Viihde

Aviokriisi takana: Keväällä tapahtui jotain, mistä Nanna Karalahti ei pitänyt – ”Emme ole jättäneet eropapereita”

Julkaistu:

aviokriisi
Kaksi vuotta aviossa olleet Jere ja Nanna Karalahti sanovat, että he ovat aina toistensa tukena.
Elokuun aamuaurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Kello on hieman yli seitsemän, mutta Helsingin Eiranrannassa on täysi touhu päällä. Parinkymmenen ihmisen ryhmä kuuntelee tarkasti, miten Nanna ja Jere Karalahti opastavat heitä treenaamaan.

Joulukuussa 30 vuotta täyttävä Nanna on urheillut koko ikänsä ja hän sanookin, ettei voisi ajatellakaan elämää ilman treeniä. Jere puolestaan on tehnyt näyttävän uran jääkiekon parissa, mutta kulkenut myös melkoisen ison kölin alta.

Monia vaiheita elämässään läpikäyneellä Jerellä on aina ollut hyvä peruskunto. Pian kymmenen vuotta sitten hän päätti, että muuttaa elämänsä suunnan. Kun hän sitten muutama vuosi tapasi Nannansa, rakkauden myötä syntyi yhteinen, terveellinen tapa elää.

– Urheilu-urani aikana olen ollut maailman parhaimpien valmentajien ja fysioterapeuttien käsissä. Halusin hyödyntää niitä oppeja ja ryhdyimme Nannan kanssa miettimään, miten voisimme tuoda hyvää oloa muillekin, Jere kertoo heidän pian vuoden vanhasta Herotreeni-hankkeesta.Pariskunta vaikuttaa onnelliselta, mutta puolisen vuotta sitten ei ihan niin ollut. Tuolloin tapahtui jotakin, mistä Nanna ei pitänyt ja hän kirjoitti blogiinsa, että liitto on ohi. Tosin Nanna sanoi muutamia viikkoja sen jälkeen Ilta-Sanomille, ettei koskaan pidä sulkea ovia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kun Karalahtia katsoo, vaikuttaa siltä, että Jere on astunut ovesta sisään takaisin Nannan elämään.

– Emme ole jättäneet eropapereita, ja viihdymme toistemme seurassa, Nanna painottaa.

Jere huomauttaa napakasti, että nyt keskitytään treenaamiseen. Karalahdet ovat miehistä ja naisista koostuvan ryhmänsä kanssa ulkona. Pienen, 1,3-vuotiaan Jax-pojan äitinä Nanna tietää senkin, ettei äideillä ole aina aikaa lähteä salille.

– Meillä on monia erilaisia ohjelmia, ja olen kehittänyt muun muassa puolen tunnin kotitreenin pienten lasten äideille, aikoinaan jalkapalloa ja taitoluistelua harrastanut sekä urheilulukion käynyt Nanna kertoo.


Timmissä kunnossa olevan Jeren elämä on ollut niin mielenkiintoinen, että syksyllä ilmestyy Aki Linnanahteen Jerestä kirjoittama elämäkerta. Vaikka Karalahdesta ja hänen välillä melko huuruisesta elämästään on kirjoitettu maailman sivu, moni ei tiedä miehen ottaneen jo kauan sitten itseään niskasta kiinni.

– Pelkkä treenaaminen ei elämässä riitä, vaan on tehtävä kokonaisvaltainen elämäntaparemontti. Minun matkani on ollut pitkä, ja olen monesti lähtenyt ikään kuin nollapisteestä treenaten itseni takaisin huipulle. Näin ollen tiedän, mitä se matka vaatii, hän kertoo.

Jere sanoo oppineensa tapahtumarikkaan elämänsä aikana paljon. Hän huomauttaa kenen tahansa pääsevän huipulle, jos siihen on halua.

– On osattava olla itselleen myös treenaamisessa armollinen sekä muistettava, ettei kaikki tapahdu hetkessä. Kun ihminen voi fyysisesti hyvin, hän voi kokonaisvaltaisesti hyvin. Haluan olla elämässäni onnellinen ja juuri siksi haluan voida hyvin, Jere huomauttaa.

Nanna Karalahti kuuntelee miehensä puhetta ja antaa samalla ohjeita treenaajille. Hän myöntää heidän viihtyvän Jeren kanssa todella hyvin yhdessä.

– Jax-poikamme nauttii siitä, että isä ja äiti ovat yhdessä. Olen aina ja ikuisesti Jeren tukena, hän herkistyy.


Äskettäin kaksivuotishääpäiväänsä yhdessä romanttisesti viettänyt pariskunta sanoo elävänsä tässä hetkessä, mutta viime kevään tapahtumat toki opettivat. Jere jopa muutti pois perheen yhteisestä kodista, mutta viime viikkojen aikana he ovat lähestyneet toisiaan ja nyt näyttää valoisalta.

– Toisen osapuolen on ymmärrettävä, että ihminen on erehtyväinen. Minä olen oppinut sen, etten ajattele elämästä enää mustavalkoisesti


Pariskunta on oppinut senkin, että itsestä on pidettävä huoli. Näin pystyy antamaan suhteessa toiselle osapuolelle enemmän.

– Jos asioita miettii liikaa tai pyörittelee niitä päässään, se ei johda mihinkään. Meidän on oltava juuri sellaisia kuin sydämemme sanoo. Ihmisen teot kertovat hänestä eniten, he sanovat.

Heidän suhteensa siis jatkuu ja yhdessä matkataan vaikeuksien jälkeen eteenpäin.

– Elämme tässä hetkessä ja olemme sitä, mitä tunnemme. Jokaisessa suhteessa on eri tasoja, mutta keskinäinen kunnioitus tulee säilyttää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt