Brittilehti kutsui 4-vuotiasta prinssi Georgea homoikoniksi – poliitikko nostatti valtavan metakan: ”Hävytöntä ja sairasta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittilehti kutsui 4-vuotiasta prinssi Georgea homoikoniksi – poliitikko nostatti valtavan metakan: ”Hävytöntä ja sairasta”

Prinssi Georgesta julkaistua kuvaa käsittelevä artikkeli on aiheuttanut kuohuttaa Britanniassa.

Prinssi Georgea koskeva artikkeli pöyristyttää sosiaalisessa mediassa.­

11.8.2017 20:55

Britanniassa on noussut valtaisa kohu prinssi Georgea koskevasta lehtiartikkelista. BBC:n mukaan PinkNews-sivusto tituleerasi herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin esikoista ”homoikoniksi” saaden jopa poliitikot suutahtamaan.

Sivusto inspiroitui Georgesta viime kuussa julkaistusta kuvassa, jossa 4-vuotias prinssi pitää käsiään kauniisti leukansa alla. Kuva otettiin, kun prinssi oli vanhempiensa kanssa Saksassa valtiovierailulla.

Tämä kuva toimi inspiraationa PinkNewsin artikkelissa.­

PinkNewsin artikkelin mukaan Georgesta on kuvan ja sen saaman huomion myötä tullut homoikoni.

BBC:n mukaan irlantilaispoliitikko Jim Allister älähti pian artikkelin nähtyään. Hänen mukaansa prinssin tituleeraaminen homoikoniksi on ”hävytöntä ja sairasta” ja hän vaati artikkelin poistamista netistä välittömästi. Allister vaatii lisäksi PinkNewsiltä virallista anteeksipyyntöä.

PinkNewsin päätoimittaja Benjamin Cohen kertoi BBC:lle ettei hänellä ole pienintäkään aietta vetää artikkelia takaisin. Hänen mukaansa se ei tule kysymykseen, sillä Allister on tunnettu seksuaalivähemmistöjen vastustajana.

Cohen puolusteli artikkelia sillä, että se oli kirjoitettu ”kieli poskella” ja perustui satojen sosiaalisen median käyttäjien tekemään huomioon prinssi Georgen kuvasta.

Prinssi George nautti helikopterilennosta. Prinssistä julkaistiin lukuisia kuvia, joissa hän istuu helikopterin kyydissä.­

Brittimedian mukaan artikkeli, jossa prinssi Georgea tituleerattiin homoikoniksi julkaistiin 25. heinäkuuta. Se käsitteli somekäyttäjien reaktioita prinssistä julkaistuihin tuoreisiin kuviin.

– Prinssi Georgesta on tullut homoikoni yhdessä yössä, artikkelissa kerrottiin.

Jim Allister toteaa BBC:n mukaan virallisessa valituksessaan, ettei hyväksy artikkelin sävyä puhua Georgesta.

– Lapsen seksualisointi tällä tavalla on täysin sopimatonta, Allister linjasi.

Poliitikon mukaan siististi pukeutunut prinssi George näyttää kuvassa ainoastaan innostuneelta edessä olevasta helikopterilennosta.

Mukana helikopterissa oli myös prinssi William.­

Useat brittimediat ovat uutisoineen artikkelin aiheuttamasta raivosta. Aihe on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Moni kommentoija on pöyristynyt artikkelista, mutta myös Allisterin lausunnosta.

– Sekä PinkNews että poliitikko ovat väärässä. Hän EI ole homoikoni eikä homous ole vain seksuaalista. Hullu maailma, eräs mies toteaa Twitterissä.

– Jopa homonaisena tämä saa minut voimaan pahoin. Hän on lapsi herranjestas, eräs nainen kauhistelee.

– Eiköhän olisi aika, että lasten annetaan olla lapsia, kuuluu yksi Twitter-kommenteista.

People are missing the point. Making a child an icon of any sexual orientation is wrong. It's that simple!!— deborah randall (@deborahanne67) 11. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset eivät ymmärrä pointtia. Se, että lapsesta tehdään minkä tahansa seksuaalisen suuntautumisen ikoni on väärin, toteaa nuori nainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?