Hyvät ystävät Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko: ”Meillä oli tervehenkinen kilpailu” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hyvät ystävät Maria Ylipää ja Anna-Maija Tuokko: ”Meillä oli tervehenkinen kilpailu”

Uudessa tv-visailussa testataan julkisuudesta tuttujen henkilöiden tietämystä viihteen saralla.

Anna-Maija Tuokko ja Maria Ylipää nähdään joukkuekapteeneina uudessa tv-visailussa.­

12.8.2017 21:15

MTV3-kanavalla syyskuussa tv-ruutuihin pyörähtää Jaakko Saariluoman isännöimä uusi tv-visailu, jossa testataan nopeutta, teräviä hoksottimia ja heittäytymiskykyä. Joukkuekapteenit Anna-Maija Tuokko ja Maria Ylipää johdattavat koomikoista, näyttelijöistä ja muusikoista koostuvan joukkueensa kohti voittoa mitä erilaisimmissa peleissä.

Amerikkalaiseen Hollywood Game Night -formaattiin perustuvassa sarjassa kilpailijat pääsevät testaamaan taitojaan populaarikulttuuriin liittyvissä kysymyksissä. Aivonystyrät joutuvat koetukselle, kun kilpailijat joutuvat tulkitsemaan kappaleita pelkän elekielen avulla, selittämään sanoja tai vaikkapa tunnistamaan Shakespearin näytelmiä.

– Nerokasta Game Nightissa on se, että pelit ovat aivan viimeisen päälle. Amerikassa ohjelma on ollut hirveän suosittu ja erityispiirteenä Game Nightissa on se, että pelejä pääsee pelaamaan katsomosta käsin. Kyseessä on koko perheen peli, jossa katsojat voivat arvata oikeita vastauksia kotisohvilta käsin, Anna-Maija Tuokko kertoo.

Tuokko sanoo innostuneensa ohjelman formaatista ja mahdollisuudesta työskennellä ystävänsä Maria Ylipään kanssa.

– Meillä oli tervehenkinen kilpailu kuvauksissa. Marian kanssa olemme hyviä ystäviä jo vuosien takaa, joten oli ihana päästä tekemään hänen kanssaan ohjelmaa.

Ylipää sanoo pitäneensä kevään taukoa teatterilavoilta, joka mahdollisti Game Nightin kuvausten sovittamisen kiireiseen aikatauluun.

– Rakastan seurapelejä ja olen todella kilpailuhenkinen. Anna-Maija ja Jaakko ovat hyviä työtovereita tässä sarjassa, hän hymyilee.

Tuokko ja Ylipää toivovat Game Nightista muodostuvan koko perheen yhteinen ohjelma.

– Muistan omasta lapsuudesta kun koko perhe kokoontui katsomaan BumtsiBumia, ja Game Night on samanlainen viihdyttävä koko perheelle sopiva visailu. Ohjelmassa hauskaa on se, että katsojat voivat paitsi seurata kilpailijoiden pähkäilyä, niin myöskin arvata itse vastauksia ja verrata tietämystä kilpailijoihin. Pelit ovat sellaisia, että niitä voisi pelata kenen tahansa kotona, Ylipää sanoo.

Joukkuekapteeneihin vaikutuksen kuvauksissa tekivät kilpailijoiden heittäytymiskyky.

– Minä ja Anna-Maija kannustimme omalla esimerkillämme kilpailijoita heittäytymään, mutta ei heitä tarvinnut paljon kannustaa. Minut yllätti se, että vaikka alussa saattoi jännittää, niin tunnelma rentoutui nopeasti. Kaikki heittäytyivät upeasti peleihin mukaan.

Ohjelmassa nähdään kilpailijoina muun muassa Anu Sinisalo, Arja Koriseva, Arttu Wiskari, Uniikki, Jaana Saarinen ja Pete Parkkonen.

Game Night nähdään MTV3-kanavalla 8.9. alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?