Ringa Ropo, 51, rakastui suomenmestariin – 30 vuoden ystävyys syventyi rakkaudeksi: ”Elämä vei meidät yhteen”

Ringa Ropo löysi rinnalleen kolmiloikan SM-mestarin. Paria yhdistää intohimo urheiluun.

Ringa Ropon kesä on mennyt lasten urheiluharrastusten parissa. Iloa elämään tuo kolmen lapsen lisäksi myös uusi rakkaus.

8.8.2017 6:19

Pituushyppylegenda Ringa Ropo, 51, on nykyään onnellinen nainen, jonka arki on täynnä pieniä ilonaiheita. Viidenkympin kriisinkin hän kertoo käsitelleensä avioeron yhteydessä.

Ringa ja hänen ex-miehensä Juha Junnila erosivat jo vuosia sitten. Vain 22-vuotiaana avioon astellut Ringa oli naimisissa Junnilan kanssa 27 vuotta.

Iloa elämään on tuonut 30 vuoden ystävyyden syventyminen rakkaudeksi. Kolmiloikkaaja Heikki Herva, 54, ja Ringa tutustuivat ensi kerran parikymppisinä maajoukkueleirillä.

– Elämä vei meidät yhteen. Olen hyvin onnellinen suhteessamme ja nautin yhteisestä ajastamme, Ringa iloitsee.

Viime vuoden loppupuolella yhteen päätyneelle pariskunnalle urheilu on yhteinen intohimo.

– Treenailemme Hessun kanssa yhdessä paljon. On ihanaa olla ihmisen kanssa, joka ajattelee samalla lailla.

Ensimmäisenä Ringan ja Heikin suhteesta uutisoi MTV.

Suomen paras kolmiloikkaaja

Ropon rinnalleen löytämä entinen kolmiloikkaaja oli takavuosina lajissaan Suomen paras.

Lapin Lukkoa ja Kuortaneen Kuntoa edustanut Herva voitti ulkoradoilla neljä ja sisäradoilla kolme SM-kultaa. Hän oli aikuisten ulkoratatilaston kotimainen kärkinimi vuosina 1987, 1989–1990 ja 1993–1994.

Heikki Herva oli lajissaan Suomen paras.

Parhaimmillaan Herva loikki 16,57. Tulos syntyi vuonna 1994, jolloin hän ylsi Helsingin EM-kisoissa loppukilpailuun. Herva sijoittui 12:nneksi tuloksella 16,08. Kotikisat olivat Hervan uran ainoa arvokisaesiintyminen.

Herva, 54, tulee maineikkaasta urheilusuvusta, sillä hänen isoisänsä Frans ”Ville” Pörhölä oli heittolajien moniosaaja. Pörhölä voitti kuulantyönnön olympiakultaa 1920 ja moukarinheiton olympiahopeaa 1932.

Herva toimii yhä kolmiloikan parissa. Hän on mukana entisten kolmiloikkaajien Yliastujat-yhdistyksessä. Yhdistys on järjestänyt nykyisille kolmiloikkaajille ja heidän valmentajilleen leirejä.

Lue Ringa Ropon koko haastattelu päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?