Maria Veitolalta ankara tilitys esimiehen arjesta – romahti paineiden alla ja makasi sammalmättäällä: ”Olin aivan finaalissa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Maria Veitolalta ankara tilitys esimiehen arjesta – romahti paineiden alla ja makasi sammalmättäällä: ”Olin aivan finaalissa”

Maria Veitola avautuu Instagramissa haastavasta viikosta.

21.8.2017 12:25

Juontaja Maria Veitola avautuu Instagram-tilillään haastavasta viikostaan sekä esimiestyön vaativuudesta. Kaunistelemattomassa kirjoituksessa Veitola pohtii muun muassa sitä, kuinka muiden lepsuilu työilmapiirissä kaatuu usein hänen niskaansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Esimiestyössä, tai siis esinaistyössä parasta ja pahinta ovat ihmiset. Olen itse tehnyt himmeän duunin siinä, että tunnistan omat rajani esimerkiksi jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tämä asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen, Vietola tilittää.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin". Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet.

Veitola kertoo tunnistavansa omat rajansa jaksamisessa.­

Suosikkijuontaja kertoo viime työviikon olleen raskas. Veitola paljastaa kirjoituksessaan kärsineensä muun muassa paniikkihäiriöstä ja migreenistä.

– Sata palloa ilmassa, joita yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla, koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin, että "älä koske, koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä.

Veitola kertoo päivityksessä olevansa hyvin kunnianhimoinen persoona. Suosikkijuontaja ei halua tyytyä keskinkertaisuuteen, vaan pyrkii tekemään työnsä mahdollisimman hyvin. Hän itse rauhoittui pitämällä perjantain vapaana ja lähtemällä metsään.

– Perjantaina laitoin työpaikalle viestin, että en tule töihin. Menen metsään makaamaan sammalmättäälle, koska muuten olen kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneksi oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa.

Juontaja kehottaakin seuraajiaan viettämään aikaa rakkaidensa kanssa, sekä pyytämään apua, jos asiat ahdistavat.

– Se saattaa auttaa. Mä pyysin ja onneksi mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua, hän tuumaa.

Veitola on kiitollinen, että sai tukea työkavereiltaan.­

Heinäkuussa Veitola kohautti julkaisemalla Facebookissa keskustelua herättävän työpaikkailmoituksen. Veitolan päivityksestä sai tuolloin käsityksen, että hän hakee radiokanavalleen töihin ensisijaisesti naista.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perustuslaissa on eritelty tarkasti se, miten Suomessa tasa-arvoa olisi suotavaa edistää ja syrjintää ennaltaehkäistä työmarkkinoilla. Naisten ja miesten välistä tasa-arvoa käsittelevässä laissa 14 pykälässä sanotaan erikseen, että työpaikan saisi ilmoittaa joko naisten tai miesten haettavaksi vain silloin, kun siihen on erillinen painava syy.

Veitola lisäsi myöhemmin Facebook-ilmoitukseensa tarkennuksen koskien aihetta.

– EDIT: Haen nyt tiettyyn rooliin ensisijaisesti nimenomaan naishenkilöä. Kind of naispääosa. Jos et ole nainen, voit aina laittaa avoimen hakemuksen yllä olevaan s-postiin, Veitola kirjoitti.

Juontaja selvensi tilannetta myös kommentillaan:

– Sorry! Tää on nyt tietty rooli! Ei kai elokuvan naispääosaankaan miehiä koekuvata. Mutta saa tänne avoimia hakemuksiakin laittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?