Idols-voittaja Ilkka Jääskeläisellä ei ole enää musiikkiuraa – vaihtoi alaa täysin: ”Levyä on kuunneltu puna poskilla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Idols-voittaja Ilkka Jääskeläisellä ei ole enää musiikkiuraa – vaihtoi alaa täysin: ”Levyä on kuunneltu puna poskilla”

Idols-huuman laannuttua Ilkka Jääskeläinen suoritti opintonsa loppuun ja toimii nyt luokanopettajana.

Ilkka Jääskeläinen työskentelee nykyisin luokanopettajana.­

7.8.2017 9:37

Ilkka Jääskeläinen, 37, voitti Idolsin toisen tuotantokauden vuonna 2005. Nykyään uraa musiikin parissa ei ole satunnaisia keikkoja lukuun ottamatta.

– Tiskatessa tulee laulettua, jopa tiskialtaan lähellä hengailu alkaa jostain syystä hyräilyttää, vitseistään lauluohjelmassakin tunnettu mies hihkaisee.

Tampereelta kotoisin oleva Jääskeläinen muutti muutama vuosi sitten Helsinkiin ja työskentelee luokanopettajana. Hän ehti aloittaa pedagogiset opinnot ennen Idolsia, mutta voitto siirsi ne taka-alalle. Musiikkihuuman laannuttua Jääskeläinen suoritti opintonsa loppuun.

Ilkka Jääskeläinen keväällä 2005 ja­

Päätös lähteä kilpailuun oli Jääskeläisen mielestä oikea, vaikka voiton jälkeisistä päätöksistä mies ei ole niin varma.

– Voittajan piti tehdä levy nopeammin kuin muiden kilpailussa sijoittuneiden. Ensimmäinen levy äänitettiin alle viikossa. Minulla ei oikeastaan ollut edes mahdollisuutta kuunnella, mitä tuli laulettua.

– Myöhemmin sitä levyä on sitten kuunneltu puna poskilla, hän naurahtaa.

Ensimmäinen levy oli tarkoitus tehdä yhdessä kaksoisveli Heikin kanssa. Levy-yhtiö oli kuitenkin toista mieltä ja päätti poistaa Heikin nimen levyn kannesta.

– Levystä piti tulla duettolevy. Viime hetkellä päätettiinkin, että ei tulekaan, sillä sen piti olla voittajan levy. Oikeasti siellä laulaa kaksoisveli yhdeksässä biisissä yhdestätoista, jopa ihan soolona, Jääskeläinen naurahtaa.

– Olihan se outoa, että hänen laulunsa pidettiin vain nimeäni kantavalla levyllä. Duetto-osuudet vain muokattiin kuulostamaan yksiääniseltä. Tuotantotiimillä ei ollut edes aikaa kysyä, että hei, tämä levy tuleekin nyt pelkästään sinun nimiisi, mitkä näistä pätkistä olivat laulamiasi, hän jatkaa.

Jääskeläisen mukaan myöskään hänen omat musiikkimieltymyksensä eivät kohdanneet lauluohjelman kohdeyleisöä. Hänen tiensä levy-yhtiö Sony BMG:n kanssa erosivat samasta syystä.

– Nuorison villitseminen ei vain ollut se mun juttu, mies muistelee. Omaa yleisöä olisivat olleet ehkä enemmän sen nuorison tädit ja mummot.

Ilkka Jääskeläinen esitti Teräsbetonin kappaleen Idolsissa. Katso Youtube-video täältä!

Lue lisää entisten Idols-voittajien kuulumisia päivän painetusta lehdestä tai digilehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?