylpyhuoneessa on suuri kylpyamme.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?