Muistatko Idols-voittaja Martti Saarisen? Tätä 36-vuotiaalle keravalaislaulajalle kuuluu nykyään – piti tauon musiikista - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko Idols-voittaja Martti Saarisen? Tätä 36-vuotiaalle keravalaislaulajalle kuuluu nykyään – piti tauon musiikista

Idols siivitti Martin uraa, vaikka artisti päätyi lopulta takaisin bändiin.

Kuvassa Idolsista tuttu Martti Saarinen vuonna 2012.

12.8.2017 22:37

Martti Saarinen, 36, voitti Idols-laulukilpailun viidennen tuotantokauden vuonna 2011.

– Se oli ainutlaatuinen pikakurssi isoille estradeille ja suoriin televisiolähetyksiin.

Saarinen eli Idols-elämää täysillä. Ohjelman loppuminen aiheuttikin ensin tyhjän olon.

– Asuin Idols-talossa kolme kuukautta, ja aika meni uskomattoman nopeasti. Kyllä se oli todella positiivinen ja lämmin kokemus.

Saarisen Marraskuu-yhtye vasemmalta oikealle: Aki Räty, Markus Vainio, Martti Saarinen, Jukkis Saastamoinen, Anssi Uusisilta.

– Olihan se aina ollut haaveena kierrellä keikkabussilla Suomea ja tehdä omaa levyä isossa studiossa. Voiton jälkeen se unelma toteutui. Se oli epätodellista, muusikko huokaisee.

Hän koki tulleensa kuulluksi jopa kiireisen levytysprosessin aikana. Hän näki Idolsin unelmoimanaan mahdollisuutena.

– Lauloin ennen Idolsia pelkkiä muiden biisejä. Kun mennään heti voiton jälkeen studioon, niin ei oma musiikki voi kuulostaa täysin omalta. Niihin lähtökohtiin nähden sain vaikuttaa yllättävänkin paljon omaan musiikkiini, hän tuumaa.

– Esimerkiksi soitetuimpaan sinkkuuni Kaipaus nousee siivilleen en ollut ensin täysin tyytyväinen. Mainitsin asiasta tuottajalle, jonka kanssa mentiin Poets of the Fallin studiolle tekemään biisi valmiiksi.

Martti Saarinen kukitettiin Idols-voittajaksi 2011.

Idols-voittonsa jälkeen Martti on tehnyt uraa täyspäiväisenä muusikkona. Syksyllä 2014 Saarinen päätti kuitenkin pitää musiikista tauon. Tauon aikana hän tapasi tulevan bändinsä kitaristin ja rumpalin.

– Olimme kummatkin kirjoitelleet kappaleita ja pidimme toistemme tyylistä. Aluksi oli tarkoitus tehdä minulle uusi soololevy, mutta homma kääntyikin bändin muotoon.

Vuotta myöhemmin syntyi Marraskuu-yhtye.

– Olin ollut aina bändeissä ennen Idolsia, joten sellaisen perustaminen oli tosi luontevaa.

– Pakko myöntää, että olen tästä todella innoissani. Pääsen vihdoin esittämään täysin omaa tuotantoa bändin kanssa.

Muusikko on ehtinyt oman musiikkiuransa aikana kirjoittaa kappaleita myös muillekin artisteille.

– En nyt täysipäiväiseksi musiikin kirjoittajaksi pysty itseäni sanomaan, mutta jonain päivänä sekin voisi olla ihan mahdollista, artisti tuumaa.

Vaikka sooloura vaihtui bändielämään, jotkut asiat eivät muutu. Saarinen asuu edelleen Keravalla avovaimonsa Jonnan, poikansa ja tyttärensä kanssa.

– Tällaiselle levottomalle sielulle on ollut todella hyvä, että kotielämä on pysynyt tasaisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?