Hjallis Harkimo kritisoi eduskuntaa: ”Moni ajattelee ensin itseään, sitten puoluetta ja viimeiseksi Suomea”

Kansanedustaja, yrittäjä Harry, Hjallis, Harkimo, itki vuolaasti saapuessaan Atlantin yli purjehdukselta satamaan.


Kansanedustaja, yrittäjä Harry, Hjallis, Harkimo purjehti yksin maailman ympäri 30 vuotta sitten. Tuosta matkasta paljon oppinut Harkimo päättikin nyt suostua uuden tv-ohjelman haasteeseen. TV5:lla alkavassa ohjelmassa Hjallis luotsaa viittä tunnettua suomalaista Atlantin yli. Kokenut kippari kertoo, etteivät Arja Koriseva, Kimmo Timonen, Viivi Pumpanen, Mikko Leppilampi ja matkan aikana kokkinakin toiminut Jyrki Sukula ennen reissua olleet juuri elämässään purjehtineet.

Harkimo otti suuren vastuun, mutta mukana oli myös hänen purjehdusta vuosia harrastanut poikansa Joel Harkimo sekä ensiapumies ja kameraporukka. Kaiken kaikkiaan mukana oli 12 ihmistä.

– Kyllä ihmiset pärjäsivät. Shokki tuli, kun ensimmäisen aurinkoisen ja tyynen päivän jälkeen alkoi myrsky. Moni voi pahoin veneen pomppiessa aallokossa, Harkimo kertoo ISTV:n Tainola Show’ssa.

Hjallis paljastaa senkin, että monelle julkkikselle tuli melkoisena yllätyksenä yksi ylimääräinen purjehdusviikko.

– Reissun kestäessä kahden viikon sijaan kolme viikkoa, jotkut hermostuivat oikeasti ylimääräisestä purjehdusajasta, hän pudistaa päätään.

Kipparina Hjalliksen sana oli laki ja hänen tuli myös alati valvoa sitä, että venettä ohjattiin oikein. Näin hänen unensa jäivät vähäisiksi.

Jo 30 vuotta sitten Hjallis oppi, että merellä on oltava rauhallinen. Yksi pienikin virhe voi olla kohtalokas.

– Kyllähän mulla oli kauheat paineet. Reissun viimeisenä yönäkin oli myrsky. Saapuessamme satamaan ja kaiken ollessa ohi, paineet purkautuivat. Itkin vuolaasti, Hjallis paljastaa.

Muutama vuosi sitten Harkimoa alkoi kiinnostaa kansanedustajan työ. Hän tuli valituksi ja vielä on parisen vuotta jäljellä. Kokemustensa perusteella kansanedustaja-Harkimo sanoo, että eduskunta on sisäänpäin lämpiävä.

– En ole tottunut siihen isoon hyvä veli -verkostoon. Ongelmana on, että moni ajattelee ensin itseään, sitten puoluetta ja viimeiseksi Suomea. Moni myös miettii, miten tulee valituksi seuraavalle kaudelle ja mitä pitäisi sanoa ja tehdä, että tulee valituksi, hän harmittelee.

  • Katso Harry Harkimon koko haastattelu oheiselta ISTV:n Tainola Show -videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?