CatCat -duon Virpi Kätkä rehellisenä kohusuhteestaan Tauski Peltoseen – ”En saanut tavata poikaani 7 kuukauteen” - Viihde - Ilta-Sanomat

CatCat -duon Virpi Kätkä rehellisenä kohusuhteestaan Tauski Peltoseen – ”En saanut tavata poikaani 7 kuukauteen”

Vaikeudet ovat opettaneet Virpi ja Katja Kätkälle kohtuutta ja rentoutta. Siskosten muodostama CatCat-duo täyttää tänä vuonna 25 vuotta.

12.8.2017 8:01

Virpi ja Katja Kätkä ovat vuosien aikana yhdistäneet päivätyöt, perheen ja keikkailun molemmille sopivaksi kokonaisuudeksi. Vaikeudet ovat opettaneet kohtuutta ja rentoutta.

– Teemme 30–40 keikkaa vuodessa, pääosin lauantaisin. Luotamme siihen että asiat sujuvat omalla painollaan. Emme tartu jokaiseen tarjoukseen. Valitsemme sellaiset keikat, joissa on hyvä olla, Katja sanoo.

– Niin, tai oikeastaan Katja tekisi kaikki tarjotut työt, mutta onneksi Virpi osaa sanoa tiukasti ei tarpeen vaatiessa. Olen tavallisesti oikea sosiaalinen erakko, niin on ihanaa lähteä keikoille ihmisten pariin, Virpi naurahtaa.

Minimekoista tunnettu CatCat esiintyy enimmäkseen ysärifestareilla tai -bileissä.

Rauhoittumiseen ovat opettaneet Virpin sairastama refluksitauti sekä pitkään julkisuudessakin riepoteltu parisuhde Tauski Peltosen kanssa. Vaikean talven jälkeen asiat alkavat olla kunnossa.

– En saanut tavata poikaani seitsemään kuukauteen, se oli kova paikka. Se näkyi väsymyksenä ja pahana olona. Hiuksetkin rupesivat harmaantumaan. Nyt välit Tauskin kanssa ovat sopuisat. Uskon, että näilläkin vastoinkäymisillä oli tarkoitus, Virpi pohtii vakavana menneiden kuukausien tapahtumia.

Tauski Peltosen ja Virpi Kätkän suhde keräsi paljon julkisuutta aikanaan.

Vaikeudet ovat saaneet Kätkän sisarukset pohtimaan entistä enemmän henkisiä asioita. Ylitorniolla kasvaneilla sisaruksilla on aina ollut vahva side uskontoon ja henkisyyteen.

– Mummi on opettanut meidät uskoviksi. Äidin ja mummin kautta olemme myös oppineet enneunien, rajakokemusten ja etiäisten merkityksen. Sitä kautta on auennut ihan uusi maailma, Virpi toteaa.

Henkisen kasvun kautta Kätkät sanovat löytäneensä elämään ilon ja valon.

– Elämä on ihme. Nuorena emme kestäneet vastoinkäymisiä, mutta nyt ymmärrämme, että niiden kautta olemme kasvaneet ihmisinä sellaisiksi kuin nyt olemme, Katja aprikoi.

CatCat sijoittui vuonna 1994 Dublinissa järjestetyissä euroviisuissa sijalle 22.

CatCat ponnahti julkisuuteen vuonna 1992 ensimmäisen levynsä myötä. Pari vuotta myöhemmin he edustivat Suomea euroviisuissa. Minihameisiin pukeutuneet sisarukset keikkailivat tiiviiseen tahtiin ympäri maata.

Julkisuudesta he sanovat saaneensa tarpeekseen jo aikoja sitten. Nuorena se vielä jaksoi viehättää, mutta aikuisena enää ei.

– Meidän 15 minuuttia julkisuudessa oli ja meni, emmekä kaipaa sitä. Nyt menemme eteenpäin omilla ehdoilla. On mukavaa tehdä töitä ihan rauhassa, Katja painottaa.

Näin Katja ja Virpi Kätkä poseerasivat Ilta-Sanomille vuonna 2000.

45-vuotias Katja on työskennellyt jo kaksikymmentä vuotta laulunopettajana Ala-Keiteleen musiikkiopistossa. Virpi, 47, puolestaan opettaa pianonsoittoa Naantalin opistossa.

Katjan lapset ovat 21- ja 15-vuotiaita, Virpin hieman nuorempia, 9- ja 11-vuotiaita. Virpi ei ole elänyt parisuhteessa Tauskin jälkeen, eikä rinnalle ole ilmestynyt uutta rakkautta.

– Ei minua saa Tinderiin eikä treffipalstoille. Olen niin maalainen, etten osaa sellaisia juttuja. Rakkauteen olen valmis sitten, kun lapset kasvavat vielä vähän. Miehiä on elämässä, mutta ystävinä, Virpi toteaa.

CatCat Kemi Satama Open Air -festivaaleilla tänä kesänä.

CatCatin juhlavuotta vietetään tasaisen keikkailun merkeissä. Keväällä ilmestyi juhlalevy, jossa on mukana kuusi uutta kappaletta. Niistä neljä on Katjan sävellyksiä.

– Rakkauslauluista olemme siirtyneet henkisempien tekstien suuntaan. Katjan säveltämistä kappaleista moni on kertonut saaneensa voimaa ja lohtua, Virpi sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?