Toni Wirtanen huomasi vaimonsa käytöksessä hälyttävän muutoksen – Jannika B:n masennus paljastui salakavalasti - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Wirtanen huomasi vaimonsa käytöksessä hälyttävän muutoksen – Jannika B:n masennus paljastui salakavalasti

Toni Wirtanen ja Jannika B saivat runsaasti palautetta rohkeasta kirjoituksestaan myös terveydenalan ammattilaisilta.

16.8.2017 20:27

Toni Wirtasen puoliso, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa sosiaalisessa mediassa kärsineensä pahasta uupumuksesta ja masennuksesta. Lapsiarki ja kova työtahti veivät energisenä tunnetun laulajan voimat täysin.

Vain elämää -risteilylle osallistunut Wirtanen kertoo IS:lle, että pahimman yli on nyt päästy.

– Kaikki on erittäin ok tällä hetkellä. On kyllä ollut koko ajan, koska jos kotiasiat ovat muuten kunnossa, niin ei mikään myrsky suhdetta kaada, Wirtanen sanoo.

  • Jutun videolla Wirtanen ja muut Vain elämää -sarjan tähdet kuvattuna risteilyllä.

Wirtanen pyrki parhaansa mukaan tukemaan vaimoaan tämän uupumuksen keskellä.

– Toivon, että olen pystynyt olemaan hänelle toivona ja tukena, ja luomassa uskoa siihen, että kaikki menee paremmin, hän sanoo.

– En ole koskaan peitellyt sitä, että minulla on itselläni vastaavaa taustaa. Noihin asioihin osaa sitä kautta suhtautua paremmin. Siihen on tullut pelisilmää, että miten ne voisi klaarata. On myös lohduttavaa, että pystyin omasta kokemuksesta sanomaan, että kyllä niistä pääsee ylitse.

Jannika B ja Toni Wirtanen kertoivat heinäkuussa Jannika B:n vakavasta uupumuksesta.­

Apulanta-yhtyeen nokkamies kertoo huomanneensa vaimonsa masennuksen tämän käytöksen muuttumisesta.

– Totta kai tuollaisen huomaa, kun samassa perheessä eletään. Hän on ollut aina tosi valoisa, energinen ja eloisa ihminen, ja kun se alkoi hiljakseen muuttua, niin kyllä sen huomasi.

Pari oli hiljattain saanut pian 2-vuotiaan Martta-tyttären ja perhearki oli uutta ja uuvuttavaa. Wirtanen pohtiikin, että tilanne ei välttämättä olisi päässyt yhtä pahaksi, jos lapsi ei olisi vienyt hänen huomiotaan.

– Olisin varmasti helpommin huomannut, että jokin on vialla, jos elämäntilanne olisi muuten ollut sama kuin aiemmin. Lapsi vie paljon huomiota arjessa ja siinä ei jää niin paljon aikaa huomioida toista. Siinä mielessä olisi itse pitänyt toimia vähän paremmin.

Wirtanen korostaa, että masentunut ja uupunut henkilö kokee tilanteensa usein täysin toivottomaksi. Hän pyrki muistuttamaan Jannikaa siitä, että kaikki järjestyy.

Täysin loppuun palanut Jannika haki keväällä apua tajuttuaan, ettei hän muuten paranisi.

– Olin uupunut. Olin täysin loppu. Olin masentunut, hän kertoi Instagramissa.

Wirtanen iloitsee, että hänen puolisonsa osasi hakea apua ja myös sai sitä.

Jannika B kertoi Instagramissa miehensä lähes taluttaneen hänet lääkäriin. Apua saatuaan laulaja piti kesällä lomaa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen, hidasti työtahtiaan ja pyrkii jatkossa olemaan armollisempi itselleen.

Rohkea kirjoitus sai kiitosta

Jannika B sai runsaasti palautetta kerrottuaan rohkeasti uupumuksestaan. Hän toivoi, että voisi asiasta puhumalla auttaa muita masennuksen kanssa kamppailevia.

Wirtanen sanoo, että paria on lähestynyt moni yllättäväkin taho. Palautetta on tullut terveydenhoidon ammattilaisilta, jotka ovat itse kamppailleet vastaavien ongelmien kanssa.

– On tullut paljon palautetta vähän erikoisistakin suunnista. Lääkärit, joiden kuvittelisi tietävän mistä on kyse, ovatkin kiitelleet kertomuksesta. Sitä luulisi, että eihän lääkäri voi nyt mennä tuollaiseen jumiin ja tuohon jamaan. Se osoittaa sen, että se on helvetin salakavalaa.

– Eihän sitä kukaan huomaa samalla tavalla, kun vaikka flunssan tulon. Sen huomaa vasta kun on siellä montun pohjalla.

Vaikka Wirtanen on viettänyt viime aikoina paljon aikaa perheensä kanssa, on hän myös keikkaillut kesällä Apulannan kanssa ja päässyt toteuttamaan itseään Vain elämää -kaudella. Hän lupaa, että uudella kaudella hän tarjoilee katsojille juuri sitä, missä hän on parhaimmillaan.

– Siteeraan nyt vauva.fi:tä, jossa todettiin ”Eikö toi kalju osaa muuta kuin rääkyä vaan?” ja sitähän se tuppaa olemaan musiikillisesti nytkin, rokkari virnistää.

Hän myöntää, että rajun rockin tekeminen keskellä perhe-elämää ei aina ole helppoa.

– Kyllähän se on helvetin haastavaa alkaa vääntämään angstista punkrockia, kun pitäisi samalla kaivaa muumia laatikosta. Siinä ei ihan maailma kohtaa, Martta-tyttären kanssa paljon aikaa viettänyt Wirtanen nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?