Carpool Karaoke kasvoi tv-sarjaksi: supersuositun sarjan uudet jaksot ovat maksullisia – viikon netti-tv-tärpit - Viihde - Ilta-Sanomat

Netissä supersuosittu Carpool Karaoke kasvoi tv-sarjaksi: uudet jaksot maksullisia! – viikon netti-tv-tärpit

Will Smith laulelee James Cordenin kanssa rennon Carpool Karaoken ensimmäisessä jaksossa. Viikon netti-tv-tärpeissä myös mustaa kulttikomediaa Britanniasta, suomiklassikko Rintamäkeläiset sekä Tubecon.

James Cordenin ja laulaja Adelen Carpool Karaoke -pätkä on kerännyt netissä yli 165 miljoonaa katselua. Nyt Carpool Karaoke on laajentunut omaksi tv-sarjakseen.­

11.8.2017 15:16

Carpool Karaoke, viihdesarja (uudet jaksot keskiviikkoisin), Apple Music

James Cordenin TV2:lla esitettävästä talk show’sta The Late Late Show tutuiksi tulleet 10–15-minuuttiset Carpool Karaoke -osiot etenevät yksinkertaisella mutta toimivalla idealla: Corden toivottaa autonsa kyytiin rock- ja pop-tähtiä, jotka Los Angelesin ruuhkassa mutkittelevan matkan aikana antautuvat lauleskelemaan isännän kanssa omia hittejään auton kaiuttimien säestyksellä.

Pätkien suosio netissä on ollut omaa luokkaansa: esimerkiksi Adelen rakastettavat hölmöilyt Cordenin kyydissä ovat toistaiseksi keränneet jo yli 165 miljoonaa videokäynnistystä. Siksi ei yllätä, että Carpool Karaoken pidempi, 20-minuuttisista jaksoista koostuva tv-sarjaversio sai ensi-iltansa keskiviikkona.

  • Katso Adelen Carpool Karaoke -jakso täältä.

Uuden sarjan esityspaikka tosin on hyvin poikkeuksellinen: Carpool Karaokea voi katsoa vain Applen maksullisesta musiikkitoistopalvelusta Apple Musicista, jossa se on vasta palvelun toinen tv-sarja. Ensimmäinen, iPhone-sovellusten kehitys- ja rahoituskilpailu Planet of the Apps, ilmestyi aiemmin kesällä.

Sinänsä Apple Music on Carpool Karaokelle luontevampi alusta kuin vaikkapa Netflix tai Viaplay. Avausjaksossa vierailevan Will Smithin rennon lauleskelun ja jutustelun jälkeen tekee mieli käydä kuuntelemassa kappaleiden levyversioita, jotka tietenkin löytyvät samasta suoratoistopalvelusta.

Carpool Karaoken tv-sarjaversion ensimmäisen jakson laulajavieraana on näyttelijä ja laulaja Will Smith, joka toukokuussa nähtiin Cannesin elokuvajuhlilla.­

Sarjan trailerin perusteella Corden jättäytyy myöhemmissä jaksoissa taka-alalle ja antaa näyttämön kokonaan itse tähdille ja muusikoille. Ensimmäinen jakso etenee kuitenkin vielä kutakuinkin talk show’n pätkistä tuttuun tapaan: Smith pääsee kajauttamaan ilmoille muun muassa hittinsä Gettin’ Jiggy wit It sekä The Fresh Prince -aikojen maalailevan Summertime-kappaleen.

Hupaisimmassa oivalluksessa Corden pistää Smithin toistelemaan tämän elokuvista tuttua vakiorepliikkiä ”Oh, hell no!” reaktiona omiin ehdotuksiinsa.

Sarjaa varten kasvatettu budjetti on myös avausosan heikkous. Kun Smith johdattelee Cordenin helikopterinsa kyytiin, on vaikea uskoa, että kyse olisi aidosta yllätyksestä – ja samalla katoaa osa Carpool Karaoke -jaksojen viehätyksestä, jossa olennaista on ollut spontaanius sekä tähtien ja satunnaisten tavallisten ihmisten törmäyttäminen.

Tähänkin päästään onneksi hetkittäin. Kun Smith käy moikkaamassa kirkon edustalle kokoontunutta hääseuruetta, vieraiden ällistyneet reaktiot ovat vallattoman riemastuttavia.

James Corden nauhoitti ensimmäisen Carpool Karaoke -pätkän jo 2011, mutta suurelle yleisölle lauluosio tuli tutuksi hänen talk show’staan The Late Late Show.­

Viikon muut netti-tv-tärpit

Inside No. 9, komediasarjan kaudet 1–3 (18 jaksoa), Yle Areena

Britanniassa kulttimaineeseen ampaissut sarja tulvii mustaa komediaa ja yllättäviä käänteitä. Jaksoja yhdistää numero 9, joka esiintyy erilaisissa ovissa: jokainen osa kertoo kuitenkin oman tarinansa.

Sarjan ovat luoneen myös Psychovillestä tutut Reece Shearsmith sekä Steve Pemberton. Ensimmäisessä jaksossa kihlajaisvieraiden ahtautuminen vaatekaappiin alkaa avata kauan vaalittuja salaisuuksia.

Inside No 9 -sarjan ensimmäisen kauden toisen osan pääosissa nähdään Oona Chaplin ja Denis Lawson.­

Naked, elokuva/komedia, Netflix

Netflixin omaa tuotantoa oleva, Marlon Wayansille räätälöity komedia sisältää Päiväni murmelina -kaltaisen asetelman: aina kun Rob on pääsemässä omissa häissään alttarille asti, hän herää alastomana hotellin hissistä, eikä yhä uudestaan toistuva hääpäivä ota päättyäkseen koskaan.

Ohjaaja Michael Tiddes on komediakonkari: aiemmin hän on tehnyt parodiat A Haunted House (2013), A Haunted House 2 (2014) sekä Fifty Shades of Black (2016).

Marlon Wayans elää oman hääpäivänsä yhä uudestaan.­

Ray Donovan, draamasarjan 5. kausi (12 jaksoa, uudet jaksot maanantaisin), HBO Nordic

Showtime-kaapelikanavan sarja tähtien ja yritysjohtajien ongelmien ratkojasta on toistaiseksi tuonut Emmy- ja Golden Globe -palkinnot sivuosissa nähdyille Jon Voightille ja Hanz Azarialle.

Päätähti Liev Schreiber on kutsunut uutta viidettä kautta näyttelemänsä Rayn kannalta erittäin synkäksi, mutta ainakin yksi valopilkku kaudella nähdään, kun kaartiin liittyy myös näyttelijätähti Susan Sarandon.

Liev Schreiber jatkaa ongelmanratkoja Ray Donovanin roolissa sarjan viidennelläkin kaudella.­

Rintamäkeläiset, draamasarja (30 jaksoa), Yle Areena

Vuosina 1972–1978 esitetty draamasarja seurasi pienviljelijäperheiden elämää ja sopeutumista maalaiskylän rivitaloelämään. Vuonna 1975 sarjalla oli 900 000 katsojaa, eikä suosio on aivan kokonaan laantunut vieläkään: Rintamäkeläiset otti ykkössijan, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä vanhoja sarjoja he haluaisivat Areenaan.

Reino Lahtisen kirjoittaman sarjan rakastettuja päähenkilöitä näyttelivät myöhemmin Pikku Kakkosen Pelle Hermannina tunnettu Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Rintamäkeläiset-sarjaa tehtiin vuosina 1972–1978.­

Riviera, draamasarja (10 jaksoa), C More

Ranskan kauniissa rantamaisemissa kuvattu irlantilaissarja kertoo Julia Stilesin näyttelemästä taidekuraattorista, jolle selviää, ettei hänen rikkaan aviomiehensä (Anthony LaPaglia) ollutkaan onnettomuus. Miehen elämäkin oli täynnä salaisuuksia, valheita ja petoksia.

Asetelma saattaa tuoda mieleen suomalaisen rikossarjan Mustat lesket, mutta tosiasiassa sarjan on luonut The Crying Gamella (1992) Oscarin voittanut Neil Jordan.

Galleristin (Julia Stiles) menee aviomiehen kuoleman jälkeen ylösalaisin Rivieralle sijoittuvassa draamasarjassa.­

Tubecon, suoria lähetyksiä la 12.8. ja su 13.8., Elisa Viihde

Helsingissä järjestettävä kaksipäiväinen Tubecon saattaa yhteen Youtuben suomalaiset tähdet sekä heidän faninsa. Elisa lähettää tapahtumasta suoria lähetyksiä.

Lauantaina luvassa on tubettaja Tuure Boeliuksen juontama hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyvät muun muassa Lucas, Aste ja Sima, ja sunnuntaina vuorossa on Tubecon Awards -gaala.

Tubettaja Tuure Boelius palkittiin helmikuussa vuoden homona 2017.­

Swiss Army Man, elokuva/draama, C More

Harry Potterina tunnetun Daniel Radcliffen omituisin rooli on takuulla tässä: Dan Kwanin ja Daniel Scheinertin surrealistisessa komediassa hän näyttelee autiolle saarelle ajautuvaa ruumista, joka herää vähitellen henkiin – ja tietenkin ensin alapäästään.

Modernina Robinson Crusoena, Hankina, nähdään Paul Dano. Lue IS:n arvio Swiss Army Man -elokuvasta.

Swiss Army Man -elokuvan pääosissa nähdään Paul Dano ja Daniel Radcliffe.­

Valo valtameren yllä, elokuva/draama, Viaplay

Michael Fassbender ja Rachel Weisz näyttelevät pääosia Australian majakkasaarelle sijoittuvassa draamassa, joka käsittelee lapsettomuuden painolastia. Ohjaajana on Derek Cianfrance, joka sai mainetta draamoilla Blue Valentine (2010) ja The Place Beyond the Pines (2012).

Valo valtameren yllä -draaman pääosia esittävät Rachel Weisz ja Michael Fassbender.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?