Paljaiden rintojen suutelu tv-lähetyksessä aiheutti Suomessa kohun vuonna 2003 – epämiellyttävään hetkeen joutunut Hanna Kinnunen puhuu nyt tapahtuneesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Paljaiden rintojen suutelu tv-lähetyksessä aiheutti Suomessa kohun vuonna 2003 – epämiellyttävään hetkeen joutunut Hanna Kinnunen puhuu nyt tapahtuneesta

Julkaistu: 17.8.2017 8:35

Näyttelijä-juontaja Hanna Kinnunen muistelee uutuuskirjassa Valtavan ihana – Havaintoja naisen kehosta, kuinka joutui täysin yllättäen näyttelemään epämiellyttävän kohtauksen Haluatko filmitähdeksi? -finaalissa.

Radio Aallon aamujuontaja Hanna Kinnunen käsittelee uutuuskirjassa Valtavan ihana – Havaintoja naisen kehosta ja kiloista suhdetta kehoonsa. Kinnunen on kirjoittanut kirjan yhdessä musiikkipromoottori Aino-Kuutamo Uusitorpan kanssa. Teoksessa äänessä ovat myös eri asiantuntijat, jotka avaavat näkökulmia naisen kehosuhteeseen.

Kinnunen ponnahti julkisuuteen vuonna 2003 voitettuaan Haluatko filmitähdeksi? -tosi-tv-kisan. Ohjelmassa näyttelijäksi tahtovat tavoittelivat tähtiroolia Levottomat 3 -elokuvassa. Kinnunen muistelee uutuuskirjassa Haluatko filmitähdeksi? -kilpailun finaalin kuvauksia. Kinnunen kisasi finaalissa kilpailussa toiseksi tullutta Kirsi Mäkelää, joka tuolloin tunnettiin sukunimellä Lehtonen, vastaan. Ohjelman juonsi näyttelijä Minna Turunen.

Näyttelijä Minna Turunen juonsi Haluatko filmitähdeksi? -ohjelman vuonna 2003. Turunen on kuvassa keskellä, vasemmalla kuvassa on Hanna Kinnunen ja oikealla kisassa toiseksi tullut Kirsi Mäkelä (o.s. Lehtonen).

Kinnunen muistelee, kuinka ohjelman finaalissa tehtiin monta erilaista kohtausta, joista osa oli kuvattu etukäteen ja osa näyteltiin suorassa televisiolähetyksessä. Yksi etukäteen kuvatuista kohtauksista oli makuuhuonekohtaus, josta näyttelijöille paljastettiin etukäteen vain tilanteeseen liittyvä teksti.

– Kohtauksen vastanäyttelijä selvisi vasta kuvaustilanteessa: hän oli ohjelmaa juontanut naisnäyttelijä. Lyhyt kohtaus piti sisällään riidan sovittelun, joka päättyi suuteluun ja yllättäen myös paidan repäisyyn eli rintojen paljastamiseen kameran edessä, Kinnunen kertoo kirjassa.

Kinnunen kertoo, että sai kuulla kohtauksen toiminnasta vasta sillä hetkellä, kun hän astui studioon kuvausta varten.

– Ohjaaja oli vanhempi mies, joka kertoi värikkäin ja maalailevin sanakääntein, miksi rintojen paljastaminen oli tarinan kannalta olennaista. Jälkikäteen ajateltuna rintojen paljastaminen oli olennaista kiinnostavan ja kohahduttavan televisioviihteen vuoksi, mutta siinä hetkessä vaihtoehtoja oli tasan kaksi: joko pelasin mukana tai olisin paennut paikalta ja jättänyt kisan kalkkiviivoilla kesken, Kinnunen muistelee kokemusta.

Tämä oli Hanna Kinnusen ilme, kun hän sai kuulla voittaneensa Haluatko filmitähdeksi? -ohjelman vuonna 2003.

Hän kertoo, että kilttinä suorittajatyttönä paikalta pakeneminen ei tullut mieleenkään.

– Astelin kädet täristen verhojen taakse riisumaan rintaliivejä neppareilla puetun kauluspaidan alta. Roolihahmoni tehtävänä oli lepytellä tyttöystäväänsä, suudella häntä, jonka myötä vastanäyttelijä kaatoi hahmoni parisängylle selälleen, repäisi paidan auki ja suuteli paljasta rintaani.

Kinnunen muistelee, että vuorosanoja kyseisessä kaksi minuuttia kestäneessä kohtauksessa oli vain noin neljä, mutta toimintaa sitäkin enemmän.

– Vastanäyttelijäni lupasi olla nopea ja heittäytyä rintojeni päälle pian sängylle kaadon jälkeen, jotta paljastus olisi vain vilahdus. Studiossa vallitsi sähköisen jännittynyt tunnelma, kun ohjelman työryhmä seurasi hiirenhiljaa, mitä tapahtuisi.

Kinnunen kertoo kirjassa, että vaikka oli tuolloin kovin kokematon julkisuuden suhteen, hän tiedosti, että asia tulee nousemaan otsikoihin.

– Vanhempieni tai veljeni reaktiota en ehtinyt edes pohtia, en myöskään ystävieni tai muiden sukulaisteni. Nopean analysoinnin jälkeen päätin ottaa niin ammattimaisen asenteen tilanteeseen kuin mahdollista ja tehdä kohtauksen amatööritaidoillani mahdollisimman uskottavasti. Sillä sekunnilla tajusin myös ottaneeni vallan tilanteesta omiin käsiini.

– Suostuin toki paljastamaan rintani tilanteessa, josta joku muu päätti. Samalla kuitenkin itse päätin, etten suostu ottamaan uhrin asemaa, vaan käytän naisellisuuttani ja kehoani instrumenttina omaksi hyväkseni.

Hanna Kinnunen muistelee uutuuskirjassa, kuinka ei suostunut uhrin rooliin haastavassa tilanteessa.

Lopulta Kinnunen suoriutui kohtauksesta niin hyvin, että voitti koko kilpailun katsojien antamilla yli 80 000 puhelinäänellä. Koska suomalaisissa suorissa tv-lähetyksissä paljaat rinnat olivat tuolloin ja ovat vielä tänäkin päivänä poikkeuksellista sisältöä, lehdistö tarttui aiheeseen välittömästi. Kinnunen kertoo kuitenkin itse olleensa sinut tilanteen kanssa.

– Kun toimittajat kauhistelivat tilannetta ja yrittivät udella minulta uhrautuneita kommentteja ja saada minut myös mustamaalaamaan ohjelman tekijät, saatoin rehellisesti ja hyvällä omalla tunnolla todeta, ettei tilanne aiheuttanut minulle traumoja.

Tuore filmitähtivoittaja Hanna Kinnunen (tuolloin Karjalainen) poseerasi Ilta-Sanomien kuvaajalle voittonsa jälkeen.

Kinnunen sanoo osanneensa suhteuttaa kokemuksen isompaan kuvaan ilman sen suurempaa ahdistumista tai paniikkia.

– Eräs läheiseni kysyi vastikään, oliko tämä jonkinlainen defenssi tai alitajuinen mielen suojauskeino, mutta ajatukseni ei lähes viidentoista vuoden jälkeen ole muuttunut tilanteesta miksikään, Kinnunen kertoo uutuuskirjassa.

Edit: korjattu Aino-Kuutamo Uusitorpan nimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?