Naimisiin mennyt Satu Tuomisto: kuherruskuukausi saa odottaa – ”Työt ensin, sitten huvi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Naimisiin mennyt Satu Tuomisto: kuherruskuukausi saa odottaa – ”Työt ensin, sitten huvi”

Häistä ehti mennä vajaa viikko, ja Satu Aarnio (o.s. Tuomisto) oli jo täydessä työn touhussa. Kuherruskuukautta hän ei vielä viettänyt.

Satu Aarnio juonsi maaseutuhenkisen musiikkitapahtuman Kangasalla. –Rakastuin viime vuonna tähän paikkaan ja näihin järjestäjiin, Satu kertoo.­

20.8.2017 15:50

– Työt ensin, sitten huvi, Satu Aarnio sanoo.

Satu Aarnio juonsi Raikku rokkaa ja rakastaa -tapahtuman Kangasalan Raikussa. Siellä 11-vuotias Luca Vuorinen sai Sadulta nimmarin, jolla on hieman historiallista merkitystä.

– Ensimmäisen kerran sain kirjoittaa nimmarin uudella sukunimelläni, Satu Aarnio kertoi.

Sadun häät on niin tuore tapahtuma, että uusi sukunimikin on päässyt välillä unohtumaan.

– Monta kertaa on tullut sanottua väärä sukunimi, Satu kertoo.

Raikku rokkaa ja rakastaa on maaseutuhenkinen musiikkitapahtuma. Esiintyjinä nähtiin muun muassa Mikko Kuustonen, Hoedown, Jussi Syren & Groundbreakers ja monta muuta. Satu oli juontajana jo viime kesänä.

– Rakastuin viime kesänä tähän paikkaan ja näihin järjestäjiin ja siihen kuinka suurella sydämellä tapahtumaa tehdään. Kyse on pienestä festivaalista ja kaikki on viimeisen päälle hiottu, Satu kertoo.

– Tämä on pieni, sympaattinen, ihana vaihtoehto massatapahtumille. Täällä on vähän aikuisempaa väkeä ja kaikilla hyvä tunnelma.

11-vuotias Luca Vuorinen sai Satu Aarniolta nimmarin. –Ensimmäisen kerran sain kirjoittaa nimmarin uudella sukunimelläni, Satu Aarnio sanoi.­

Raikussa raikaa etupäässä kantri. Satu oli pukeutunut teeman mukaisesti, kävisi vaikka lehmitytöstä. Mikä on suhteesi kantrimusiikkiin?

– Kuuntelen, mutta en suuremmin seuraa.

Useampikin missi on ruvennut jossain vaiheessa laulamaan. Satu ei kuulu siihen ryhmään.

– Olen jättänyt laulamisen niille jotka osaa. Olen keskittynyt ihan juontohommiin.

Sadun nimetöntä koristaa tyylikkään näköinen sormus, jossa on timantti poikineen. Lähikuvaan Satu ei sitä halua.

– Yritän pitää sitä salassa.

Viikko sitten lauantaina Satu kävi papin puheilla Petri Aarnion kanssa. Kuherruskuukautta nuoripari ei ole viettänyt, mutta jossain vaiheessa he suuntaavat jonnekin päin maailmaa.

– Halutaan pitää matkakohde ja ajankohta täysin omana tietona. Haluamme pitää sen hyvin salassa kuten häätkin, Satu Aarnio kertoo.

Julkkishäissä on yleensä paikalla mediaa kuin meren mutaa. Näissä häissä ei ollut ketään, mutta kyllähän asia tietoon tuli.

– Tiesin, että tapahtuma ei pysy salassa. Julkaisimme kuvia itse, mutta häiden jälkeen. Ajateltiin tehdä se ensin itse, niin saadaan vaikuttaa siihen millainen jutusta tulee.

Suomessa on yhä perheitä, joissa syntyy lapsia. Onko teillä suunniteltu perheenlisäystä?

– Ei olla mietitty sellaisia asioita. Meille tuli viime viikon sunnuntaina perheenlisäystä. Meillä on pieni koiravauva, karkeakarvainen saksanseisoja Winston, ihan pentu. Meillä on nyt kolme koiraa. Siinä on ihan tarpeeksi.

Lehmityttö Satu ja iso sonnilauma, niin kuin järjestysmiehet leikkisästi totesivat.­

Satu pyörittää kahta firmaa, kolmea koiraa ja yhtä miestä. Mistä löytyy aikaa moiseen rumbaan?

– Todella hyvä kysymys. Mutta vuorokaudessa on 24 tuntia. Joka päivä on säpinää aamusta iltaan.

Perjantaina Sadun työpäivä oli tällainen:

– Aamulla tein toimistohommia ja olin koirien kanssa. Nyt kun lähden täältä (Kangasalta), olen aamulla joskus viiden aikaan kotona. Pitkiä päiviä, mutta sellaista on yrittäjän arki. Onneksi se ei ole ihan jokapäiväistä.

– Nyt en ole ehtinyt harrastaa yhtään mitään muuta. Viime keväästä urheileminen on jäänyt aika vähiin. Olen joskus urheillut niin paljon, että ehkä on hyväkin pitää huilia.

Sadun naama on ihan kuosissa, vaikka hän aikoinaan harrasti nyrkkeilyä.

– En enää harrasta aktiivisesti. Silloin tällöin olen käynyt nyrkkeilytunneilla. Yrittäjällä on niin haasteelliset aikataulut, että ei pysty sitoutumaan mihinkään missä on aikatauluja. Teen tosi pitkiä päiviä ja välillä pitää kotonakin olla, Satu Aarnio sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?