Sisältöjohtaja Maria Veitola joutui myrskyn silmään – päivitys ”pomon arjesta” oli liikaa: Rajua arvostelua sosiaalisessa mediassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Sisältöjohtaja Maria Veitola joutui myrskyn silmään – päivitys ”pomon arjesta” oli liikaa: Rajua arvostelua sosiaalisessa mediassa

Maria Veitola harmittelee sosiaalisessa mediassa sitä, että hänen tekstiään on arvosteltu.

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola joutui kohun keskelle.­

22.8.2017 22:48

Maria Veitola joutui myrskyn silmään kirjoitettuaan sosiaalisessa mediassa maanantaina avoimen tekstin uupumuksestaan pomona.

– Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet, Veitola kirjoitti.

Päivityksen jälkeen aihetta puitiin sosiaalisessa mediassa laajalti: Kuinka paljon esimiesasemassa oleva henkilö oikeastaan saa kertoa uupumuksestaan? Esimerkiksi viestipalvelu Jodelissa aiheesta keskusteltiin maanantaina ahkerasti.

Joidenkin viestittelijöiden mielestä oli kummallista, että Veitola harmitteli omaa uupumustaan, mutta väheksyi silti muiden työntekijöiden uupumusta kirjoittamalla, että joutuu kuunnella ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan” -lauseita töissä.

Nyt Veitola kirjoitti somessa uuden tulikivenkatkuisen päivityksen, joka on kerännyt nopeasti paljon kannustavia kommentteja ja tykkäyksiä.

– Viitaten edelliseen postaukseeni. Olen ollut tänään kovin surullinen siitä, kuinka mediat ovat soitelleet eri ihmisten perään ja yrittäneet onkia lisätietoja uupumukseni syistä. Ei, syynä ei ole kukaan tietty yksittäinen ihminen vaan monien samanaikaisten pieleen menneitten eri asioitten summa.

Veitola kertoo saaneensa päivityksestään ensinnäkin paljon positiivista palautetta. Kuitenkin asian kääntöpuolena on, että hän on joutunut kokemaan myös kritiikkiä.

Maria Veitola ei halua kertoa somessa vain mukavista asioista.­

– Olen saanut osaksi myös arvostelua: jotkut ovat halunneet lukea päivitykseni niin, että syytän muita ja uhriudun. Ei, se ei tosiaankaan ollut tarkoitukseni. Tarkoitukseni oli kertoa kuinka hankalaa (työ)elämä joskus on, vaikka kuinka parhaansa yrittää ja kuinka tärkeää on löytää omat tapansa latautua ja rentoutua (minulle ne olivat tällä kertaa metsä ja perhe) ennen kuin on liian myöhäistä.

– Moni oli myös sitä mieltä, että bossladyn ei kuulu puhua tälläisistä asioista ääneen. Arvatkaapa mitä. Joka kerta kun minulle sanotaan, että jostain ei saa puhua ääneen, se on kuin laittaisi bensaa liekkeihin. Kasvoin lapsesta aikuiseksi siinä luulossa, että ylevintä elämässä on vaieta vaikeista asioista ja pärjätä yksin. Se metodi teki minut vain surulliseksi, yksinäiseksi ja sairaaksi. Minä aion jatkossakin puhua siltä mistä minusta tuntuu ja näyttäytyä edessänne keskeneräisenä ja virheellisenä ihmisenä vaikka kuinka sanoisitte että se ei ole sopivaa.

Juontajana ja radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Veitola korostaa päivityksessään, että haluaa kertoa elämänsä erilaisista puolista rehellisesti.

– On toki vaikeaa olla avoin ja paljastaa itsestään hauraita puolia. On vaikeaa luottaa kirjoittamiseen, koska ikinä ei voi olla varma että kaikki tajuaisivat mitä oikeastaan yritän sanoa. Helpompaa olisi hakea täällä tykkäyksiä ja rakkautta postaamalla tänne kuvia täydellisestä elämästä. Minusta upeana ja onnellisena, kauniista auringonlaskuista ja kahvin maitovaahtoon taiteilluista koristeista.

– Mutta elämä ei ole pelkästään sellaista enkä jaksa eikä minua kiinnosta esittää että se on. Voi kunpa voisimme ymmärtää, tukea ja tuntea myötätuntoa toisiamme kohtaan enemmän eikä etsimällä etsiä toisistamme virheitä. Yritetäänkö? Päättyy kirjoitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?