Missä ovat suosikkisarjan Pokka pitää näyttelijät nyt? - Viihde - Ilta-Sanomat

Missä ovat suosikkisarjan Pokka pitää näyttelijät nyt?

Pokka pitää -näyttelijät tunnetaan myös useista muista tv-sarjoistaan ja teatteri- sekä elokuvarooleistaan.

9.8.2017 8:02

Suursuosittu brittisarja Pokka pitää (1990–1995) huipentaa uusintakierroksensa ensi lauantaina erikoisjaksoihin. Sarja on edelleen Suomessa erittäin katsottu, sillä vielä uusintakierros on houkutellut lähes puoli miljoonaa katsojaa.

Mutta mitä näyttelijät ovat mahtaneet tehdä sarjan kuvausten päättymisen jälkeen?

Patricia Routledge esiintyi Ihanneaviomies-näytelmässä Chichesterissä vipmma 2014.­

Hyacinth / Patricia Routledge

Pokka pitää -aikojen jälkeen Patricia Routledge on viihtynyt teatteri- ja musikaalilavoilla. Hän ei ole koskaan mennyt naimisiin eikä hänellä ole lapsia. Routledge on nyt 88-vuotias.

Richard / Clive Swift

Hyacinthin tossun alla tempoileva, oikkuihin kyllästynyt aviomies yrittää pitää puolensa – silloin tällöin. Näyttelijä Clive Swift on sittemmin ollut mukana esimerkiksi minisarjassa Valentine’s Kiss (2015), sitcomissa Cuckoo (2014) ja viimeksi Midsomerin murhat -sarjan jaksossa tänä vuonna.

Rose / Mary Millar

Hyacinthin toinen sisar Rose on reteä miestennielijä, jolla on aina uusi heila kiikarissa. Näyttelijä Mary Millar menehtyi munasarjasyöpään 62-vuotiaana marraskuussa 1998. Ennen kuolemaansa hän esiintyi teatteriproduktioissa.

Judy Cornwell on tehnyt pitkän uran tv-komiikan parissa. Ensimmäinen päärooli oli Moody and Pegg -komediassa 1974.­

Violet / Anna Dawson

Kolmatta sisarta Violetia on lykästänyt ja hän on nainut rikkaan Brucen, joka tosin on täysi kahjo. Näyttelijä Anna Dawson on näytellyt paljon teatterissa ja vetäytynyt nyt eläkkeelle. Hän on 80-vuotias.

Daisy / Judy Cornwell

Hyacinthin sisar asuu kehnolla alueella puolisonsa Onslow’n ja sisarusten isän kanssa. Daisy rakastaa kioskiromantiikkaa ja palvoo olutta kittaavaa miestään. Näyttelijä Judy Cornwell esiintyi East­Endersissä 2007–2008 sekä unelmaroolissaan Miss Marplena teatterilavalla vuonna 2015. Hän on myös kirjoittanut romaaneja.

Geoffrey Hughes on suomalaisille tuttu toisesta ikisuosikista, Sydämen asialla -sarjasta.­

Onslow / Geoffrey Hughes

Onslow’n näyttelijä tunnetaan Coronation Streetin Eddie Yeatsina ja Sydämen asialla -sarjan Vernon Scrippsinä. Hän kuoli eturauhassyöpään 68-vuotiaana vuonna 2012.

Josephine Tewson nähtiin tilannekomedioissa jo ennen Pokka pitää- tähteyttä. Odd man out -sarjassa (1977) hän näytteli John Inmanin kanssa puolisisaruksia.­

Elizabeth / Josephine Tewson

Hyacinthin naapuri Elizabeth saa Bucketeilta usein kutsun teelle, mikä aina aiheuttaa noloja hetkiä ja sirpaleita. Näyttelijä Josephine Tewson esitti 2003–2010 neiti Davenportia sarjassa Vielä virtaa. Hän on vetänyt myös yhden naisen show’ta Still Keeping Up Appearances (Pokka pitää vieläkin) vuonna 2014. Viimeisin rooli on sarjassa Tohtorit.

Emmet / David Griffin

Elizabethin veli muutti eron jälkeen sisarensa luo. Työtöntä ammattimuusikkoa riivaa Hyacinth-naapurin raakkuva lauluinnostus. David Griffin teki pitkän uran tv-sarjoissa ennen Pokka pitää -sarjaa ja esiintyy nyt eläkepäivien lomassa toisinaan teatteri- ja pantomiimilavoilla.

Pastori Michael / Jeremy Gittins

Seurakunnan pastori välttelee Hyacinthia, mutta useimmiten päätyy silti hänen kanssaan tekemisiin. Jeremy Gittins on ollut 2000-luvulla mukana muun muassa sarjoissa EastEnders, Tohtorit ja Midsomerin murhat. Hän on tunnettu myös matkaohjelmista.

Lue lisää Pokka pitää -sarjasta uudesta IS Tv-lehdestä! Lehti on myynnissä 9.–15.8. yhdessä Ilta-Sanomien kanssa. Voit lukea digiversion täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?