Viihde

Muistatko Ally McBeal -hittisarjan näyttelijät? Osa tähdistä haihtui julkisuudesta – näin heillä menee nyt

Julkaistu:

hittisarja
Ally McBeal -hittisarjasta on kulunut jo 20 vuotta.
Ally McBealin ensimmäinen jakso esitettiin syksyllä Fox-kanavalla 20 vuotta sitten. David E. Kellyn luomasta draamakomediasta tuli nopeasti ilmiö ja sarja oli jättihitti myös Suomessa.

Sarjassa seurattiin Bostonissa sijaitsevan asianajotoimiston arkea ja persoonallisia työntekijöitä. Sarjan pääosassa nähtiin Calista Flockhartin esittämä minihameistaan tunnettu neuroottinen nuori asianajaja Ally McBeal. Erikoista hahmosta teki tämän taipumus nähdä hallusinaatioita tanssivasta vauvasta.


Kappeleen tunnusmusikkista Searchin’ My Soulista tuli jättihitti ja kappaletta pidetään edelleen eräänä 90-luvun tunnistettavimmasta tv-sarjojen tunnareista. Kappaleen esittänyt Vonda Shephard nähtiin sarjassa säännöllisesti esiintymässä baarissa, jonne sarjan hahmot menivät rentoutumaan työpäivän jälkeen.Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Flockhartista tuli sarjan ansiosta eräs 90-luvun tunnetuimmista tv-tähdistä, mutta viime vuosina tähteä on nähty julkisuudessa enää satunnaisesti. Ally McBealin viimeinen jakso esitettiin 2002 ja näyttelijä on sittemmin nähty lukuisissa tv-sarjoissa, kuten Perhesiteet ja Supergirl.


Flockhart meni vuonna 2010 naimisiin Star Wars -tähti Harrison Fordin, 74, kanssa. Flockhart on antanut harvakseltaan haastatteluja, eikä hän viihdy seurapiiritapahtumissa. Näyttelijä vaikuttaakin viihtyvän poissa parrasvaloista ja nauttivan rauhallisesta perhe-elämästä.


– Harrisonin kanssa me nauramme kotona paljon ja huumori onkin minulle kaikki kaikessa, Flockhart kertoi harvinaislaatuisessa haastattelussa arjestaan Closer-lehdelle keväällä.


Greg Germann nappasi useita palkintoja roolistaan Cage & Fish -lakifirman perustajana Richard Fishinä, joka oli viehtynyt naisten kauloihin, etenkin niin kutsuttuihin ”kaulahelttoihin”.


Germann, 59, on Ally McBealin päättymisen jälkeen nähty lukuisissa tv-sarjoissa kuten Täydellisissä naisissa ja Once Upon a Timessa, mutta Ally McBealin kaltaista hittiä näyttelijän uralle ei toistaiseksi ole tullut.Peter MacNicolin esittämästä sosiaalisesti hieman kömpelöstä ja änkyttävästä John Cagesta tuli katsojien suosikki. Cage palkittiin roolistaan myös Emmy-palkinnolla.


MacNicolin, 63, ura on jatkunut Ally McBealin jälkeen tv:ssä ja elokuvissa. Esiintyminen Veep-sarjan jaksossa toi MacNicholille Emmy-ehdokkuuden viime vuonna, mutta koska hänen esittämäänsä hahmoa esitettiin sarjan toisessa jaksossa kymmenen sekunnin verran, näyttelijän ehdokkuus peruttiin.

– Kiitän kaikkia tuestanne ja siitä, että minua ajateltiin ehdokkaaksi, MacNichol kirjoitti tuolloin Twitterissä.


Jane Krakowski, 48, esitti sarjassa hehkeää Elaine-sihteeriä. Sarjan päättymisen jälkeen hänet on nähty mm. Everwood ja 30 Rock -sarjoissa. Hän on mukana myös Netflixin Unbreakable Kimmy Schmidt -sarjassa.


Krakowski on luonut menestyksekkään uran myös Broadwayn puolella, jossa hänet on palkittu arvostetulla Tony-palkinnolla roolistaan Nine-musikaalissa.


Katosi täysin julkisuudesta mielenterveysongelmien takia

Calista Flockhartin roolihahmon Ally McBealin rempseää kämppäkaveria Reneetä näytellyt Lisa Nicole Carson vetäytyi sarjan päättymisen jälkeen tyystin julkisuudesta.

Carson, 48, on kertonut kamppailleensa sarjan huippusuosion aikoihin mielenterveysongelmien kanssa.

– Siitä asti, kun vetäydyin julkisuudesta vuonna 2001, olen tehnyt pitkää ja haastavaa matkaa, Carson kertoi People -lehdelle 2015.

– Haluaisin pitää sairauteni piilossa, mutta oikeastaan se ei ole mahdollista koska minulla on ollut julkisia romahduksia, kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Carson sanoi.


Tähden mielenterveysongelmat nousivat otsikoihin vuonna 2000 kun hän sai kohtauksen Manhattanilla sijaitsevassa hotellissa. Carson vietiin hoitoon psykiatriselle osastolle useiksi viikoiksi, ennen kuin tämä pystyi palaamaan Ally McBealin kuvauksiin.

Carson kiitteli Peoplen haastattelussa sarjan muita näyttelijöitä tuesta, mutta näyttelijää ei enää nähty sarjan viimeisellä kaudella.

– Vuonna 2001 sain sen puhelun: ”emme uusi sopimustasi.” Itkin kokonaisen viikon sen jälkeen, hän kertoi lehdelle.

Carson on nyt hiljalleen palaamassa näyttelemisen pariin ja on muuttanut takaisin Hollywoodiin.
  • Alla olevalla videolla Carson kuvattuna punaisen maton tapahtumassa tammikuussa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta vuosikausiin kun näyttelijä nähtiin julkisuudessa:

Ally McBealin nuoruudenrakkautta Billya sarjassa esittäneellä Gil Bellowsilla, 50, on riittänyt kiireitä Hollywoodissa. Bellows tahkonnut rooleja niin tv:ssä kuin elokuvissakin kiivaaseen tahtiin.

Bellows on kertonut haastatteluissa lukuisista rooleistaan huolimatta Ally McBeal -sarjan olevan edelleen se, josta hänet parhaiten tunnistetaan.

– Ally McBeal näyttää olevan sellainen sarja, josta ihmiset ovat vielä tänäkin päivänä innoissaan. Ihmiset tulevat usein kertomaan minulle, kuinka paljon he sarjasta pitävät, Bellows on kertonut.


Bellowsin mukaan hänen ja Allya näytelleen Calista Flockhartin kemia toimi kuvauksissa täydellisesti, eikä näyttelijällä ole sarjasta kuin hyviä muistoja.

– Calistan kanssa sarjassa työskentelyssä parasta oli kuvauksissa nauraminen. Joskus saimme hillittömiä naurukohtauksia ja naurusta ei tullut millään loppua. Se oli upeaa. Katsojat eivät päässeet sarjassa näkemään tätä puolta.


Naistähtien laihuus herätti keskustelua

Melrose Placen Alisonina ennen Ally McBealia tunnettu Courtney Thorne-Smith oli alunperin hakenut Allyn rooliin, mutta sai roolin Billyn Georgia-vaimona.

Thorne-Smith, 49, on kertonut kaunistelematta kokeneensa ulkonäköpaineita sarjan superhoikkien naistähtien, etenkin Calista Flockhartin ja Portia De Rossin rinnalla. Amerikkalaismedia nosti tuolloin näyttävästi otsikoihin sarjan naisnäyttelijöiden hoikkaakin hoikemman ulkomuodon.

Thorne-Smith sairastui syömishäiriöön ja tv-katsojat seurasivat huolestuneina tähden laihtumista.

Pahimmillaan tähti söi vain 1000 kaloria päivässä ja treenasi mielipuolen lailla kuluttaakseen päivittäin 700 kaloria.

– Olin aivan nääntynyt. 300 kalorilla päivässä ei paljoa jaksa. Söin liian vähän ja treenasin liikaa. Olin liian ankara itselleni ja tuhosin kehoani. On mielipuolista, kuinka paljon aikaa käytin ruoasta ja ulkonäöstäni murehtimiseen, näyttelijä on kertonut US Magazinelle.


Syömishäiriön laukaisi 1999 kuvattu kohtaus, jossa hänen piti esiintyä alasti.

– Söin ennen kohtauksen kuvaamista viikon ajan pelkkiä hedelmiä näyttääkseni mahdollisimman hoikalta. Gil (Billya esittänyt Gil Bellows) sanoi minun näyttävän upealta, minä vastasi, että parempi olisi, en ole syönyt edes kanaa viiteen päivään.

Thorne-Smith on sittemmin nähty muun muassa tv-sarjoissa Perheen kalleudet ja Miehen puolikkaat.

Sarjan tähtikaartiin toisella kaudella liittyneelle Portia De Rossille rooli Nelle Porterina oli näyttelijän ensimmäinen suuri rooli ja läpimurto.


De Rossi, 44, oli yksi niistä sarjan tähdistä, joiden langanlaiha olemus herätti sarjan faneissa ja mediassa runsaasti keskustelua. De Rossi onkin myöntänyt kamppailleensa sarjan aikaan anoreksian ja bulimian kanssa.

Saatuaan roolin Ally McBealissa De Rossi oli ryhtynyt punnitsemaan itseään useita kertoja päivässä, eikä hän kokenut olevansa tarpeeksi viehättävä Nellen rooliin.

– Kokeilin caprihousuja, jotka olivat kokoa 34 ja housut olivat liian pienet. Minun mielessäni isompaa kokoa ei ollut olemassakaan. Asetin itselleni tavoitteen, että jonakin päivänä housut mahtuisivat minulle, De Rossi kertoi It Got Better -dokumentissa 2015 ja sanoi jo nuoruudessa sairastetun syömishäiriön nostaneen jälleen päätään.


De Rossi kertoi painaneensa alimmillaan 38 kiloa, syöneen päivässä vain 300 kaloria ja napsineen yli 20 laksatiivia joka päivä. Näyttelijä sai elämänsä takaisin raiteilleen sarjan päättymisen jälkeen ja De Rossi nähtiin huippusuositussa Sukuvika-sarjassa vuosina 2003-2006. Näyttelijän tuoreimpiin töihin lukeutuu muun muassa rooli Scandal-sarjassa.

Lucy Liu esitti sarjassa sähäkkää Ling Woota, joka murahteli suuttuessaan. Sarjan luoja David E. Kelly on kertonut Liun esittämän Lingin olleen sarjan pahis, täysi vastakohta Calista Flockhartin Ally McBealille.


Näyttävän uran tv:n ja elokuvien parissa tehnyt Liu, 48, nähtiin 2000-luvun alussa lukuisissa hittielokuvissa, kuten Charlien enkeleissä ja Kill Billissä.

Liu on myös kuvataiteilija. Hän tekee puuveistoksia, silkkipainotöitä ja installaatioita. Näyttelijän teoksia oli nähtävillä viime kesänä Mäntän kuvataideviikoilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt