Brittikatsojat shokissa: Oliko kuohuttava Diana-dokumentti liikaa? ”En voi lakata katsomasta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittikatsojat shokissa: Oliko kuohuttava Diana-dokumentti liikaa? ”En voi lakata katsomasta”

Brittikatsojat järkyttyivät syvästi Channel 4 -kanavalla viime yönä esitetystä dokumentista.

7.8.2017 15:39

Britanniassa esitettiin sunnuntai-iltana kohuttu dokumentti Walesin prinsessa Dianasta. Dokumentissa esitettiin nauhoja, joissa Diana puhuu avoimesti seksielämästään, masennuksestaan, syömishäiriöstään ja rakkaussuhteistaan. Dokumentti pohjautuu 90-luvun alun vuosina kuvattuun materiaaliin.

Vaikka dokumentti keräsi sekä etukäteen että jälkikäteen runsaasti kritiikkiä, sitä seurasi Britanniassa yli neljä miljoonaa katsojaa.

Brittilehti Daily Mailin mukaan kanava ei piittaa saamastaan kritiikistä, vaan sivuuttaa sen täysin. Katsojaluvut ovat kanavan suurimmat kolmeen vuoteen. Osa kohudokumentin nauhoista on esitetty aiemmin Yhdysvalloissa, mutta kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaikki ne näytetään brittiyleisölle.

Katsojat järkyttyivät

Don't agree with this being aired, at the same time I can't help but watch. Such a contradiction. #DianaInHerOwnWords #Diana #PrincessDiana— Aaron Bentley (@aaronbentley89) 6. elokuuta 2017

Katsojat kirjoittivat aiheesta ahkerasti sosiaalisen median eri palveluissa. Katsojat harmittelivat, että Dianan elämästä julkaistaan nyt, kun tämän kuolemasta tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta, näinkin henkilökohtaista materiaalia.

– En voi uskoa, että Channel 4 julkaisi nämä nauhat tv:ssä. Tämä on Dianan muiston epäkunnioittamista, Twitterissä kirjoitettiin.

– Tämä on todella epäkunnioittavaa koko perhettä kohtaan, katsojat arvioivat.

I was against this documentary airing but part of me is glad they're reminding everyone what a pair of bastards Charles & Camilla are #Diana— Quinn (@ashleyquinnfire) 6. elokuuta 2017

Toisaalta katsojat myönsivät, etteivät itsekään voineet lakata katsomasta kuohuttavaa dokumenttia.

– Olen kuin kävelevä ristiriita. En hyväksy sitä, että tätä näytetään, mutta olen niin kiinnostunut, että en voi lakata katsomasta.

– Minusta tuntuu siltä, kuin kuuntelisin keskustelua, jota en saisi kuulla.

I should imagine Prince Charles is having a few Stella's while trying to convince Camilla there's nothing worth watching on the telly #Diana— andrew anniwell (@theorphanmoon68) 6. elokuuta 2017

Saarivaltion asukit myös vitsailivat jo taatulla mustalla brittihuumorillaan asiasta.

– Voin kuvitella, miten Charles ottaa pari olutta ja yrittää vakuutella Camillaa siitä, että telkkarista ei tänä iltana tule mitään katsomisen arvoista, eräs kirjoitti.

Dokumentin arvostelu kärjistyi, kun lehdissä levisi tieto, että Dianan veli, jaarli Charles Spencer olisi koettanut estää dokumentin julkaisua.

Prinsessa Diana kuoli traagisesti elokuussa 1997 auto-onnettomuudessa miesystävänsä Dodi Al-Fayedin kanssa. Pariskunta yritti paeta paparazzeja kuljettajansa Henri Paulin kyydissä. Kuljettaja kuoli onnettomuudessa myös.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?