Tubettajat Mandimai ja Joona Hellman saavat koskettavia viestejä vaikeuksissa olevilta nuorilta – ”Haluavat uskoutua minulle” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tubettajat Mandimai ja Joona Hellman saavat koskettavia viestejä vaikeuksissa olevilta nuorilta – ”Haluavat uskoutua minulle”

Nuoret kokevat tubettajat läheisiksi ihmisiksi ja saattavat kertoa heille asioista, joista eivät uskalla puhua kellekään muulle.

15.8.2017 23:59

Tubettajat Mandimai ja Joona Hellman olivat sunnuntaina Pohjoismaiden suurimmassa Youtube-tapahtumassa Tubeconissa.

– Ihan supersiistiä, sanoinkuvaamatonta, Mandimai sanoo.

Molemmat olivat ehdolla Tubecon Awards -gaalassa, jossa vuoden parhaat tubettajat palkittiin. Joona Helmann oli ehdolla Vuoden tähtilupaukseksi ja Mandimain video anoreksiasta oli ehdolla Vuoden videoksi.

– Mulle merkkaa tosi paljon, että olen ehdolla. Mutta enemmän mulle kuitenkin merkkaa se, että mä tiedän, että olen auttanut sillä videolla tosi monia, Mandimai kertoo.

Molemmat ovat kanavillaan käsitelleet nuoria puhuttavia vaikeita asioita ja ovatkin saaneet yhteenottoja nuorilta, jotka kertovat tubettajille avoimesti ongelmistaan. Tubettajat koetaan läheisiksi ihmisiksi.

– Aika koskettaviakin viestejä, Hellman sanoo.

Mandimai ja Hellman tiedostavat omien auttamismahdollisuuksien rajat. He pyrkivät vastaamaan kaikkiin viesteihin, mutta ei oman terveyden kustannuksella.

– En minä ole mikään psykologi, en voi tehdä niin paljon kuin haluaisin tehdä. Totta kai se tuntuu hyvältä, että ihmiset luottaa. Tosi moni on sanonut, että ne eivät ole kertoneet kellekään, mutta silti haluavat uskoutua minulle. On se tosi hienoa, Mandimai kertoo.

– Meidän pitää muistaa se, että me ei voida riskeerata omaa hyvinvointiamme siihen, että kannetaan kaikkien Suomen nuorten ongelmat, Hellman toteaa.

Tubettajat kannustavat katsojiaan hakemaan ammattiapua, jos ongelmat tuntuvat suurilta.

– Ihanaa, että saat apua mun videoista. Mutta jos tarvitset enemmän apua, niin ammatti-ihmiset on oikea suunta, Hellman kiteyttää.

Katso koko haastattelu videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?