Entisen Emmerdale-tähden syöpätaistelussa murheellinen käänne: lahjoituksilla rahoitetut hoidot eivät tepsineet – ”Lääke lopetti tehoamisen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Entisen Emmerdale-tähden syöpätaistelussa murheellinen käänne: lahjoituksilla rahoitetut hoidot eivät tepsineet – ”Lääke lopetti tehoamisen”

Parantumatonta keuhkosyöpää sairastava Leah Bracknell, 53, jatkaa taistelua saadakseen pidemmän elämän.

13.8.2017 11:38

Suosikkisarja Emmerdalesta tuttu näyttelijä Leah Bracknell, 53, sai viime syksynä diagnoosin keuhkosyövästä, jota ei voi leikata.

Zoe Taten roolihahmona suomalaisille tutuksi tullut Bracknell on puhunut avoimesti ja rohkeasti sairaudestaan.

Lääkärit kertoivat naiselle, että hänen syöpäänsä ei löydy hoitokeinoa, joten hän aloitti kokeiluvaiheessa olevat hoidot, jotta hän eläisi pidempään. Hoitoja varten hän keräsi rahaa joukkorahoituksen ja lahjoitusten avulla.

Hoidot tepsivätkin hetken aikaa, mutta nyt Bracknellin aviomies Jez Hughes kertoo lahjoitussivustolla, että hoidot eivät enää toimi.

– Nyt olemme huomanneet, että lääke, jota hän (Bracknell) on ottanut, ei todellakaan toimi, aviomies kirjoittaa.

– Itseasiassa uskomme, että lääke lopetti tehoamisen jo maaliskuussa, tai jopa aiemmin, joten viimeiset viisi kuukautta olemme turvautuneet ainoastaan ”vaihtoehtoisiin” hoitoihin.

Vaihtoehtoisilla hoidoilla Hughes tarkoittaa muun muassa infrapunasaunaa ja kasviperäisiä öljyjä, joita Bracknell käyttää säännöllisesti.

Vastoinkäymisistä huolimatta Bracknell on edelleen toiveikas ja nyt hän kerääkin lisää rahaa seuraavia hoitoja varten. Tähän mennessä naiselle on lahjoitettu jo noin 70 000 euroa.

Bracknell Emmerdalessa Zoe Tatea vuosina 1989–2005. Hän jätti sarjan syksyllä 2005.­

Elokuun alussa Bracknell julkaisi Facebook-sivullaan kuvan, jonka yhteydessä hän kiittää kaikkia ihmisiä saamastaan tuesta.

– Kiitos sydämeni pohjasta kaikesta jatkuvasta rakkaudesta ja tuesta. Minusta tuntuu, että ne ympäröivät minua, ja tunnen itseni nöyräksi, siunatuksi ja kiitolliseksi. Se on taikuutta ja jumalallista lääkettä, ja niiden voima on voimaannuttavaa ja syvästi parantavaa, ja toivon sitä lisää ympärilleni, nainen kirjoittaa.

Hän toteaa tekstissä myös, että ei halua olla kuoleva ja surkutteleva sairauden uhri, vaan kiitollinen taistelija ja seikkailija, joka parantuu.

– Olen päättänyt, että syöpä tekee minusta suuremman, ei pienempää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aiemmin Bracknell on kertonut, että hän pyrkii pysymään positiivisena kaikesta huolimatta, eikä halua tietää, paljonko hänellä on elinaikaa jäljellä.

– En halua lääkärien arvailevan, kuinka kauan minulla on jäljellä, kahden aikuisen lapsen äiti totesi helmikuussa Loose Women Today -ohjelmassa.

– En halua herätä joka aamu tuntien itseni pelokkaaksi – herään tuntien itseni kiitolliseksi ja innostuneeksi elämästä.

Bracknellin hahmo Zoe Tate oli yksi Emmerdale-sarjan keskeisiä henkilöitä usean kauden ajan.­

Bracknell näytteli Suomessakin suositussa saippuaooppera Emmerdalessa Zoe Tatea vuosina 1989–2005. Hän jätti sarjan syksyllä 2005. Bracknellin hahmo Zoe Tate oli yksi sarjan keskeisiä henkilöitä usean kauden ajan. Suomalaiskatsojille on todennäköisesti jäänyt mieleen ainakin hahmon taistelu skitsofreniaa vastaan.

Bracknell, 52, on Emmerdalen lisäksi näytellyt 1970-luvun puolivälistä alkaen teatterin lavalla sekä useissa brittisarjoissa.

Bracknell on nähty myös useissa muissa brittisarjoissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?